Dogum sonrası kılo korkusu

Basak351981

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
10
1
8
44
Yenı dogum yaptım sezeryan ama kılolarım kalıcak dıye korkuyorum sporcu gecmısım var spor yapmaktanda erınmem.en cokta karnım kalıcak dıye korkuyorum fazla yemek yedıgımı dusunuorum daha dogrusu sut olsun dıye aklımıza gelıcek herseyı yemeye calısıyorum dogum yapalı 2 ay oldu ama vermem gerektıgını dusunuorum emzırdıgım ıcın.yanlısmı dusunuorum acaba?

En buyuk yanlis hamilelikte ve sonrasinda herseyi catlayana kadar yemek bence.. belli basli besinleri ogrenip dengeli beslenerek hem sut olur hem alinan kilolar aza indirilebilir butun kadinlar hunharca yedikleri icin bu donem asiri boyitta kilo alip veremedikleri icin artik bu olmasi gereken birseymis gibi algilanip kendilerini avutmak icinde ee dogum yaptim napiiimmm in arkasina siginir ama gercekler bambaska kimseninde isine gelmiyor ben deyincede suc oluyor :D

Yenı dogum yaptım sezeryan ama kılolarım kalıcak dıye korkuyorum sporcu gecmısım var spor yapmaktanda erınmem.en cokta karnım kalıcak dıye korkuyorum fazla yemek yedıgımı dusunuorum daha dogrusu sut olsun dıye aklımıza gelıcek herseyı yemeye calısıyorum dogum yapalı 2 ay oldu ama vermem gerektıgını dusunuorum emzırdıgım ıcın.yanlısmı dusunuorum acaba?
Diyetisyenlr bebk 6 aylık olduktn sonra dyt öneriyor. Ki zaten spor geçmişin varmş havada karada verrsin inş kiloyu, bence çok kasma

bence endişe etme ben de sezaryenliydim.doğumdan sonra 78 olmustum şimdi 54üm.kızım 5 aylıkken 2 ay içinde yürüyüs ve saglıklıbeslenme ile 60a dustum zaman içinde de 54e.sn yeterki kararş-lı ol..

Ben yapali bir ay oldu 13 kilo verdim hic bisi yapamadım emzirmeye bagliyorum senin hic gitmedi mi korkma ya verirsin ben normal dogum yaptim bu arada

süt yapan yiyecekler bellidir.deli gibi yemeye de gerek yok ,süt yapmaz sadece kilo yapar onlar...
sağlıklı ve dengeli beslenmeniz yeterli zaten.abartmaya gerek yok..
bol bol su için süt olması için.
ben de eski voleybolcuyum,54 kg hamile kaldım,21 kg almıştım,3 ay sonra eski kıyafetlerimş giyip işe gittim..üst bedenim olmadı,süt dolu memcükler sebebiyle tabi:cool:
normal olanı 1 sene içnde eski kilana kavuşmak.oğlum kolik olduğu için ben kısa zamanda verdim kiloyu.
ama sağlıklı beslenirken bol da sütüm oldu..

en fazla 4-5 ayda verirsiniz kilonuzu tabii yemenize içmenize dikkat ederseniz
zaten emziriyorsun yeterince enerji kaybın var
birde sporcusunuz çok fazla kafanıza takmayın bu anlarınızın keyfini çıkartın

Hiç endişelenmeyin bence daha çok yeni doğum kilolarını düşünmeye. Bende 16 kilo aldım hamileyken ve sezeryanla doğum yaptım. Şimdi aynı kilomdayım ve oğlum 1.5 yaşında. Ben emziremedim de maalesef. Sizin emzirmeyle kilo verme gibi bir imkanınız var. Uykusuzluk ve yorgunlukla zaten kilo falan kalmayacak inşallah :D

süt yapan şeyler dışında kilo aldıracak bişey yemeyin.
birde günde yarım saatte olsa dışarda hızlı şekilde yürümeye çalışın.
göbek, kiloyla birlikte gidiyor.tam düzlemek istiyorsan dikişlerin düzeldikten sonra
mekik çekmeye başlarsın.ben mekik çekmedim ama kiloyla birlikte gitti.47 kiloyum.

öncelikle hayırlı olsun bebeğin.Allah sağlıcakla büyütsün.arkadaşların dediği gibi süt olsun diye bulduğunu yemek yanlış.bol su,düzenli yemek ve uyku ha bir de yüksek moral sütün en iyi kaynağı.ben doğundan 2 ay sonra bütün kıyafetlerimin içine girebiliyordum.su an gebelik öncesi kilomun da altındayım.bebeğin biraz hareketlensin bak nasıl gidiyor o göbek.tabi homini gırtlak yapmayarak.böyle şeylerede kafanı takma çok bebeğine odaklan...

Hamileligimde 30 kilo aldim. Normal dogum yaptim. Simdi kizim 9 aylik. 5 kilosu falan kaldi. Hicbir rejim, diyet falan da yapmiyorum. Emziriyorum.. gider kilolar, daha Cok yeni dogum yapmissin. Hayirli olsun.

Back
X