Doğuma Hazırlık Dogum sizi nerde ve nezaman tuttu:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
Selam arkadaslar,
bir bucuk hafta sonra bende insallah oglumu kucagimda tutacagim:) Anne baba olacagiz insallah, simdi size sorum....
dogum sizi nerde ve ne zaman yakaladi?
Evde mi ,disarda mi´, aksammi sabah mi?
Benimde aklimdan geciyor kac gündür, acaba beni nerde ve ne zaman yakaliyacak?
Dogum sanciniz basladi yada suyunuz geldi, esiniz mi sizi araba ile hastaneye götürdü yoksa ambulans mi cagirdiniz?

Benim esim simdiden yerinde duramiyor, kücük bir karnim agirsa sancim tutsa basliyor paniklemeye:) Bende seninle doguruyorum diyor:) Bu zamanlar gercekden unutulmiycak seyler:)guclubacismile

doktor muaynanesindekaydirigubbakcemile3
hastane muaynenenin karşısındaydı, hemen hastaneye koş doğuruyosun dedi, ben farkında değildim çünkü hiç sancım yoktu, hiç sancı çekmedim ben ilginçti yani:hulya:

aaah ne güzel sancisiz bebisini dünyaya getirdin:)
allah anali babali büyütsün:)

eeeh baska anlatmak bizimle paylasmak isteyen yokmu arkadaslar?

Chess canım şok oldum valla. Ay ne güzel ya!! Hiç sancısız hemde. Süper valla. Bende de sabah 6da hafif hafif sancı başlamıştı. Akşam 19.25de doğurdum ama kızım çok zor geldi. Allahım bir daha yaşatmasın bana o sancıları.

beni uykuda yakaladi
11 günüm vardi daha ama ogün her günkünden zordu kizim hic durmamisti karnimda gün boyu tepiklemisti mütemadiyen normalde hic düsünmezken ogün acaba bugün dogurumuyum diye düsünmüstüm..
kocis gece isten geldi biraz sohbet ettik günümün cok zor gectigini anlattim saat 1 i gecmisti ben yattim o biraz nette takildi..her gece yatmaya gelince beni tuvalete kaldirirdi yine askim kalk tuvaletin gelmistir dedi elimi tuttu yataktan dogrulmamla suyumun geldigini anladim..askim suyum geldi dedim sacmalama cisini kacirmissindir dedi wc ye gittim kanli su pedimi islatmisti..herseyimiz hazirdi zaten cantamizi aldik 5 dakika sonra evden ciktik evimle hastane ayni sokakta 2 saat sonra sancim gelmeye basladi toplamda hersey 5 saatte oldu bitti minik kusum kucagima geldi..benim dogumum cok kolay oldu sükürler olsun rabbim herkese benimki gibi kolay dogum nasip etsin

gece 1 de sancılarım beni uyandırdı.saat tuttum doğum sancısıydı kociş zaten hep alarmdaydı.kımıldasam geliyormu diye fırlıyordu.yine fırladı ve beni hiç duymadan doktoru aradı oysa ben biraz sıklaşsın sancılar da öyle ararız diye düşünüyordum.sabaha karşı 5 gibi suni sancı verdiler sabah 10 da doğdu oğluşum.şimdi ikinciyi bekliyoruz 37+3.bakalım bu nasıl gelecek.gece başlaması iyi oluyor kociş evdeyken.sabah işten uçarak nasıl gelir sağ sağlim bilmem

hayirlisi olsun, insallah ikici bebisinde istedigin gibi dünyaya gelir

insanin esi evde olduu insan kednisini güvende hissediyor, yanliz kaldimi insan evde cok seyleri kafaya takiyor:)

çok doğru.Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin

eeeh arkadaslar bu kadar okuyan oldu ama yazan olmadi:)
olmadi bu simdi :)
hadi bayanlar tuslara...

zilanur okuyan ama yazmayanlardan bırı benım :) konuyu görünce doğum stresimin çok büyük bir bolumunu bunun olusturdugunu anladım.. dogumdan o kadar korkuyorum ama hadı sancılar acayıp bır yerde tutarsa, mesela carsıda yürürken foş diye anıden suyum gelırse napıcam ben?? bu işler nasıl olur onu da bılmıyom kı, onun ıcın tecrubelı annelerden hikayeleri heyecnla beklıyorum ben de ..

