merhaba bayanlar benim gbi sorun yasayan coktur dogum sonrasi olusan anal fissur yani popo catlagi oldu kabizliktan dolayi ne yaptiysam yapayim 4 aydir geciremedim bu sorunu gecen gun tekrar doktoruma gittim sadece duphalac dedi onuda icmeye korkuyorum ictigimde birkez bebegim ishal oldu ama ondanmi oldu emin degilim yinede endiseleniyorum icmeye benim gbi sorun yasayanlar emziren anneler duphalac icen varmi aranizda emzirme doneminde sorun oldumu
Benim de en çok korktuğum şeydi doğum sonrası kabızlık ama, doğumdan sonra kayısı kuru erik ve incir tuketmistim sorun yaşamadım ,duphalac ı bir kez kullandım bir dahada ağzıma surmedim berbat bir ilaç hastanelik edecekti beni
Kiwi, sabahlari ilik suya bal koyup ic, ac karnina..kuru kayisi.. sut ic.. yogurt ye bol su ve lifli gidalar.. zamanla gecer gibi oluyo ama ufak bi kabizlikta basurlar cikiyo geri
merhaba bayanlar benim gbi sorun yasayan coktur dogum sonrasi olusan anal fissur yani popo catlagi oldu kabizliktan dolayi ne yaptiysam yapayim 4 aydir geciremedim bu sorunu gecen gun tekrar doktoruma gittim sadece duphalac dedi onuda icmeye korkuyorum ictigimde birkez bebegim ishal oldu ama ondanmi oldu emin degilim yinede endiseleniyorum icmeye benim gbi sorun yasayanlar emziren anneler duphalac icen varmi aranizda emzirme doneminde sorun oldumu
canım bende varsı yaklasık 3-4 ay sürdü ve tavsiye üzerine progtolog aldım kullandım hergün düzenli sürüyordum cok iyiydi. bir kac kezfe fitil kullandım oda daha sonra beslenmeyle kabızlık gitti. progtologuda biraz kullandım sukur iyilesti
Biraz garip gelecek Ama..Ben bagırsak gazı için ve bağırsakları çalıştırdığı ve içinde bol miktarda lif olduğu( kabızlığa bire bir ) için Rezene kaynatıp içiyordum...sonra çiğnendiğini de okudum..şimdi atıyorum yemekten sonra ağzıma bi miktar rezene çğineyip yutuyorum suyla ..Gerçekten işime yaradı şifaya vesile oldu bitki :) elhamdülillah
Aç karnına zeytinyağ içmek ve o bölgeye kantaron yağı sürmek de iyi olur. Ayrıca basuru olanlar için tek bir şey önereyim kırmızı kantaronu demleyip günde 2 su bardağı için sabah akşam aç karnına. O basur memelerinin nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Kim yaptıysa şifa buldu. Çok sevdiğim bir ablam artık ağlıyordu oturma banyoları merhemler fayda etmiyordu götürdüm verdim içti ve bütün memeler kayboldu. Aynı şekilde eşim en başta içmemekte ısrar etti ama yalvardıö resmen, içince kanamalı basurları iyileşti çok şükür. Hamileler emzirenler ve kronik hastalığı olanlar doktorlarına danışmadan kullanmamalılar. Sadece sağlıklı olup basur şikayeti olanlar için tavsiyemdir.
O ilac bebegide ishal eder sute geciyor ,
Aksamdan kuru kayisi 3-4 tane minik minik dogra ustune ilik koy gececek kadar ,
Sabah ac karnina yersen sorun cozulur
İlaç kullanmanız gerek. Düşünün ki benim minicik bebegimde vardı daha 2 3 aylıkken. Kaka yaparken o kadar ağlıyordu ki. Ustelik uzun sure teshis koyamadi doktor. Hametan ve anestol kullandık sonra gecti
fissur eğer ilerlerse geçmiyor
kabız yapmayacak şeyler ye bence
günkurusu
bol su
eğer ki yine geçmiyorsa doktorun verdiği ilaç iyidir herhalde
içinde yazmıyor mu emziren annelerde kullanım şartı?