Doğum parasını şirkete vermem gerekiyormuş

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar selam

Doğumdan önce iki ay, doğumdan sonra iki ay doğum iznine çıktığım için sgk dan gelen doğum paralarını şirkete ödemem gerekiyormuş. Bilginiz var mı? Acil yazabilir misiniz?

Bu da yeni mı çıktı yani öyle değil ya ne alaka doğum parası sizde kalıyor diye biliyorum ben

Bu surecte maas aldiniz mi?
Bazi sirketler ise giriste imzalattigi kagida madde olarak koyup maas veriyor sonra rapor parasini aliyor. Tamamen calisan magdur olmasin diye.

Eğer siz dogum iznindeyken maasinizi ödemeye devam ederlerse isterler tabi.
Dogum iznindeyken sirketiniz size maas odemesi yapmak durumunda degildir. Maaşınızı SGK dan kesintili olarak alırsınız.

Canim yasal olarak is yerin sana bu süreçte maas vermek zorunda degil ama devlet 16 hafta sonunda para verdigi icin genelde madur etmemek adina maas verirler daha sonra sgk dan gelen toplu para gelince iade edip odesirsin. Nadiren is verenler o parayi geri istemiyorlar. Ancak hem maas vermemis hem de parayi senden istemislerse olmaz tabi

Tamam anladım toplam 16 hafta raporluydum ve maaş aldım. Ondan yatırılıyor sanırım, ofisten başka bir hanıma sordum o da onayladı.

Normalde dogum izni ucretsizdir ve devletten alirsiniz parayi ancak bazi sirketler calisanlarini zor duruma sokmamak icin aylik maas odemeye devam ederler , siz de dogum parasini alinca calistiginiz sirkete geri odersiniz

bazı şirketler anneyi mağdur etmemek için doğum izni boyunca maaşını ödemeye devam ediyor,
sonrasında siz sgk dan bu ücreti alıp şirkete iade ediyorsunuz.

kızlar selam

Doğumdan önce iki ay, doğumdan sonra iki ay doğum iznine çıktığım için sgk dan gelen doğum paralarını şirkete ödemem gerekiyormuş. Bilginiz var mı? Acil yazabilir misiniz?

Kim dedi bunu size? Böyle bir şey yok. O para size ödeniyor işverene değil.
Bu konuda ısrar edip yaptırım uygularlarsa şikayet edin mutlaka.

Durum anlaşıldı. Maaş aldım deseydiniz ya. Ben bile celallendim burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…