Doğum sonrası deprasyon göğüste sıkıntı yardım

Kardelenbfh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2016
2
0
1
44
Arkadaşlar doğum yapalı 10 ay oldu 3.ayimda gögsumde sıkıntilar ,ağlama nöbetleri vücut ağrılari hayattan zevk alamama gibi durumlar ortaya çıktı dr gittim doğum sonrasi deprasyon dedi emzirmeyi keserek ilac tedavisine başladım ve sürekli dozları arttiratak devam ediyorum ama hic bir iyilesme olmadi böyle bir durumla karsılaşan varsa lütfen yardım etsin

BENİM İKİNCİ COCUGUMDAN SONRA OLMUŞTU İLAÇ BAŞLAMASAYDIN KEŞKE. EŞİN YÜZÜNDEN YADA BAŞKA DIŞ KİŞİLER YÜZÜNDEN OLMUŞTUR. ÇOK ŞÜKÜR KENDİ KENDİMİ BEN TOPARLADIM. GÜCÜM ÇOCUKLARIM OLDU.

eşinle iletişimin, nasıl?
çocuğun tüm sorumluluğu sende mi?
eminim sıkıntı bu iki sorunun birinin cevabında yatıyo.
kesin.

Benim de olmuştu ki ben erken doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim,
bebeğine sarıl, sevdiklerinle vakit geçir..
Benim ilacım da sevdiklerim oldu.
Öyle atlattım her gün neredeyse aile hekimine gidiyodum
her yerim ağrıyor diyodum...
Çok şükür geçti. .

Canım ilaç mı iyi gelmedi acaba.bazı ilaçlar bazı bünyeye iyi gelmez.sen sakın ilaç kullanmasaydın keşke diyenlere aldırma Allah korusun dahada şiddetlenebilir durumun.merak etme dönem dönem herkese olabiliyor.tekrar doktorunla görüş.ayrıca ilaçların tam etki süresi için an az 2ay geçmeli.geçmiş olsun

Kizimn dogumundan sonra bendede olmustu ilac almad zaten binbir turlu sorun yerli yerinde dururken ilacin faydasi olamazdi..kendinle ugrasmak yerine sorunlarla ugras..dogum yapmak kucucuk bir bebegin sorumlulugunu almak bunlar yeterince zor zaten baslibasina zor gunler yasamana sebep olabilir.

Ya bahsettiğin göğüs rahatsızlığını tarif eder misin dönem dönem bende de oluyor doğumdan sonra başladığı için alakalı olabilir mi diye şüphelendim şimdi ben

aynılarını bende yaşadım hatta daha fazlası.. sık sık dışarı çıkın hava alın eve kapanmayın .. eşiniz ya da annenizden destek alın

Ben ilk çocuğumu karnımda kaybettim.ilk doğum sonrasında 2 yıl dediğin şeyleri yaşadım.çok uzun sürdü.sürekli camdan atlamak istiyordum.bunalıyorsun. Eşimle kavga ediyordum.sonra geçti.2.doğumumda çok şükür çok hafif atlattı sıkıntı olmadı. Bazılarımız çok ağır geçirebiliyoruz.at kendini dışarı çok iyi gelir.kendini sev.imkanın dahilinde alışveriş yap. Çorap dahi olsa iyi hissettirir

Söylediklerinin birebir aynısını artı bir sürü abuk sabuk düşünce ile yaşadım. Ben 5 -6 aylıkken doktora gitmiştim ki benim manyak doktorum bir aciklama bile yapmamıştı. Çocuk doğurunca ne bekliyordun ki diyip ilaç yazıp yolladı. Ben de adama kızıp içmedim. Benimki 1 yasından sonra hatta 1.5 yasına gelerekten geçti.İnan şuan çok iyiyim. İyi ki doğmus diyip o güzel günlerime üzülüyorum.Tabi büyüdü biraz bana arkadaş oldu, sosyal hayat normalleşti. Ama o günlerim malesef geri gelmeyecek.1,5 yasına geldiğinde bayan ve anne olan ayrı bir psikiyatriste gittim. O bana dogum sonrası depresyon yaşadığımı ve bu durumu kendi içimde asıp bitirdiğimi söyledi. Annelik bambaşka bir şeymiş.Doktor bile olsa yasamayan anlamıyor. Bu durumdan kurtulmak icin altında yatan sebepleri araştırmalısın.Mesela benimki plansız gebelikti. İlk evlilik yıldönümümde kucağımda bebeğim vardı. Artı yeni şehir değiştirmiş, sosyal hayattan kopuş, sağolsun aileler anneler cok destek oldular ama bunun olumsuz sonucu olarak esimin fazla sorumluluk almaması, anneliği icsellestiremedigim icin surece uyum sağlayamam falandı.Hatta o zamanlar konu açmıştım ama buraya değil doğumdan sonra kisminaydi sanirim. Dediğim gibi önce otur kendi içinde sebebini bul. Çünkü öyle berbat bir şey ki yavrunla bu dünyadaki en huzurlu en özel günleri bebekle evde yalnız kalınca panik atak yaşayarak geçiriyorsun, yoldaki genç kızları kıskanıyorsun, bundan sonra hayat hep böyleymiş gibi geliyor, esine sarıp kavga çıkarıyorsun, benim yaşadıklarımın bazıları bunlardı.

Nasıl atlattığımi da yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…