doğum öncesi izin sezeryanda da 40 hfta olarak mı hesaplanıyor?

derinsular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
503
66
98
Bolu
sezeryan bile yapacak olsak 40 haftaya göre mi hesaplanır doğum öncesi izin? 3 hafta önce ayrılmak zorundayız ya mesela 38 de doğumumuz varsa yine 37 de mi yoksa 35temi ayrılacağız?

doğum şekli dogum iznini etkilemiyo canım 40. haftaya göre ayarlanır iznin. ama diyelimki 37. haftaya gelmeden erken dogum oldu (Allah korusun) dogum öncesini iznin yanmıyo ne kadar erken olursa okadar aktarılıyo

Doğum öncesi iznin resmi olarak 32. hafta başlar ama sen çalışmak istersen eğer çalışabilir raporu alır kurumuna verirsin ve istediğin kadar çalışabilirsin tabi en fazla 37 ye kadar. Sonrasında ne zaman doğum yaparsan öncesi devamına eklenir. Yani diyelim ki 38. hafta doğum yaptın 2 hafta erken olduğu için doğum sonrası iznin 8+2 hafta olur. Ben bu hafta 32 yi dolduruyorum kısmetse 1 hafta çalışacağım ve haftaya doğum iznine çıkacağım İnşallah. Öğretmen olduğum için 37 ye kadar çalışmam mantıklı gelmedi 2 haftam yarıyıl tatiline gidecekti zaten ben farkı raporla kapatmaya karar verdim. Hayırlı doğumlar.

38-39 haftalar arası diye okumustum internette 39. haftayı geçirmiyorlar ama normal dogum her an baslayabilir diye

Back
X