Gebeliğe Hazırlık Doğum ne zaman olur sizce

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

POLYMNIAA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2024
56
25
3
22
Kızlar merhaba 38+5 haftalık hamileyim ve 3 gündür akşamları özellikle adet sancısı gibi ağrılarım oluyor yoğun bir şekilde ve ishal oldum havalar çok sıcak ondan da olabileceğimi düşünüyorum bu durum doğum belirtisi mi bu durumu yaşayanlar var mı acaba ?

Yalancı sancilar olabilir vücut hazirlik yapıyor. Duzenli sancilar başlarsa dogum belirtisi diyebilirsiniz. O zaman sadece akşam degil tüm gun sancı belirtileri gelir.

Şu 3 gündür sıklaşınca tedirgin oldum birde doğum haftasına girdim ondan heyecanlıyım sanırım :)
Aynen insan bekliyor her seferinde dogum basladi mi diye düşünüyorsun ozellikle ilk gebelikse. Benimki pek doğmak istememişti ben beklerken psikolojik olarak yılmistım.
Saglikla, kolaylıkla kucağınıza alin inşallah

ben gebelik boyunca ishaldim o konuda bir sey söyleyemem.

ama sancı konusunda yalancı sancı da olabilir. benim açılmam erken başladı ama sancım yoktu. son 4-5 gün sabaha karşı regl sancısıyla uyanıyordum. gelip gidiyordu ama gün içerisinde tık yoktu gün aşırı nstye bağladım ama sancım bir kez 35.haftada düzenli çıktı. ondan sonra hiç kasılma sancı da görülmedi. en son 37+5te açılmam 5 cm ulaştığı için ve bebeğim artık strese girdiği için doktorum doğumu müdahale ile başlattı.

yani illa ki bu sancılar bir seyin habercisi ama benim doktorum bana “korkma doğum başlarsa anlarsın demişti” o yüzden salmıştım ben. benim doktorum sadece bebek hareketlerine odaklanmamı istemişti son haftalarda. onun dısında regl sancılarımı söylediğimde “ne güzel işte doğurcan demek ki” diyip eve yollamıştı

Evet ilk gebeliğim ve bugün bel ağrısı da eklendi her halde çok az kaldı kavuşmamıza :)

Evet benim de regl sancısı gibi ağrılarım vardı bir kaç gün şimdi de onlar yerine ayağıma ve belime vuran bir kasık sancısı var bakalım pazartesiye kadar bekleyeceğim yine de :)

Pazartesi gideceğim bel ağrım da var kasık ağrısına eşlik eden bakalım inşallah Pazartesi yatışım yapılır :)
Benim son haftalarda sancım düzensizdi bu yüzden doğumum başlamadı 41.haftada sabaha karşı hafif kasılmalarım oldu artık geliyordur heralde deyip gittik 6 cm den sonra Nst de hareket kaybı olunca acil sezaryene alındım bebeğim kaka yapmış o sıra stres olup ki 3 cm’den sonra fitil kondu suni sancı başlandı asla sancım gelmiyordu. Sancı geldikçe hareket edin düzenliyse açılmanız hızlanır. Sağlıkla kucağınıza alın

Şuan benim de sancım hiç kalmadı magnezyum kullanıyorum ondan mı acaba diye düşündüm ama bi ara vardı şuan hiç yok neredeyse benim bebişin geleceği yok sanırım suni sancı da almak istemiyorum inşallah gelir artık

Ve sancı falan da çıkmadı karnım aşağı da inmedi tam nste de her şey normal gidiyor gelmesini bekliyoruz bizi bekletecek sanırım sıpa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…