doğum korkusunu yaşayanlar sona yaklasanlar...

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
41
İstanbul
selam kızlar 37 haftamdayım ve normal doğuma adapte etmeye calısıyorum kendimi ama bir okadarda korkuyorum bilmediğim bir ağrı sancı bir yandanda bakıyorum bir cok insan normal doğum yapmış mızmız bir insan deyılım canım tatlı deyıldir aslnda ama tabi doğum başka bişy şimdi diyorumki herşey inançla tecrübeli anneler normal doğum yapanlar avutmak deyılde tecrübelerinizi deneyımlerınızı paylasırsanız bizim normal doğuma katabılıceğımız etkenler nelerdır mesela şimdiden teşekkür ederim hihoyyyt

canım bende 39 haftalıgım ve benide korkular sarmış durumda tecrübeli olanlar yardım etse gerçekten iyi olur sancılar nasıl başladı neler yaptılar paylaşılırsa çok iyi olur güzel bi konu açmışsın arkadaşım

tşkr ederım blueeye evt bızım katabılıceğımız bişyler vardır kesinlıkle normalken sağlık acısından bir sorun yoksa gercekten sezeryan ve benzeri doğum seceneklerıne kapalıyım çünki gercekten normal doğum taraftarıyım acı sancı o zorluklar ne olursa olsun belki ilkel gelebılır ama anneliğimi tadmak istiyorum o anı yasamak istıyorum

öncelıkle normal doğum yapmış biri olarak sancılar ilk yarım saate bir başlıyor.sora düşüyor tabi 20dk.10dk.5 dk ya bir indiği zaman bilki doğum başlıyor.suyun önden gelmesi yada doğum esnasında gelmesi kışıden kışıye değişir.bende doğum esnasında geldi buda tabi doğumun kolay olmasını sağlarmış.sancılar ya kasıktan girer yada belden.rahat nefes alıp vermen burada çok önemlı.hastaneye gitmeden ıkınmaya çalışma.orada zaten sancı odası var seni direkt oraya alırlar.benim doğumum tam 10saat sürdü.bende açılma olamadı.o yüzden suni sancı ile desteklediler oda 5 dk ya 1 olan sancını 1 dk 1 e indiriyor inşallah buna gerek kalmaz.

yani anlayacağın normal doğum evreleri bu.aslında bakacak olursan sağlıklıda.hem kendin için hem bebek için.hem böylelikle annelık iç güdülerinin daha kuvvetlı olacağına ve anneliğin ne demek olduunu bölelikle anlayabileceksin.artık uzmanlarımız bi gerekçe görmeden sezeryanı önermiyolar.eğer herşey yolunda giderse inşallah gider.normal doğum yapmanı tavsiye ederim.allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

bu arada sölemeden geçemicem eğer normal doğum yaparsan doğumdan hemen sonra karnını sar annelerimiz bunu pek ıyı bılırler.göbek kalmaması açısından.

Kızlar benim için belkide çok erken çünkü daha 28, haftamdayım ama normal doğumu hem şiddetle istiyorum hemde şiddetle korkuyorum canım inanılmaz tatlıdır hamileliğim boyunca kasık ağrıssı çektım ve bebekler gibi ağladım(yani eşim öyle diyor) bir yandanda ya bebğimi itemezzsem ya doğurmayı beceremez bebeğime zarar verirsem diye çok korkuyorum etrafımdakiler normal doğumun doğurduktan sonrqa geçtiğini ama sezeryanı uzun züre çektiğini sezeryanda karnını saramadığın yada korse kullanamadığın için göbiş kaldığını söylüyorlar hemde normal doğum çok sağlıklı benim babanneme doktor 39 yaşında doğum vermiş kanser riski olduğu için yani normal doğum yapan kadında kanser riski azalıyo çok tedirginim genede ya başaramazsam bebeğimi doğurmayı

ben de normal doğum isitorum fakat ben de bebeği itememkten yanı ıkınamamaktan korkuyorum..ona zarar vermek istemem hiç :( umarım allah bize o an o gücü verir ve tek avazda doğuruveririz..sezaryenden korkmuyorum ama istemiyorum umarım olmam sezaryen..epidural normal doğumaesıcak bakıyorum inşallah ona da gerek kalmadan doğururum..allah hepimizin yardımcısı olsun..başlık bu arada süper olmuş okuyunca direk benı anlatıyor dedim eşime :D

benim 2 aydır genital bölgem acıyor ama doktorum mümkün değil baskı hissetmen diyor.
bebeğim 1 cm daha yukarı çıkmış, sanırım ağzımdan çıkacak :)))
rahim ağzı uzunluğum 5 cm :(
epidural normal istiyorum, olmazsa epiduralsiz napalımmm
herşeyde bir hayır vardır kızlar...
eşimin yeğeni 40 hafta bekledi, sancı ve açılma olmayınca sezeryana aldılar 2 hafta önce.
ayrıca doğum sancısını çekmek çoook sevapmış :)
doğumdan sonra göbeğinizi sarın, annem şimdiden korse kuşak falan aldı.

