doğum öncesi kötü bir deneyim yaşadım

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
kızlar dün nst için doğumhaneye çıktım tamda şansıma doğumyapan bi kız vardı beni hemen onun yanındaki yatağa aldılar okadar acı çekiyorduki o bağırdıkça ben ağladım ve çok korktum dün gece hep rüyama geldi o acılara ben nasıl dayanırım normal doğum yapma fikrinden giderek uzaklaşıyorum ama sezeryan olmak da istemiyorum epidural anesteziyle normal doğum yapmaya karar verdim ama aklıma takılan sorular var lütfen EPİDURAL NORMAL DOĞUM YAPANLAR VEYA BU YÖNTEMİ DUYANLAR BANA YARDIM ETSİN
1.bu yöntemim dezavantajları varmıdır,önerirmisiniz
2.bebeğime bir zarar gelmezmi çünkü ıkınamadığın için bebek vakumla çekilebilme ihtimali çok yüksekmiş
3.ben anal fissür ameliyatı olmuştum daha önce ve onda da belime yapılan bir iğneyle belden aşağımı uyuşturmuşlardı hiç birşey hissetmediğim gibi ameliyat sonrasıda çok rahattı bel ağrısı falan olmadı acaba burda yapılanda epidural anestezi midir??????

kızlar dün nst için doğumhaneye çıktım tamda şansıma doğumyapan bi kız vardı beni hemen onun yanındaki yatağa aldılar okadar acı çekiyorduki o bağırdıkça ben ağladım ve çok korktum dün gece hep rüyama geldi o acılara ben nasıl dayanırım normal doğum yapma fikrinden giderek uzaklaşıyorum ama sezeryan olmak da istemiyorum epidural anesteziyle normal doğum yapmaya karar verdim ama aklıma takılan sorular var lütfen EPİDURAL NORMAL DOĞUM YAPANLAR VEYA BU YÖNTEMİ DUYANLAR BANA YARDIM ETSİN
1.bu yöntemim dezavantajları varmıdır,önerirmisiniz
2.bebeğime bir zarar gelmezmi çünkü ıkınamadığın için bebek vakumla çekilebilme ihtimali çok yüksekmiş
3.ben anal fissür ameliyatı olmuştum daha önce ve onda da belime yapılan bir iğneyle belden aşağımı uyuşturmuşlardı hiç birşey hissetmediğim gibi ameliyat sonrasıda çok rahattı bel ağrısı falan olmadı acaba burda yapılanda epidural anestezi midir??????

canım epıdural hakkında bılgım yok ama normal dogum yapmıs bırı olarak sunu soyleyebılırm kı ınan hıcte korkulacak bısey degıl eskıden tarlada dogum yapıyorlamıs o kadar zor olsa nasıl yapsınlar dımı
benımde sansımada oyle denk gelmıstı nst aglama seslerı kulagımda hala kadının ama suyum gelıp doguma gıttıgımde tek dusundugum sey bebegıme kavusacak olmaktı
ınan onu kucagına alınca butun acıları unutuyosun ve rabbım oyle bı kuvvet verıyor kı o acılarada dayanıyosun
hem belkı sen cok rahat dogum yapacaksın benım arkadasım gece 1 de suyu gelmıs 3 te agrsısız sancısız dogurmustu
sen bol bol dua et
o anı yasamak coookkkk cokk guzel gercekten

tabıkı mecbur kalınca sezeryanda epıduralda yapılabılır ama gerek yoksa normal en guzelı dıyorum

ınsallah kolayca saglıklı sekılde alırsın bebegını kucagına

bende renkli ultrasona gittim aman Allah ım yan taraf doğum hane
yüzleri gözleri şişmiş kadınlar ağlayanlar bağranlar :53:
hemen kulaklarımı kapattım kaçtım :50:

benimdeşansıma pts günü nst ye bağlandım odalar doluymuş doğumhanede doğum masasının üzerinde bağlandım o yarım saat boyunca hep düşündüm nasıl yaparım diye ama o doğumhane buz gibi geldi bana hemşireyede sordum hatta başka bişi yapmıycaksın dimi bana diye o masayı görünce ürktüm nasıl oturucam ben buna dedim zaten bebeğim küçük bi bebek olucak o yüzden onuda fazla yormamak için gittim sezeryan günü aldım normaldede sezeryandada sıkıntıyı ben çekicem sonuçta en azından bebeğimi yormıyım zaten aylardır çok sancılar çekerek geçirdim hamileliğimi şuanda bile rutin doğum sancılarım oluyo normal epidurali dr sormuştum tavsiye etmedi çünlü 5 cm açılmadan epidural iğnesi yapomıyolar asıl açılmanın uzun sürmesi o ana kadarmış 8 de doğum başlıyo 10 cmde bebek doğuyo zaten o yüzden gereksiz demişti benim dr

