doğum öncesi yapmamız gerekenler?

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
evimiz ve kendimiz için neler yapıcaz?

-evimizin temizliği ve düzeni nasıl olucak?
-doğum öncesi kendimiz de ne gibi hazırlıklar yapıcaz?

bunları burda bu başlık altından konuşalım :21:

daha öncede bahsetmiştim ama konu dağıldı gitti tabi.

ben evimin temizliğini şöyle yapıcam;

evlenirken koca bir aptallık yapıp,tüm uyarılara rağmen inat edip bütün halılarımı açık renk aldım malesef..
hepsini yıkamaya vericem,kilimlerimi de makinede yıkıyıcam.

bugün baktım da perdelerim sapsarı olmuş,güneşliklerim de simsiyah :53: salondaki yan fonlarımda ölmüştür artk tabi
onları makinede yıkıyıcam,bi güneşliklerimi ütülüycem sanırım,yan fonlarda sim falan var,kumaşı da değişik bişi yanabilir :/

mutfak dolaplarımı baştan aşağı silmem gerek,örtüleri de yıkamalıyım,hatta buzdolabımın içini de temizleyip aldığım naylon örtüleri yerleştirmeliyim.

kışlıkları düzenlice kaldırmıştım,onları yerleştirmeli,yazlkları yıkayıp kaldırmalıyım
bu arada giymediğim ya da kullanmadığım ne varsa yine ayıklayıp köye annemlere göndericem.malum köy yeri,her şekilde değerlendiriliyor.

camları silicez tabi eşimle,wc'mi ve banyomu çamaşır sularıyla temizlemem gerek.

geri kalan bi toz alınıp,süpürülür ve silinir sanıyorum.
tabi doğum öncesi çamaşır ve ütüler de hazır olmalı.

aklıma gelen programım bu ev üzerine :42:

ha kzlar bi de saçlarımda değişiklik yapmak istiyorum hemen doğum öncesi
Eki Görüntüle 493406 Eki Görüntüle 493407
istediğim model ise bu kesim.boyama yapmıycam.kendi rengimi kullanmak istiyorum.aksın saçlarım uzadkça kestiricem.
şu an böyle..
Eki Görüntüle 493409
kahküllerim de var ve saçlarm kat kat.aslnda yeni kestirdm saçlarımı ama modelini beğenmedm kesemedi çok bilmiş beceriksz kuaför.kullanamıycam böyle.yani hzla uzatmam gerek.o yüzden bugün argan yağına ve sarımsak şampuanına başladm.bakalım 3 ayda ne kadar uzayacak..:26:

Ben geçende koltuklarımı yıkattım. Tertemiz oldu. Sonra da üzerlerini örtüyle örttüm ki Aralık ayına kadar kirlenmesi. Örtü koymaktan aslında hiç hoşlanmıyorum. Oturunca bozuluyor ve ev dağınıkmış gibi duruyor ama neyse. Halılarımı henüz yıkatmadım. Onları doğuma yakın bir zamanda yıkatmayı düşünüyorum. Son ayımda yani doğum öncesi tek başıma büyük bir ev temizliği yapabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu nedenle 50-60 TL'ye gelen temizlikçi bayanlar var. Öyle birisinden temizlik konusunda yardım almayı düşünüyorum. Son büyük temizlik için. Şuana kadar çok şükür kendim idare ettim. Tüllerimi ve güneşliklerimi yeni yıkadım. Doğum zamanı tekrar yıkayıp asacağım. Oğlumun odası olacak oda şuan benim karsamba odam. Ekim sonunda o odayı boşaltacağız. Boyayacağız, eşyalarını alıp düzenleyeceğiz vs.vs. Kışlıkları daha öncesinde çıkartacağım zaten. Bebişimin kıyafetlerini yıkayıp, ütüleyip yerleştireceğim son haftalara doğru. Saçımın kesim ve boya işlerini doğumdan sonra yapmayı düşünüyorum.

ya mobilyalarımı da temzlemem gerek.bu gün baktım da,acaba neyle temizleyebilirim..cif uyugun olur mu bunun için??
yemek odası takımım ve yatak odası takımımı temizliycem :26:

ya mobilyalarımı da temzlemem gerek.bu gün baktım da,acaba neyle temizleyebilirim..cif uyugun olur mu bunun için??
yemek odası takımım ve yatak odası takımımı temizliycem :26:

cif olmaz canım ahşap temizleyici al yada AMWAY diye bir marka var onun temizlik ürünleri güzel ahşap için olanı yada LOC genel temizlik ürünü al

kizlar benim dogumuma bildiginiz uzree
iki bucuk ay kadar kaldi
ben simdiden basladim
perdelerimi yikadimm
aman yarabbiimm simsiyah su cikti elimde yikiyorum ben perdeleri sonra makinaya atiyorumm
ama super parladi
pencerelerimi sildim
mutfak dolaplarimi duzenleyip sildim
buzdolabimin konjerator bolumunun buzlarini fon makinasiyla bi guzel temizledim icini disini sildim
sim geriye yuzeysel isler var doguma kadar ustunden hep yaparsam kirlenmez sanirim
bulantilardan evime bakamamistim cok guzel istahla temizlik yaptimm

annemler geldi geçem hafta sağolsunlar halılarımı yıkadırlar duvarlarımı camlarımı mutfak dolaplarımı sildiler
bana sadece banyo ve tuvaletin fayanslarını temöizlemek kaldı onu da hallederim :)

temızlık olayına ucundan ucundan gırıyorum ..kasımın ortasında temızlık ıslerını yapan bır fırmanın ablaları var 3-4 kısı gelıyorlar aynı benım gıbı derıııııııınnn temızlıyorlar hıc gozum arkada kalmıyo onları cagırıcam ben dolap ıclerıne falan bakarım tullerı falan hallederım utu bırakmam .. kıslıkları falan cıkarır yazlıkları kaldırırım bolee yapcam yanı ...

temızlık olayına ucundan ucundan gırıyorum ..kasımın ortasında temızlık ıslerını yapan bır fırmanın ablaları var 3-4 kısı gelıyorlar aynı benım gıbı derıııııııınnn temızlıyorlar hıc gozum arkada kalmıyo onları cagırıcam ben dolap ıclerıne falan bakarım tullerı falan hallederım utu bırakmam .. kıslıkları falan cıkarır yazlıkları kaldırırım bolee yapcam yanı ...

sanırım çalışıyosun :31: tanıdık bi firma olması gerçekten büyük şans..
kasım ortası demişsin..
bnde ortasına gelmeden bitirsem mi diye düşünüyordum :26:
ha bi de her gün 1 odayı mı yapsam,yoksa her gün bir şey mi yapsam.
mesela bi gün kapılar,bi gün tüller,bi gün yazlk-kşlıklar..

Back
X