doğum sonrası sağlam olamayacakmıyız?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
kızlar şuan kızım 3.5 aylık. 8.5 aylıkken sezeryan yaptm ama öncesinde normal doğumu deneyip bir gece sancı çektim.
gelelim esas konuya.ben artık doğumda ıkınmaktan yada son aylarda bebeğin kasıklara baskısından makat çatlağı oldum ve ne yaptıysam tamamen geçmedi.tam bitti dediğim anda coşarak geri döndü.tuvalete çıkmaya korkuyorum dikenli tel çıkarıyorum sanki.ameliyatta bu kadar gaz ve ıstırap çekmedim.bir çok merhem kullandım ama elle.o aparatlar kesinlikle canımı yakıyor.içimde taş oluyor yediklerim.aktardan bitkisel kremler ve çaylardan fayda gördüm fakat.çay insanın içini temizlediği için ve ben emzirdiğim için kızımın karnını ağrıtıyor.ishal yapıyor. yapılan çayın yarısı miktarı yapsam faydası düşüyor.tamamen bitirecek bir çare yok mu bu konuda ben kabız olmam da sanki bu hastalıktan inadına bağırsaklarım kuruyor. genel cerrahi yirlimik dişim çürüdü kırıldı çürük apse yapmadan diş hastanesine gidip çektirmem lazım.bu
ayrıca baktım. doğumdan sonra yaşı ufak büyük farketmez.kadınlar bir sürü doğumda ve doğurduktan sonraki komplikasyonlarla mücadele ediyor.Allah bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

kızlar şuan kızım 3.5 aylık. 8.5 aylıkken sezeryan yaptm ama öncesinde normal doğumu deneyip bir gece sancı çektim.
gelelim esas konuya.ben artık doğumda ıkınmaktan yada son aylarda bebeğin kasıklara baskısından makat çatlağı oldum ve ne yaptıysam tamamen geçmedi.tam bitti dediğim anda coşarak geri döndü.tuvalete çıkmaya korkuyorum dikenli tel çıkarıyorum sanki.ameliyatta bu kadar gaz ve ıstırap çekmedim.bir çok merhem kullandım ama elle.o aparatlar kesinlikle canımı yakıyor.içimde taş oluyor yediklerim.aktardan bitkisel kremler ve çaylardan fayda gördüm fakat.çay insanın içini temizlediği için ve ben emzirdiğim için kızımın karnını ağrıtıyor.ishal yapıyor. yapılan çayın yarısı miktarı yapsam faydası düşüyor.tamamen bitirecek bir çare yok mu bu konuda ben kabız olmam da sanki bu hastalıktan inadına bağırsaklarım kuruyor. genel cerrahi yirlimik dişim çürüdü kırıldı çürük apse yapmadan diş hastanesine gidip çektirmem lazım.bu
ayrıca baktım. doğumdan sonra yaşı ufak büyük farketmez.kadınlar bir sürü doğumda ve doğurduktan sonraki komplikasyonlarla mücadele ediyor.Allah bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Bir süre arızalar sürüyor ama sonra toparlıyorsunuz. Umutsuzluğa kapılmayın.

amın rabbim bütün bebeklerı korusun ama annelerinde iyi olması lazım ,

gece yatarken sıcak süt içmeyi denedin mi ,
sıcak içemiyorum malesef ılık yada soğuk tüketiyorum.

Ilk bebiste cektim bunu. Ekmegi birak. Cidden cok faydasi olucak. Ve siddetle kefir öneriyorum. Bol bol meyve suyu ve su ic.
pilavı da brakmam lazım. sanki bu hastalıktan inadına bağırsaklarım kuruyor gibi.

Birazcık daha sıvıyla beslenmeye çalışın ve her sabah 1 kaşık zeytinyağı için sizi oldukça rahatlatacaktır. Kremleri de o aparatla kullanmanız çok daha faydanıza olur emin olun ne kadar acı verici olduğunu biliyorum ama acıyı önemli ölçüde hafifletiyorlar. Bir de bol bol lifli gıda tüketin özellikle hurma kuru kayısı ve kuru incir çok faydalı olur

Probiyotik yoğurt,kefir, kayısı hoşafı.
aktivya yedim fakat bu seferde ishalden yanma yaptı boşaltıyor ama yumuşatmıyor.yumuşamadığı için için parçalana parçalana tuvalete çıkyırsun.kayısıya biraz şeftali suyu katıyorum.

Ilk sezeryanimda bende sizin gibiydim
Gunde bir kilo dere otu yiyerek sorunumu cozdum
Deneyin isterseniz 2 ayda bitti benim sorunum ve normal hale geldim

Ben de yaşadım ve kime sorduysam bana (bulursan organik) patlıcan sapı önerdi. Kaynatıp içmek ya da daha etkilisi suyuna oturmak iyi geliyormuş ben kaynatıp ictim çünkü çok aşırı değildi bende ve bir krem kullanıyordum zaten. Ama suyuna oturup faydasını gören çok duydum istersen araştır.

İki sezeryan dogumumdan sonra da doktor tavsiyesiyle bir hafta katı yemedim.Kati derken sulu yemek içindeki patates bile migdeme girdiği an beni rahatsız ediyordu.Bildigin süt ,tavuk suyuna çorba lohusa şerbeti,kayısı kompostosu filandi tüm ogunlerim.Bu yüzden hiç sorun yaşamadım.Genel cerrahdan randevu almani ve muayene olmani tavsiye ederim.Birdaha çocuk düşünürsen hicbir şikayetin olmasa bile hamilelikten önce mutlaka dış doktoruna başvur.Benim bilmediğim iki curugum varmış dolgu yapmistilar.

İki sezeryan dogumumdan sonra da doktor tavsiyesiyle bir hafta katı yemedim.Kati derken sulu yemek içindeki patates bile migdeme girdiği an beni rahatsız ediyordu.Bildigin süt ,tavuk suyuna çorba lohusa şerbeti,kayısı kompostosu filandi tüm ogunlerim.Bu yüzden hiç sorun yaşamadım.Genel cerrahdan randevu almani ve muayene olmani tavsiye ederim.Birdaha çocuk düşünürsen hicbir şikayetin olmasa bile hamilelikten önce mutlaka dış doktoruna başvur.Benim bilmediğim iki curugum varmış dolgu yapmistilar.
ilk doğurduğum zamanlar ishal gibiydim sonra bi katılaştı şebeke suyu beni ishal yapıyor ama çok ishal olmakta orayı zonklatıyor bir orta yol bulmalıyım.cerrahlar kesecek hemen ben kesilecek kadar büyük doğurmadım. 2.5 kg doğdu kızım. normal doğumla 4 kg ya yakın doğurup hiçbir şey olmayanlar var.

Back
X