epiduralde dediğin gibi belde iğne ile uyuşturuluyorsun
fakat dozu hafif verilyor ki ıkınabilesin diye
sadece sancıyı acı şeklinde hissetmiyorsun, yoksa sancının gelip gittiğini de hissediyorsun
epidural 4 cm açılmadan sonra yapılıyor
ama üstteki arkadaşın yorumuna katılmıyorum
4 cm açılma insana acı vermiyor, aksine ondan sonraki açılma kısmı insanı kıvrandıran cinsten
doktorumla konuştum istersen yaparız dedi
daha önce epidural yapmış gibi konuştıum ama yapmadım benim de ilk olacak
ama çok okudum çok araştırdım doktorumla da konuştum
ben epidural normal doğum düşünüyorum inşallah
kkdaki doğum hikayeleri kısmından epidural normal doğum yapanların hikayelerini okuyabilirsin
umarım hepimiz için sağlıklı ve kolay bir doğum olur

ayrıca epidural normal doğum diye googleda aratırsanız ilk çıkan sayfada ve daha birçoğunda hikayeleri okuyabilirsiniz
o zaman belki daha ılımlı olabilirsiniz

benimdeşansıma pts günü nst ye bağlandım odalar doluymuş doğumhanede doğum masasının üzerinde bağlandım o yarım saat boyunca hep düşündüm nasıl yaparım diye ama o doğumhane buz gibi geldi bana hemşireyede sordum hatta başka bişi yapmıycaksın dimi bana diye o masayı görünce ürktüm nasıl oturucam ben buna dedim zaten bebeğim küçük bi bebek olucak o yüzden onuda fazla yormamak için gittim sezeryan günü aldım normaldede sezeryandada sıkıntıyı ben çekicem sonuçta en azından bebeğimi yormıyım zaten aylardır çok sancılar çekerek geçirdim hamileliğimi şuanda bile rutin doğum sancılarım oluyo normal epidurali dr sormuştum tavsiye etmedi çünlü 5 cm açılmadan epidural iğnesi yapomıyolar asıl açılmanın uzun sürmesi o ana kadarmış 8 de doğum başlıyo 10 cmde bebek doğuyo zaten o yüzden gereksiz demişti benim dr

bebeğini yormak diye düşündüğün şeyler bebeğinin ciğerlerinden amniyon sıvısının atılmasını ve daha sağlıklı doğmasını sağlıyor, onu ilk nefese,, yaşama adapte ediyor
çok yanlış düşünmüşsün bence
o kadar doğum gördüm hiç korkmadm
komplikasyon olmadan, sırf keyfi sezaryene karşıyım

bebeğini yormak diye düşündüğün şeyler bebeğinin ciğerlerinden amniyon sıvısının atılmasını ve daha sağlıklı doğmasını sağlıyor, onu ilk nefese,, yaşama adapte ediyor
çok yanlış düşünmüşsün bence
o kadar doğum gördüm hiç korkmadm
komplikasyon olmadan, sırf keyfi sezaryene karşıyım

şuan bebeğimin gelişiminde sorun var iyi olan gelişim durumu son 1 ayda durdu zaten bu haftaki kontrolümde kilo almamış olsaydı 37, haftada erken sezeryanla alıcaktı zaten drum ama bi ilerleme görünce beklemeye karar verdi ve ben çok strese girdim suyum bi azaldı şimdi normal gözüküyo şuan gelişimi yine 2 hafta geride sezeryan sadece benim kararım değil epiduralle ilgili yorumumuda dr bana söylediği şekilde aktardım benimde aylarca ilk düşüncem normal epiduraldi şu son 1 aya kadar doğumum normal gözüküyordu ama şuan durum biraz karıştı gelişlimden dolayı kan akışı tam olmuyor bebeğime

benimde icimde kaldi su normal dogum
cok yapmak istiyorum kizimda normal yapicam sandim ama 38+3 de birak kanala inmeyi kafa hala usteydi
karnimda cok ufakti dr da istersen bekleyelim ama sanmiyorum donecegini dedi.
bana gun verdi o gunde donmezse sezaryan olsun dedi benim kiz ml kipirdamadi hatta ben dr a kafa burda donmedi hissediyorum dedim
oda bakti evet dedi sezaryan oldum kizimi riske atmak istemedim
aradan 4 yil gecicek gelecek ocak ayi ins dogum yaparsam bu kez normal istiyorum

Back
X