• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Süt Hemen Gelmezse?

mertugce35

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2017
4.601
7.881
158
36
Merhaba arkadaşlar, hamileliğimin 30. Haftasındayım. Doğumdan sonra hemen sütüm gelmezse ne olcaka diye kaygılanıyorum. Diyelim ki hemen gelmedi,2-3 gün sürdü, o süre zarfında bebek aç mı kalıcak ya da nasıl oluyor mama mı veriliyor? Tecrübeli anneler paylaşırlarsa sevinirim

Mamaya yonelırsen emzırmeyı ıhmal edersın bu sefer sütun gelmesı daha da gecıkır. Ne kadar cok bebek emerse daha çabuk sütun gelır. Ona gelcek bı kaç damla süt bıle yeter. Ilk gün hastanede olunca zaten Dr ler bebegın sekerını kontrol edecekler.
Göğsüne Sıcak bırseyler koymaya çalış hastanede. Dereotu kımyon su bolca yıyıp iç.
Sen kendın ne kadar rahat olursan o kadar çabuk sütun de gelır.
Hayırlı sağlıklı doğumlar.

Mamaya yonelırsen emzırmeyı ıhmal edersın bu sefer sütun gelmesı daha da gecıkır. Ne kadar cok bebek emerse daha çabuk sütun gelır. Ona gelcek bı kaç damla süt bıle yeter. Ilk gün hastanede olunca zaten Dr ler bebegın sekerını kontrol edecekler.
Göğsüne Sıcak bırseyler koymaya çalış hastanede. Dereotu kımyon su bolca yıyıp iç.
Sen kendın ne kadar rahat olursan o kadar çabuk sütun de gelır.
Hayırlı sağlıklı doğumlar.
Teşekkürler, bir de humanna çayı varmış sanırım onu çok duymuştum ama kişiden kişiye değişiyormuş bunların süt yapma olayı. Bakalım artık hepsini deniycez.. bir arkadaşımın 3 gün gelmemiş sütü, mama da vermemiş göğsünde tutmuş hep ama çocuk sonunda sarılık olmuş, hastanede hemen mama verip doyurmuşlar. Şimdi de gayet güzel emiyormuş. O yüzden korktum biraz

Siz eliniz den geldiğince emzirin öyle sütüm yok bebek aç psikolojisi ne girmeyin eğer girer seniz bebek tok olsa sütüünüz gelse bile mama vermeye kendinizi mecbur hisseder siniz..

İnşallah normal doğum yaparsınız sütünüz daha çabuk gelir sezeryane göre hastaneden eve gittiğiniz de ılık bir duş alırsınız ben günde üç defa yeşil sabun ve ılık su ile yıkar dım inanılmaz süt artırıyor ne yediğiniz in bir önemi yok herşey süt yapar sadece karnınız tok olsun yeter ve bol su için ek birşey yapmanıza inan in gerek yok

canim bende erken dogum yaptim kizim kuvezdeydi dogdugu gece mama verdiler hemen sabahi hastanedeki sut sagma makinasiyla sut sagdim 1 cay kasigindan az geldi ve hemsire oyle oyle artacak dedi 3 4 gunde tam emzirecek kadar olmustu. rezene cayi ictim ve kimyon cayi ictim stres onemli bide sicak dus alirsin goguslerine masaj yaparsin sutun gelir insallah

Siz eliniz den geldiğince emzirin öyle sütüm yok bebek aç psikolojisi ne girmeyin eğer girer seniz bebek tok olsa sütüünüz gelse bile mama vermeye kendinizi mecbur hisseder siniz..

İnşallah normal doğum yaparsınız sütünüz daha çabuk gelir sezeryane göre hastaneden eve gittiğiniz de ılık bir duş alırsınız ben günde üç defa yeşil sabun ve ılık su ile yıkar dım inanılmaz süt artırıyor ne yediğiniz in bir önemi yok herşey süt yapar sadece karnınız tok olsun yeter ve bol su için ek birşey yapmanıza inan in gerek yok
teşekküler cvp için, yeşil sabun ne oluyor acaba?

canim bende erken dogum yaptim kizim kuvezdeydi dogdugu gece mama verdiler hemen sabahi hastanedeki sut sagma makinasiyla sut sagdim 1 cay kasigindan az geldi ve hemsire oyle oyle artacak dedi 3 4 gunde tam emzirecek kadar olmustu. rezene cayi ictim ve kimyon cayi ictim stres onemli bide sicak dus alirsin goguslerine masaj yaparsin sutun gelir insallah
Anladım canım inşallah hayırlısıyla ..))