bende normal dogum isteyenlerdenim kısmetse.37 haftanın içindeyim..ama o kadar bunaldım ki sıcaklardan , hala kusma mide bulantılarından ,şişmelerden bir an once hayırlısı ile dogsun istiyorum..her sabah akşam kusma şikayetlerim devam ediyoo..bu yüzden isyan etmiyorum ama kasılma sancı olunca hemen canım yanıcagına acaba dogurucakmıyım diyip yüzüm gülüyo seviniyorum..gun gectikç dogum yaklaştıkca kendimi daha da iyi hissediyorum.biliyorum dogum sonrası cok rahatlıyıcam cocugumla ilgilenicem haraket alanım genişliyicek eskisi gibi olucam...yani hep iyi şeyler düşünüyorum..hem simdi epidural var olmadı dayanamıyıcaksan epiduralli normal dogum yaparsın..yani korkuya hiiiç gerek yooook..annelerimiz ne yapsın hepsi normal dogum yapmıs.ultrason bile yokmus...herşey allahtan o yüzden allaha dua edip hayırlısını istiyorum..bu yüzden çok olumlu düşünüyorum..

demekki sadece ben degilmisim bunlari yasayan icim rahatladi biraz
artik bende 39. haftadayim ha simdi ha yarin diye diye geldik 39. haftaya ..
benim rahim agzim kisalmis ama hic acilmam yok
ara ara vuruyo sancilar ama gecip gidiyo her sanci vurdukca hem odum kopuyor hemde dua ediyorum devami gelsinde bebisime kavusuyum bir an once diye ..
burda 42. haftayi bekliyorlar bebekde bi anormallik olmassa suyu filan eksilmezse 42. haftayi bekliycez diyor doktorum
burda zaten sorun yoksa kesinlikle normal diyorlar bende zaten normalden yanayim ..
annelerimiz babannelerimiz milyonlarca kadin dogurmus ve hala dogurmakta dunya uzerinde biz neden doguramiycaz diyorum hep kendi kendime .. dogal olsun istiyorum ama epiduralide kesinlikle dusunuyorum cunku ben vajinusmus hastasiydim iyilesir iyilesmezde hamile kaldim dogum aninda kasmaktan cok korkuyorum o yuzdende epidural yaptiricam ..
sabir kizlar birbirimize destek olalim motive edelim ve insallah guzel haberlerimizi burdan verelim :)))

kızlar bende 36. haftamdayım. ben şşimdiye kadar hiç sancı hissetmedim. ne zaman hissetmem lazım? birde göğüslerinizden süt geliyor mu? bende süt falanda gelmiyor?

benden su tarzı birseyler geldi ama süt değildi. 36 haftanın içindeyiz ben de normal isteyenlerdenim ama korkuyorum da ıkınamamaktan. ama o anı yaşamak istiyorum epidurele karşıyım sezeryandan da cok korkuyorum.... her nolursa olsun bebeğimi heyecanla bekliyorum. insallah hayırlısı ile doğar bebişlerimiz.

38 doldu nst de sancı cıktı sevındım biraz bende normal doğumdan korkuyordum son randevuya gittiğmde sait bey cok yoğundu 4 5 tane sezeryan yapmıs vardı karsıydım onlarla konusunca ıyıce karsı durdum ıkıncı hamıle olanlar vardı karnını gösterdı daha 4 ayda dıkıslerı gerılmıs kız dıyo bunye meselesı dıyolar yalan herkez zorluğunu yasıyo cıplak ayakla gezen ınsandım dıyo ikiz erkeklerı varmıs 5 yasına basmıs ıkı gun yalın ayak yurım 3 uncu gunu acısı cıkıyo dedı resmen yalvarmıs normal doğursun dıye sımdıde yalvarır oldum allahım bır sorun cıkmasın çatır çatır normal doğurucam :) inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş benım tek korkum sunni sancı :(

