Doğum parası ve gerekli belgeler

ozngulcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
24
1
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bu doğum parası ile ilgili bilgisi olan varmı? doğum parası almak için ne yapmak lazım ben 28 haftalık hamileyim özel şirkette çalışıyorum toplamda 3 ay izin veriyolar son 15 gün kala felan çıkmayı düşünüyorum doğum parası almam için ne zaman başvuru yapmam lazım alanlar var ise gerekli belgeler neler acaba bu konuda hiçbişey bilmiyorum birinden duydum ama ayrıntılı anlatmadı bi kaç yerden okudum ama tam anlayamadım

devlet memurları için baktımda, her 6 ayda bir bu para düzenleniyormuş..

en son temmuz 2012de 178,97 olarak belirlenmiş.

şimdi 170'i aradım sordumda ssk'lılar için böyle bir para yok diyor yani işten ayrılırsan yada sigortan yoksa varmış :S

canım sen yanlış sormuşsun soruyu.ben sgk da calşıyorum o servıste değilim ama kulaktan dolma soylıyım.sen analık parası olrak para telep ediceksin.doğum parasıdeğil doğum parası bı kereye mahsus veriliyor sadece 90 lira falan.analık olarak araştırma yaparsan bişeyler bulabilirsin.170 ararsan tekrar ssklı çalışanlar için analık parası olarak sor.bildikleirm bu kadar

SSK'lı kadın doğumdan önce 8 hafta ,doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 hafta yani 112 gün raporlu sayılır.Kadının isteği ve doktor raporu ile hamile kadın en geç 37.haftaya kadar çalışarak süresinin kalanını doğum sonrasına ekleyebilir.(Bu normal doğum varsayılarak belirlenmiş sürelerdir.Sezeryanda ufak tefek değişiklikler mevcut.)Doğumdan sonra hastaneden alacağınız doğum raporu ile SGK'ya başvuruyorsunuz.Alacağınız para 100-200 Tl. değil.Kadının Günlük brüt kazancının 2/3'ü * gün sayısı..Atıyorum günlük ücret 30 TL. olsun.Kadın sezeryanla doğurmuş olduğundan 90 gün raporlu olsun. 20 TL.*90 gün =1800 TL. olur.

Yanıtlarınız için çok teşekkürler giremiyordum nete bakamadım ancak fırsat bulabildim analık parası diye bakiyım birde teşekkürler arkadaşlar tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…