doğum parası hakkında

Lucinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
113
0
46
İzmir
Arkadaşlar merhaba,

SSK ya bağlı çalışan bir hamileyim ve doktor raporu ile 37. haftama kadar çalışmak istiyorum. Doğum parası hakkında internetten biraz araştırma yaptım ama yatarak ve ayakta tedaviler diye 2 seçenek çıkıyor. ben hangisinden yararlanabileceğim. Son zamanlarda doğum izni parası alan arkadaşlar var mı?? Varsa yardımcı olabilirmisiniz??

canım bende devlet memuruyum ve hamileyim bende 37 haftaya kadar çalışmak istiyorum izn parası olarak birşey bilmiyorum bizde o 16 haftalık izinde paran ödeniyor istersen 2 yıl ücretsiz izine çıkabiliyorsun doğum parası da az bir miktarmış 170 falan diye duymuştum ama doğrusu tam bilmiyorum bende merak ediyorum bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim

Geçen gün doğum yapan bir arkadaşa 180 tl yattı, şaka gibi bir rakam yani

canım ssk bağlı calısanım 26 haftalık hamileyim ben asgari ucretten gözukuyorum ssk da muhabeciye sor ben sorduğumda 32 haftanda calışabilir raporu alıyosun onu muhasebeciye veriyosun dogumdan 52 .gününde ptt ya yatıyomıus paran oda 1900 tl falan mıs isresen toplu veya heray alabiliyomuşsun

nasıl bunu ay ay bölüyorlar mesla 200 falan toplamı mı? 1900 tl toplu alsak daha iyi acaba bu memurlarada geçerlimi

nasıl bunu ay ay bölüyorlar mesla 200 falan toplamı mı? 1900 tl toplu alsak daha iyi acaba bu memurlarada geçerlimi

Asgari ucretten gozuktugum icin ben 1900 veriyolarmis toplu istersen veya 1900 /4 yapiyolar 4 ay boyunca 475 tl veriyolarmis 2 secenek var sen seciyosun nasil istiyorsan memurlarda nasil bilmiyorum canim muhasebeciye sor istersen

ssk'da görülen ücret üzerinden (ama ücretin brütü mü neti mi onu bilmiyorum) 3/2 oranında aylık denk gelecek şekilde ssk tarafından ödeme yapılıyor. toplamda 16 haftalık bir süreyi kapsıyor bu. 37. haftaya kadar çalışmak için 32. haftada gidip doktorunuzdan 37. haftaya kadar çalışabileceğinize dair rapor alıp bunun bir kopyasını işyerinize veriyosunuz,aslı sizde kalıyo. şirket bunu sgk'nın sitesine işliyo. doğumdan sonra 50. gün gibi doktora gidip çalışabileceğinize dair bir rapor alıp işyerine veriyosunuz. işyeri bunu yine sgk'nın sitesine girip dolduruyo ve size işgörmezlik belgesi veriyo. bu belgeler,hastane belgeleri,çocuğunuzun kimliği ve kendi kimliğinizle gidip sgk'ya başvuru yapıyosunuz. sgk kayıtlarınızı inceledikten sonra birkaç gün içinde ptt'ye biriken maaşınızı yatırıyo.

ben 2008 kasım ayında doğum yaptım. ssk vardı. aradan fazla vakit geçmeden hem süt parası diye bişey var onu aldım ki o çok azdı 60-70 tl gibi bişey bir de 1200 tlye yakında doğum parası aldım. o tarihten bu tarihe çok şey değişmiş olabilir tabi. bilgi amaçlı yazıyorum.

arkadaşlar peki doğumdan sonra işsizlik parası nasıl alınıyor.
arkadaşım 6 ay işsizlik parası alındığını söyledi.
rapor haricinde.

ssk çalışanları doğum parası alabiliyor memurlar zaten normal maaşlarını aldıkları için onlara verilmiyo diye biliyorum ssklı olanlar iş göremezlik raporu aldıkları için devlet o parayı yatırıyor parada aldığınız rapor gününe göre yapılan tedavinin niteliğine göre değişiyor

Bugün çalıştığım kurumdan aldığım bilgiye göre memur için 165 lira, işçi için 45 lira veriliyormuş. Memurun doğumdan sonra bebeğin kimliği ile kuruma dilekçe yazması gerekiyor. Ayrıca yeni eklenen maddeye göre erken doğum olması halinde doğum izinleri yanmıyor doğum sonrasına ilave ediliyormuş.

ssk lı isen asgari ücretin 3/2 si kadar alıyosun geçen yıl görümcem 2000,00 civarı bişey aldı tabi doğumdan sonra izin süren bitecek 2-3 ayı buluyor alman ptt ye yatıyor paran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…