bende heyecanla dogum hikayelerini bekliyorum ama okuyan cok yazan yok:)
bizim icinde tecrübe olur...
benim bir haftam kaldi doguma (günü doluyor) daha belirtiler yok, ne agrim ne sizim....
bazilarini hic agri tutmuyormus diye duymusdum bir arkadasdan diyorum acaba bende öylemi olacagim:)

inşallah hepimiz minimum acıyla ağrıyla bitiririz bu işi:) bari yazın dogum yapan arkadasımı anlatayım ben. normalde ilçedeler ama doktor kontrolu için merkeze gidiyorlar. herşey yolunda acıklık falan yok diyor doktor. daha 37. haftanın içinde arkadasım ilk doğumu. hatta tetiklememek için catı muayenesı falan yapmıyor haftaya cagırıyor. marketten alısverıs yapıyorlar sonrasında yemek yerken bir sancı gelıyor arkadasım 2 saatin sonunda hastaneye geri gidip doğumunu yapmıs oluyor. kendıde bisey anlamadı zaten bır anda bıtti tüm korkuları. o gunden berı hem dua edıyorum bendede böyle olsun dıye hem de korkuyorum hadi apansız gelırse diye:)

bende heyecanla dogum hikayelerini bekliyorum ama okuyan cok yazan yok:)
bizim icinde tecrübe olur...
benim bir haftam kaldi doguma (günü doluyor) daha belirtiler yok, ne agrim ne sizim....
bazilarini hic agri tutmuyormus diye duymusdum bir arkadasdan diyorum acaba bende öylemi olacagim:)

benim hic sancim yoktu önceden
nezaman suyum geldi iki saat sonra sancilar basladi..
hic igne bile vurdurmadan normal dogum yaptim..eger imkanin varsa sancilarin baslayina hastanede sicak küvete gir hem cok rahatlatiyo hemde rahimin acilmasini sagliyo

benim hic sancim yoktu önceden
nezaman suyum geldi iki saat sonra sancilar basladi..
hic igne bile vurdurmadan normal dogum yaptim..eger imkanin varsa sancilarin baslayina hastanede sicak küvete gir hem cok rahatlatiyo hemde rahimin acilmasini sagliyo

Ne yazık ki buradaki hastanelerde özel bile olsa sıcak suyla dolu bir küvete girme imkanı yok. Ancak suda doğum yapılabilen hastanelerde bu imkan vardır.

benim evde suyum geldi altıma kaçırdım sandım çünkü çok az geliyodu
idrardan farklı olarak rengi çok açık ve istemsiz geliyo
eğilip doğruldukça daha çok geliyodu
akşam 9:30 da suyum geldi duş aldım hastaneye gittik 10 da doğumhaneye girdim
o zamana kadar öle şarıl şarıl falan su gelmedi sancıda hiç yok
saat 11:30 da ılık ılık sular gelmeye başladı incecik musluk açık kalmış gibi
suyla beraber sancı da geldi
benim sancım geç geldi ama sık geldii
arada kanla beraber su geliyodu
beni yatırmak istediler ben yatmadım hep ayakta çektim sancıyı
ne zaman ki ıkınma gelene kadar
1 di ıkınma geldi yatırdılar bebek inene kadar
gece 2:30 da doğurdumm
asıl su oğlumla beraber geldi yani ben suyumla beraber doğurmuşum en kolayı buymuş
yani toplamda 5 saate doğdu sancıya 3 saat kadar sürrdü
zaten ıkınma gelince acı gidiyo
sabırsızlık başlıyo
gerisi çok kolay
bebeğin geldiğini bile anlamıyosun
yok kesik atmışlar yok dikmişler hiç birini ne hissediyosun ne de umrunda oluyo
allah kolay doğumlar nasip etsinnn inşallahhh

cümlemize allah kolay dogumlar nasip eylesin...
burada benim bir kiz arkadasim dogum yapti bi tüm gün yürümüsler hastanede esiyle beraber, rahmi acilmamis, sanci var ama rahmi kapali...
sonra sicak küvete koydular kiz dayanamadi agrilarina, uzanilan koltuga yatirdilar gece 1e geliyordu oglunu dünyaya getirdi...
bana anlatirken "kednimi caresiz cocuk gibi hissettim " dedi, birsey bilmiyorsun nasil hareket edecegini nasil davranacagini bilemiyorsun dedi....
allahim insallah bizim dogumlarimiz agrisiz sizisiz cabuk gecer:)

Back
X