doğum öncesi kv stresi

gzldnym

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2013
16
0
6
35
İstanbul
merhaba arkadaşlar
kısa bir süredir takip ediyordum.bende sizlerle dertleşmek istedim.hiç kimseye anlatamadığım şeyleri düşünüp strese girmekten kurtulmak istiyorum.
ben 2 senedir evliyim başka bir şehire evlendim. 33 haftalık hamileyim. kv le aynı sokakta oturuyoruz.benim gibi olanlar ne kadar zor bilirler.ama ben başıma gelecekleri bildiğim için ilk andan mesafemi koydum. ilk bir sene çok zor geçti.eşim destek olmasaydı kafayı sıyarabilirdim.benim istemem nişanım düğünüm hiç istediğim gibi olmadı.sebebi beni istemiyorlarmış.sebebi de biz yeni tanıştığımzda annemin ağzını aramışlar birlikte oturulsun diye annem de yapamaz benim kızım demiş.ikide bekar kaynım vardı.ondan sonra bana her fırsatta laf sokmaya başladılar. amaçları birlikte oturalım.bizim her işimizi yapsın yani kölemiz olsun.kv aşırı kıskanç burada bana neler söylediğini anlatsam çok uzun olur. mesafemi koydum ama işte yine de sözleri acı mecbur duyuyorsun.1.5 ay sonra doğum yapacam bir aksilik olmazsa.şimdiden planlar yapıyor.ve beni incitiyor.sanki her şeye o karar verecekmiş gibi eşime dolaylı yoldan strese girersem sütüm kesilir gibilerinden çıtlatıyorum.bu arada ben kaynanama laf söylerken espri vurarak söylüyorum.tabi anlamıyor.annem doğuma gelecek ama 1 haftadan fazla kalamayacak.ben tabiki empati kurup eşimin ailesinin torunlarını görüp sevmesine bi şey diyemem ama bana yardım etmek yerine bana yük olacak biliyorum çünkü çok iyi tanıdım kendisini.lohusa depresyonuna girmemem acaba nasıl bir yol izleyebilirim.aklımda hep bu soruya cvp bulmaya çalışıyorum.

geleceği düşünerek bugünlerini mahvetme...sen lohusa olacaksın ne yapsan kabul görür..sadece bebeğinle ilgilen.. ne düşün,ne strese gir.. bugünler geri gelmez..bebeğinin ilk doğduğu o güzel mutlu günleri kendi kendini stresee sokarak boşa geçirtme..sadece bebeğine ve eşine odaklan..

Allahım bebeğini sağlıklakucağına almanı nasip etsin...

amin inşallah bende öyle düşünüyorum önemli olan sadece bebeğim. buradaki lohusalık hikayelerini okuyunca ister istemez strese girdim.tabiki şimdiden bunları düşünerek bebeğimi strese sokmamam lazım yaşayıp görecem.birde kv.senin ilk çocuğun beceremezsin şimdi birlikte yer içeriz sen yemekleri yaparsın ben torunuma bakarım demesi kabus gibi çöktü üzerime.sanırım bu sözler de beni etkiledi. allah yardımcım olsun.

amin inşallah bende öyle düşünüyorum önemli olan sadece bebeğim. buradaki lohusalık hikayelerini okuyunca ister istemez strese girdim.tabiki şimdiden bunları düşünerek bebeğimi strese sokmamam lazım yaşayıp görecem.birde kv.senin ilk çocuğun beceremezsin şimdi birlikte yer içeriz sen yemekleri yaparsın ben torunuma bakarım demesi kabus gibi çöktü üzerime.sanırım bu sözler de beni etkiledi. allah yardımcım olsun.

esas onun yemekleri, işleri yapıp senin bebeğinle ilgilenmen lazım,

öyle durumlarda lohusalığa sığınmaktan başka çare yok, yok ağrım var yok sızım var derken yapsın işleri

iş yapmaktan bunalınca daha kısa süre kalır belki

Fırsat bu fırsat yerleşecek yanına hayallerini gerçekleştirecek aklı sıra...evet bir süre gelip size yardımcı olması iyi amaaa kv'le (bazıları) sınırı aşıp bebeği kendi çocuğu gibi görmeye başlıyorlar..
niye çocuğunuzla siz değilde kv ilgilenecek sen yemek yapacaksın! Lohusa kadına işmi yaptırılır!!
kayınvalideniz ilginç doğrusu..
size tavsiyem 20-25 günlükken herkesi gönderin kendiniz bakın..

Fırsat bu fırsat yerleşecek yanına hayallerini gerçekleştirecek aklı sıra...evet bir süre gelip size yardımcı olması iyi amaaa kv'le (bazıları) sınırı aşıp bebeği kendi çocuğu gibi görmeye başlıyorlar..
niye çocuğunuzla siz değilde kv ilgilenecek sen yemek yapacaksın! Lohusa kadına işmi yaptırılır!!
kayınvalideniz ilginç doğrusu..
size tavsiyem 20-25 günlükken herkesi gönderin kendiniz bakın..

evet zaten birlikte oturmayı kabul etmedim diye gıcık bana. evet kendileri de bebekleri olduğunda o hevesi tadamamışlar.kaynanasından çok çektiğini söylüyor işte aslında beni daha iyi anlaması gerekiyor. sanırım benim bebeğim de o hevesini almak isteyecek psikolojik sanırım.belki sezaryan olcam ve kendisine ihtiyacım olcak benim anlayışa ve yardıma ihtiyacım olacak. inş belki insafa gelir de fazla üstüme gelmez bende bi şekilde anlatmaya çalışırım derdimi kendisi aşırı ısrarcı bir insan pek pes edeceğini sanmam ama burası bana iyi geliyor burada hiç akrabam ve arkadaşım yok içim de birike birike şişmiştim.tşk ederim

ben de aynı sıkıntıyı düşünüyorum şimdiden,tek fark biz uzağız....ve ben söylemeyi düşünüyorum anne sen hevesini almışsın müsaadenle bende alayım.büyütmek için torun bekleyemeyeceğim şeklinde....yemekleri o yapıversin birzahmet ama yapmaz...genel olarak yapmazlar...yarın birgün olsun bana da aynı şeyi yapmaya kalkacak....iki ablamın da kayınvalidesi aynı şeyi yaptı:ben bebeğe bakayım sen işini yap....çok zor çokkkk:27:

Ama cnm sen bu lafı yuttun mu yaaaaa :(((( Nefret ediyorum bu durumdan.Normali tam tersinin olmasıdır.Asla buna izin verme, asla...

ben de aynı sıkıntıyı düşünüyorum şimdiden,tek fark biz uzağız....ve ben söylemeyi düşünüyorum anne sen hevesini almışsın müsaadenle bende alayım.büyütmek için torun bekleyemeyeceğim şeklinde....yemekleri o yapıversin birzahmet ama yapmaz...genel olarak yapmazlar...yarın birgün olsun bana da aynı şeyi yapmaya kalkacak....iki ablamın da kayınvalidesi aynı şeyi yaptı:ben bebeğe bakayım sen işini yap....çok zor çokkkk:27:

maalesef öyle.ama o gün geldiğinde eğer çok yıpranacağımı görürsem kesinlikle kabullenmicem.bir çözüm bulup mutlu olmaya bakacam herkesin bir canı var. bende dün bu söylediğine benzer bişey söylemiştim. bana ben 3 çocuk doğurdum bana mı öğretiyorsun sen dedi bi konu üzerine bende ne güzel işte benim de ilk olacak izin verirseniz ben büyütmek istiyorum dedim.bişey demedi ama zaten huyu öyledir kv min yani yine söyleyeceğini söyler yapacağını yapar. asla vazgeçmez.benimle ilgili beklentileri olana kadar devam ediyor ama ben izin vermiyorum vermicem. sadece strese giriyorum.

