Merhaba. Hayirli olsun anneliginiz. Benim eşim de cerrah. Ve yogun çalisiyor. Ama biz ayri yatmadik. Alişmakdan korktum açikcaci. guzel uyku duzeniyle 2 ayindan itibaren sadece akşam mamasina, 6ayindan itibaren kesintisiz gece uykularina geçti. MASallah. Akşam saat 9 gibi uyuyor. Eşim de hiç uykusuzluk çekmedi bebek yuzunden. Dogru egitimle gece uykusu birkac ay 7, bir kaç ay 8, şimdi de 8-9 arasi oluyor. 2 yaşinda. Bence ayni odada yatin. Ve akşam 8 oldumu artik bebegi karanlik ortamda besleyin, bezini degisin. Geceyi anlasin. Sessiz ortam olsun. Her bebegin uyanik kalma sureleri var. Mesela ayina gore bazi aylar maksimum 2 saat, bazi aylar maksimum 1.5 saat uyanik kala biliyorlar. Googlede bakin o sureyi çocuk cin gibi de olsa geçirmeyin. Akşam da dedigim gibi 8 oldumu karanlik ortamda uyutun ve işigi açmadan işlerinizi halledin telefonun hafif işiğiyla. Siz eger odayi ayirirsaniz çocugunun 4 5 yaşina gelene kadar ayni yatmak zorlaşicak. Çocugun atak donemleri var, gelişim zamani bazen uykuya direnmesi var. Bunlar bir kaç yil olacak zaten. Ve ayrica yorgun bir annenin en çok ihtiyaci olam şey eşidir. Akşam ona sarilarak uyursaniz yorgunlugunuz da çikar ama yataklari da ayirsaniz bir sure sonra kendinizi yalniz hissedeceksiniz ve agresifleşeceksiniz. Annelik psikolojisi çok farkliMerhabalar, doğumdan 50 gün geçti bebeğimle ilk haftalarda annem bende kaldığı sürece salonda yattık. Çünkü beşik boyu koltuk engin olunca gece kaldırıp emzirmem için daha uygundu. Bir annem bir ben arada da eşim gece nöbet tuttu. Son zamanlarda ben salonda yatarken de gece 2 ye kadar eşim uyuttu sonra yanıma getirdi. Şimdi yatak odasına biz taşındık kendisi yine ayrı yatıyor salona o geçti. Sabah ameliyata giriyor hastaları var uykusu çok hafif ve cumartesi dahil çalışıyor. Biz ne kadar süre daha ayrı yatabiliriz bu sizce geçici bir süreç mi?
Çok haklısınız bu biraz artık beni psikolojik olarak yalnız hissettirmeye başladı. Eşim her ne kadar destek de olsa , bu süreçte zaten odağımız bebek olduğu için birlikte olmaya zaman ayıramıyoruz. Bende en azından yanımda yatsın istiyorum. Bebeğime baştan beri dediğiniz şeyleri yaparak uyutmaya çalıştım ama gazdan vs uyanıyor. Kesintisiz 4-5 saat uyuduğu nadir...Merhaba. Hayirli olsun anneliginiz. Benim eşim de cerrah. Ve yogun çalisiyor. Ama biz ayri yatmadik. Alişmakdan korktum açikcaci. guzel uyku duzeniyle 2 ayindan itibaren sadece akşam mamasina, 6ayindan itibaren kesintisiz gece uykularina geçti. MASallah. Akşam saat 9 gibi uyuyor. Eşim de hiç uykusuzluk çekmedi bebek yuzunden. Dogru egitimle gece uykusu birkac ay 7, bir kaç ay 8, şimdi de 8-9 arasi oluyor. 