38 doldu nst de sancı cıktı sevındım biraz bende normal doğumdan korkuyordum son randevuya gittiğmde sait bey cok yoğundu 4 5 tane sezeryan yapmıs vardı karsıydım onlarla konusunca ıyıce karsı durdum ıkıncı hamıle olanlar vardı karnını gösterdı daha 4 ayda dıkıslerı gerılmıs kız dıyo bunye meselesı dıyolar yalan herkez zorluğunu yasıyo cıplak ayakla gezen ınsandım dıyo ikiz erkeklerı varmıs 5 yasına basmıs ıkı gun yalın ayak yurım 3 uncu gunu acısı cıkıyo dedı resmen yalvarmıs normal doğursun dıye sımdıde yalvarır oldum allahım bır sorun cıkmasın çatır çatır normal doğurucam :) inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş benım tek korkum sunni sancı :(

ahh ne güzellll, nstye her girişimde sancı çıksın diyorum ama tık yok :)
salı gecesi hiç uyumadım, bizim oğlan durmadı.
sabah ağlamaktan ve kendime sövmekten bi hal oldum.
kalktım koltukları çektim, yollukları çırptım, insin kanala da sancım olsun diye. yine olmadı...
eşimle anneme diyorum "ben gidiyorum doktora, kessin alsın bebeği, dayanamıyorum, gerile gerile uyumak istiyorum, kaburgalarım acıyor, güm güm vuruyor, siz bana hiç acımıyosunuz, acısanız sezaryen olmama izin verirsiniz...."
onlardan gelen cevaba daha çok sinir oluyorum: "bir hamile sen misin?"
offff, çarşamba günüm ağlamakla geçti, sonra da bu düşünceme sinir oldum, ne biçim anneyim ben diye yine ağladım...
dün gece mışıl mışıl uyudum :)
bugün normal doğumu istiyorum :)
ama biliyorum kesin 40 haftam dolacak ve ben sezaryen olacağım mecburen :(
hayırlısı diyelim...
39'a girmiş buluuyoruz biz de, aynıyız zaten biliyorsun...
benden önce doğum yaparsan ne yap yap bana mail at, nsl oldu falan... ok.

ilk dogumumu normal yapmis ikinci dogumuna az kalmis bir hamile olarak;hastaneye gittikten 12 saat sonra dogum yaptim.sancilarim sabaha dogru adet sancisi seklinde basladi,tabiiki hemen hastaneye gitmedim.sancilarin siklasmasini bekledim.10 dk bir sanci gelene kadar evde bekledim.ögleden sonra saat 15.00 e geliyordu benden hafif kanli akinti geldi.o akinti dogumun yaklastiginin habercisiymis.esim ve ben hemen hastaneye gittik,3 cm acilma var yeterli degil deyip saatlerce merdiven indirip cikardilar,yürüttürdüler.acilma 4 cm olmus dediler yine yeterli degildi,bu defa suni sanci verdiler.1 saat sonra doguma aldilar.dogumda sezaryan istiyorum diye bagirip durdum beni kimse ciddiye almadi tabiiki:1:hemsire ne zaman nefes alip ne zaman ikinacagimi söylemis ben duymadim bile,dünyadan kopmustum sanki.zorlanmamin sebebi oglusumun kafasi büyükmüs cikmak bilmedi.bütün zorluk o kafayi cikartana kadar sürüyor,ondan sonrasi kolay.cocuk ciktiktan sonra zerre agri yasamiyorsunuz,kus gibi oluyorsunuz, tarif edilemez bir duygu.sabaha dogru 3.44 te oglum dünyaya geldi.sonra sanci manci herseyi bir anda unutuyorsunuz.
simdi ikinci doguma hazirlaniyorum ama nedense yine korkuyorum,agridan degilde insallah cocuguma birsey olmaz diye icim icimi yiyorum.ilk dogumumda nefesimi kontrol edemedigim icin oglum stres yasamisti ve dogduktan sonra aglamadi cigerlerine oksijen gitmemis,hemn küveze aldilar.1 gün orda kladi.korkum ayni seyi bu cocugumda yasasin istemiyorum korkum bu.dogumda nefes cok önemli bayanlar buna cok dikkat edin,nefes dogumun kolay gecmesini bile sagliyormus.nefes egzersizlerinize simdiden baslayin derim.
Allah hepimizi bir nefeste kurtarsin.

nurcancım canım msn den yazmıssın temızlık yapıyodum kusurabakma bitanem atarım tabi mailde atarım yazarımda allahım o gunlerı göstersın yeterkı senınkı erkekti sanırım erkekler biraz gecer bıle dıyolar sıkma sen canını bende erken gelıcek dıye korktum ama neysekı 38i doldurduk benım zaten 1 bucuk cm acılmam var sancılar tavan yapıyo girdığımde benım persembe gunu randevum var doktorumla konustuk normal doğum yapamaman ıcın hıcbır engelın yok catıların genıs dedı prensesım zaten hamılelığım boyunca hep teredut yasattı cunkı oldum olası rahım duvarına ıkı cm fazladan yakındı ınsl kolay olur hepımızınkı bana doktorum persembe gel ben toplantıda olucam dedı diğer doktora nst yı cektırıp ver gıtme derse gıtme dedı yanı yatıs bıle verebılır bide 12 isine randevu verdı zaten 15 gibi doğumu beklıyoruz cok heycanlıyım

Back
X