Ben normal doğum yaptım 3 gün gelmedi sütüm ilk çocuktu.. hep ılık suyla duş aldım sağdım elimle makinam yoktu.. sürekli yedim bol sıvı aldım anca 3 güne geldi.. ama bu sürede mama verdim çünkü bebeğim sarılık olacaktı neredeyse buna çok dikkat et lütfen aç bırakma yinede hemen sarılık oluyorlar bizimki üç gün mama yedi ama sonrasında süt gelince gayete güzel emdi kestik sonra mamayı.. sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına. Birde mutlaka sağma makinası al.

Ben normal doğum yaptım 3 gün gelmedi sütüm ilk çocuktu.. hep ılık suyla duş aldım sağdım elimle makinam yoktu.. sürekli yedim bol sıvı aldım anca 3 güne geldi.. ama bu sürede mama verdim çünkü bebeğim sarılık olacaktı neredeyse buna çok dikkat et lütfen aç bırakma yinede hemen sarılık oluyorlar bizimki üç gün mama yedi ama sonrasında süt gelince gayete güzel emdi kestik sonra mamayı.. sağlıkla al inşallah bebeğini kucağına. Birde mutlaka sağma makinası al.
Evet canım aynen benim de korkum o zaten, allah korusun açlıktan sarılık olursa diye. Etrafımdakiler mama verme diyor da sütüm gelmezse sendeki gibi 3 gün aç bırakamam çocuğu yani. O zaman im rahat mama verebilirim öyle bi durumda. Sağol canım, aüt sağma makinesi aldım ama elle sağılandan umarım işimi görür

bak canım bebisin midesi bu sekilde büyüyor ve emin ol sütün bir damla bir damla da olsa yetiyor. tabiki analık içgüdüsüyle insan telaş yapar ama bilinçli olunca biraz da olsun rahatlarsın. inşallah foşur foşur sütlerimiz olur aminnn :D

yenidogan-mide-kapasitesi.jpg

Evet canım aynen benim de korkum o zaten, allah korusun açlıktan sarılık olursa diye. Etrafımdakiler mama verme diyor da sütüm gelmezse sendeki gibi 3 gün aç bırakamam çocuğu yani. O zaman im rahat mama verebilirim öyle bi durumda. Sağol canım, aüt sağma makinesi aldım ama elle sağılandan umarım işimi görür
Tabiki canm önce emzir sonra mama ver o emdikçe gelir zaten.. inşallah gerek kalmaz mamaya ama 2-3 günde aç bırakamazsın yani arkadaşım aç bıraktı 2 gün çocuk 1 ay hastanede yattı aman dikkat et canım... doğuma gitmedende sıcak suyla duş al çok sıcak değil tabi hatta hastane odasında duş yerin olacaksa saatte bir git sıcak suyla yıka karnından altını inanılmaz faydasını göreceksin doğumun hızlı olur.

bak canım bebisin midesi bu sekilde büyüyor ve emin ol sütün bir damla bir damla da olsa yetiyor. tabiki analık içgüdüsüyle insan telaş yapar ama bilinçli olunca biraz da olsun rahatlarsın. inşallah foşur foşur sütlerimiz olur aminnn :KK70:

yenidogan-mide-kapasitesi.jpg
İnşallah canım ya aminnn

Tabiki canm önce emzir sonra mama ver o emdikçe gelir zaten.. inşallah gerek kalmaz mamaya ama 2-3 günde aç bırakamazsın yani arkadaşım aç bıraktı 2 gün çocuk 1 ay hastanede yattı aman dikkat et canım... doğuma gitmedende sıcak suyla duş al çok sıcak değil tabi hatta hastane odasında duş yerin olacaksa saatte bir git sıcak suyla yıka karnından altını inanılmaz faydasını göreceksin doğumun hızlı olur.
Sıcak su baya faydalı o zaman canım artık herşeyi deniycem. Ama dediğin gibi kesinlikle aç bırakmayı düşünmüyorum, bırakanlar da nasıl bırakıyor anlayamıyorum

Sıcak su baya faydalı o zaman canım artık herşeyi deniycem. Ama dediğin gibi kesinlikle aç bırakmayı düşünmüyorum, bırakanlar da nasıl bırakıyor anlayamıyorum
Canım şuan ikinci bebeğimi bekliyoru m ve mamazedelerdenim vermeni hiç istemem verirsende olaki biberon ile vermemeye çalış lütfen oğlum çok akıllı çıkıp beni bir gğzel emmeyi bıraktı çünkü sezaryen olunce bi hafta banyo yapmam da yasaktı malesef ve rezilolduk eşimle inan ki elinden geldiğince emzir bak benimde dersim şimdiden ne yaparum derdi inşallh senin canın yanmaz

Öncelikle şimdiden böyle stres yapıyorsanız zaten sütünüz gelmez bu stresle. En önemli şey stres yaşamamak...