2 yaşinda. Bence ayni odada yatin. Ve akşam 8 oldumu artik bebegi karanlik ortamda besleyin, bezini degisin. Geceyi anlasin. Sessiz ortam olsun. Her bebegin uyanik kalma sureleri var. Mesela ayina gore bazi aylar maksimum 2 saat, bazi aylar maksimum 1.5 saat uyanik kala biliyorlar. Googlede bakin o sureyi çocuk cin gibi de olsa geçirmeyin. Akşam da dedigim gibi 8 oldumu karanlik ortamda uyutun ve işigi açmadan işlerinizi halledin telefonun hafif işiğiyla. Siz eger odayi ayirirsaniz çocugunun 4 5 yaşina gelene kadar ayni yatmak zorlaşicak. Çocugun atak donemleri var, gelişim zamani bazen uykuya direnmesi var. Bunlar bir kaç yil olacak zaten. Ve ayrica yorgun bir annenin en çok ihtiyaci olam şey eşidir. Akşam ona sarilarak uyursaniz yorgunlugunuz da çikar ama yataklari da ayirsaniz bir sure sonra kendinizi yalniz hissedeceksiniz ve agresifleşeceksiniz. Annelik psikolojisi çok farkli
Siz devam edin duzene girecek. Daha adaptasyon surecinde. 2 ay zaten duzen kurulamiyor sadece bebegi hazirlamak gerekiyorÇok haklısınız bu biraz artık beni psikolojik olarak yalnız hissettirmeye başladı. Eşim her ne kadar destek de olsa , bu süreçte zaten odağımız bebek olduğu için birlikte olmaya zaman ayıramıyoruz. Bende en azından yanımda yatsın istiyorum. Bebeğime baştan beri dediğiniz şeyleri yaparak uyutmaya çalıştım ama gazdan vs uyanıyor. Kesintisiz 4-5 saat uyuduğu nadir...
Ben hiç ayırmadım,size de tavsiye edecektim ama sabah ameliyatı var dediniz orada durdum. Uykusunu alması şart bu durumda. Çünkü ayırmak hoş olmuyor. Bir giden geri gelmiyor kulüpte okuduğuma göre. Eşiniz gelse de cinsel hayat gelmiyor çoğu zaman. Aslında hiç ayırmamak lazım ama sizin meslek sıkıntılı.Merhabalar, doğumdan 50 gün geçti bebeğimle ilk haftalarda annem bende kaldığı sürece salonda yattık. Çünkü beşik boyu koltuk engin olunca gece kaldırıp emzirmem için daha uygundu. Bir annem bir ben arada da eşim gece nöbet tuttu. Son zamanlarda ben salonda yatarken de gece 2 ye kadar eşim uyuttu sonra yanıma getirdi. Şimdi yatak odasına biz taşındık kendisi yine ayrı yatıyor salona o geçti. Sabah ameliyata giriyor hastaları var uykusu çok hafif ve cumartesi dahil çalışıyor. Biz ne kadar süre daha ayrı yatabiliriz bu sizce geçici bir süreç mi?
Burada doğru noktayı yakaladınız, demek istediğim şey sadece yoğun çalışması değil ertesi gün insan hayatıyla ilgili bir sorumluluğu olduğu için odaklanmak zorunda. Bende bunu etkilememek için sabrediyorum inşallah bebek genel anlamda uyku düzenine geçerse 6-7 saat uyku bizim için çok rahat olur...Ben hiç ayırmadım,size de tavsiye edecektim ama sabah ameliyatı var dediniz orada durdum. Uykusunu alması şart bu durumda. Çünkü ayırmak hoş olmuyor. Bir giden geri gelmiyor kulüpte okuduğuma göre. Eşiniz gelse de cinsel hayat gelmiyor çoğu zaman. Aslında hiç ayırmamak lazım ama sizin meslek sıkıntılı.
Benim bebeğim ortalama 2 aylıktan sonra düzenli gece uykusuna geçmişti dönem dönem bozuldu tabi ama geneli iyiydi. 2 saatte bir emzirmeyi de bıraktırmıştım 40 çıkınca. 6-7 saat uyurdu. Bir kez uyanır doyururdum sonra uyumaya devam ederdi. Siz de çok geçmeden uyku süresini uzatmaya çalışıp yani bi nevi uyku düzeni oluşturup sonra artık eşinizle yatmaya başlayın derim. Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?