ben hala eşteyim ona anlatsana canım

sanırım benim sorunumda burada eşimi kırmak istemediğim için ona böyle dolaylı yollardan anlatmaya çalışıyorum.lohusalıktan bahsediyorum.bununla ilgili ufak msjlar vermeye çalışıyorum.umarım annen pek karışmaz bana hani büyükler biraz konuşmayı sever bana destek olursun değilmi diyorum.olumlu karşılık alıyorum.ama bu kadarını yapabiliyorum ilk 1 senelik evliliğimiz boyunca bazı şeyleri açık açık anlattığımda pek işe yaramadı bana hep hak veriyordu ama sabret diyordu. bende artık açık açık anlatmıyorum. kendi kendime çözüm bulmaya çalışıyorum.zaten yeterince anlayışlı ama tabi annesinin o yokken bana neler söylediğini bilmiyor. annesinin iyi niyetli olduğunu düşündüğü için beni istemediklernide kabul etmediği için ben kendi işimi kendim halletmeye çalışıcam.ara sıra eşimi de devreye sokarım tabi .bi de ben eşimle aramdaki bu ilişkinin bozulmasını istemiyorum. çünkü biliyorum ki erkekler arada kalmaktan nefret ediyorlar.ve belli zaman sonra sıkılıyorlar bu da bize yansıcak bizim kv.sorunumuz evlenmeden önceden beri var. kv.ve benim aramda bir inatlaşma var.ama kesinlikle ondan kaynaklanıyor.çünkü bana haksızlık yapmayan hiç kimseye saygısızlık ve haksızlık yapmam.biraz uzun oldu ama yazmaya başlayınca durduramıyorum kendimi.2 senedir sadece kendimle paylaşıyorum da

bana kalırsa bebeğinin doğmasıyla birlikte kayınvaliden iyice sana çöreklenecek... Eşinle kayınvaliden arasındaki dengeyi korumaya çalışıyorsun da , bu sefer bırak o denge bozulsun. eşin annesiyle konuşsun.
sen yemek yapacaksın, o çocuğa bakacak öyle mi ? Benim bildiğim tam tersi olmalı.
Eşin kesinlikle konuşmalı annesiyle...

evet aradaki dengeyi iyi idare ettim.ama bende benden gittim haklısın şimdilik bunlar düşüncede olduğu için sadece bekliyorum. icraata geçildiğinde bende ona göre pozisyon alıcam eşiminde böyle bir şeye izin vereceğini zannetmiyorum. yani beni ezmesine izin vermez.(tabi değişmez inşallah)ben şu an sessiz kalıyorum çünkü şimdi eşimle paylaşırsam daha doğum yapmadığım için böyle bir şeyde olmadığı için beni haksız bulacaktır ve nereden biliyorsun diyecektir yani anlatmam çok zor olacak o yüzden bende önce böyle bir şey olursa kendisi görsün ondan sonra ben konuşurum.birde eşimde denge yapıyor görüyorum çünkü çok zeki mutlaka her şeyin farkında ama annesi hakkında ilk zamanlar söylediklerimi kabul etmiyor çünkü benim haklı olduğumu biliyor eğer kabul ederse benim annesiyle muhabbeti keseceğimi zannediyor ki kendisi de kv görüşmüyor tarih tekerrür edecek sanıyor her halde ama bilmiyorum sadece bebeğimle ve kocamla huzurlu bir hayat istiyorum. benim kv. olayım şahsi kesinlikle benimde bir annem olduğunu düşünüyorum ve eşimi üzmek istemiyorum. onu anlıyorum.kızlar hepinizinde dediği gibi yemek yapmak bana düşmez.tam tersi olur evet bu konuda asla taviz yok.ben umarım önce sağlıklı bir doğum yaparım ve buradan sizlere güzel şeyler anlatırım umarımmmm.

Böyle konuları okumamalıyım. Hep yaşadıklarımgeliyor aklıma:((((
Allahım herkesi kayınvalide gazabından korusun:43:

E burada 'dur' demeniz lazım işte..
O yemek yapıp seni besleyecek,sende bebeğine bakacaksın o zaman..Ne saçma bir düşünce..
Herkes anasının karnında öğrenmiyor bebek bakmayı..
Bende geçen sene doğum yaptım,sadece bir iki kez annem yıkadı,sonrasında hep ben baktım..
Dim dik,kendi çocuğunuza kendiniz bakın derim ..

tövbe tövbee bebeği kendi mi emzirecekmiş. hamilelik çok özel bi dönem bunları düşünüp kendini de bebeği de strese sokma.o zaman geldiğinde çocuğunla kendin ilgilen sıkıntını espiriyle dile getir baktın olmuyor eşinle güzelce konuş.

Valla eşinle huzurun kaçacaksa bundan ötürü kaçsın.
Ne demek sen yemek yaparsın ben bebeğe bakarım.
Aklı sıra yardım ediyo açıkca dese ya bebek bahane sizin eve çöreklenmem şahane:27:
Valla kv konularını okudukça düşünüyorum cennet bunların ayaklarının altında mı diye:ssz:

Back
X