Tam olarak araştırmamış olsam da, bebekler annenin sütü gelene kadar besinsiz durabilecek şekilde doğuyorlarmış...

Ama buna rağmen, bebeğin şekeri düşer, sarılık olur diye hastanede mama yapılıp veriliyor genelde.

Sütün gelmesi için göğüslere masaj, ılık su ile bol bol duş almak, güzel uyumak, bebekle ten teması ve süt gelmese de emzirmeye çalışmak, bebek ememiyorsa bile makine ile sağmak etkili olur.

Gıda olarak da rezene çayı, komposto ve dereotu süt yapıyor diye biliyorum. Onun dışında boş yere kalorili şeyler yiyip içmeyin süt yapsın diye.

Öncelikle kesinlikle stres yapmayın üzülmeyin benim sütüm stres ve üzüntüden ve sezaryen Doğumdan dolayı geç geldi çok zor oldu her şey yemediğim içmediğim kalmadı ağla ağla hal oldum kesinlikle böyle yapmayın. ve aklınızda bulunsun sütünüz gelmese de siz bebeğinizi memede tutun doktorumuz bebeğin dudakları memeye değse bile süt gelir demişti o kadar mucizevi bir şeymiş yanı düşün sütünün gelmesi için sağma makinası alıp sağabilirsin daha çok gelmesini sağlayacak. Mama vermekten çekinme derim ben verdim çünkü sarılık olursa çok daha üzülürdüm verme dediler ama bebeğim açtı sütüm gelmedi verdim. Bir şeyde olmadı günde iki kez verdim ama hep emzirdim emmedi ama tutum göğsümde ayrıca humana rezenesinve still tee si sonra dut kurusu tahin helvası dere otu dut pekmezini sulandırıp içmek boza ve en önemlisi bol su denemediğim kalmadı öyle çok çok yok yinede yanı sanırım bünye meselesi ama sakin stres üzüntü yok

Öncelikle kesinlikle stres yapmayın üzülmeyin benim sütüm stres ve üzüntüden ve sezaryen Doğumdan dolayı geç geldi çok zor oldu her şey yemediğim içmediğim kalmadı ağla ağla hal oldum kesinlikle böyle yapmayın. ve aklınızda bulunsun sütünüz gelmese de siz bebeğinizi memede tutun doktorumuz bebeğin dudakları memeye değse bile süt gelir demişti o kadar mucizevi bir şeymiş yanı düşün sütünün gelmesi için sağma makinası alıp sağabilirsin daha çok gelmesini sağlayacak. Mama vermekten çekinme derim ben verdim çünkü sarılık olursa çok daha üzülürdüm verme dediler ama bebeğim açtı sütüm gelmedi verdim. Bir şeyde olmadı günde iki kez verdim ama hep emzirdim emmedi ama tutum göğsümde ayrıca humana rezenesinve still tee si sonra dut kurusu tahin helvası dere otu dut pekmezini sulandırıp içmek boza ve en önemlisi bol su denemediğim kalmadı öyle çok çok yok yinede yanı sanırım bünye meselesi ama sakin stres üzüntü yok
Anladım canım onca yaptığın şeye rağmen gelmedi mi peki sütün?

Bu konuda tecrübeli bir anne olarak yazayım.
İlk doğumumda süt gelmedi, bebeğim zaten 1 kere bile göğsü turmadı.
Bir emzirme hemşiresinden boş da olsa göğsümü sağmam gerektiğini öğrendik.
Doğumdan sonra da çocuk doktoru 1 haftaya kadar gelir, dinlenmen önemli demişti.
Aynen öyle oldu 4. Gün 1 çay kaşığı geldi.
O güne kadar şırıgayla mama verdik.
Öyle öyle 2 saatte bir sağarak buzluğa depo bile yaptım ama oğlum hiç emmediğinden 40 günde süt gitti.
Çünkü iş güç bebek derken düzenli sağamadım.

İkinci doğumumda anında sütüm geldi ve bebeğim 3 ay göğsüme yapışık yaşadı.
Sonra bir gün emmedi ve bırakış o bırakış.
O kadar pişman oldum ki uyurken sağmadığıma, emmediği zamanlarda süt saklamadığıma.
Siz bu hataları yapmayın, mutlaka 2 saatte bir emzirin ve bebek uyurken sağın.

Back
X