Merhaba,
Ben de 2015-Eylül'de, 24 yaşımda doğum yaptım. Normal doğum...
Bir kere iyi baktığın zaman dikişler hemen iyileşiyor onu söyleyeyim.
Dış dikişlerim 15-20 günde falan iyileşmişti neredeyse. O da benima bebeğimle alakalı bir durumdan ötürü idi. Yani daha az belki 2-3 tane dikiş olduğunda çok daha kolay iyileşeceksin.
Bunun için özel ilaçlar içiyorsun ve taharetini de özel ilaç katılmış ılık suyla yapıyorsun. Kolayca iyileşiyor.
Islak bölge konusunu doktor sana söylemiş ama ben kendi tecrübemi söyleyeyim. Epizyo kesisi yani dış dikiş çabuk iyileşiyor. Kuru tuttuğun sürece sıkıntı yok. Islak bölge diye kastettiği iç dikişse, evet içerdeki dikişler geç iyileşiyor 1 ay 1.5 ay gibi tecrübem bu yönde. Ama benim dediğim gibi bebeğim biraz kilolu olduğu ve o anki zorlamalar yüzünden içte yırtık oluştuğu için iç dikişim vardı. İç dikişin olmazsa hiiiç sorun yok.
His kaybı falan da yok. Ne kötü şeyler yazılıyor yahu. Ben gebeyken burada şeker yüklemesiyle alakalı yazanları okudum ve içersem ölücem falan sandım. Bayılanlar,baygınlıktan yürüyemeyenler,kusanlar,bebeği hareket etmeyenler...Aman Allah'ım

Abartıyı çok seviyor bazı kadınlar.

Buradaki çoğu yazılana aldırma. Ben de başta hiç iyileşecemeyeceğimi sandım ilk defa başıma geldiği için. Ama zaman öyle hızlı akıyor ki...
Sezaryen tecrübe etmedim ama burada yazılanları okuyup da sana sempatik gelmesin. Karın 7 kat kesilip dikiliyor. Kaslar dokular...Bildiğin ameliyat. Kolay bişey değil sezaryen de.
Tamamen keyfi yapılması konusundan bahsediyorum bu arada. Bir sorun olduğunda elbette doktor ikinizi de bu ameliyatı yaparak kurtaracaktır ki Allahım hiç bir problem olmadan sizi birbirinize kavuştursun inşallah.

Burda sezaryen sempatizanları "aaa ne alakası var ben 2. Günü iş yapıyordum" diyecek,diyorlar...ama şahsi fikrim ameliyat olduğudur.
Eğer bir rahatsızlığın yoksa kendine güven arkadaşım...
Milyarlarca yıldır kadınlar bunu yapıyor. Bir sorunun yoksa neden sen de yapamayasın?

Vücuduna ve yaradılış fıtratına güven derim ama son karar senin.Sadece herkesin tecrübesinin farklı olduğunu unutma. Allah evladını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin