Doğum sonrası yaşanan sağlık problemleri

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
323
İstanbul
Kızlar doğum yapalı 4 ay oldu. Sezeryan yerim hala ara ara sızlıyor ve yanıyor yapıştırma yapıldı. Kontrole gittiğimde doktor dışardan ve içeriden hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi.

Onun haricinde bel ve diz ağrısı yaşıyorum sanki 70 yaşında gibi ayağa kalktığımda tutuk oluyorum 2 dakika sonra falan açılıyorum. Fizik tedavi uzmanı hamlık nedeniyle olduğunu söyledi.

Saçlarım inanılmaz dökülüyor öbek öbek biraz demir eksikliğim varmış 1 hafta oldu ilaca başladım ama etkisini ne zaman gösterecek bilmiyorum.

Bu tarz sıkıntılarınız ne zaman geçti tecrübeliler. Korkuyorum hep bu şekilde sıkıntıların geçmemesinden.

Kızlar doğum yapalı 4 ay oldu. Sezeryan yerim hala ara ara sızlıyor ve yanıyor yapıştırma yapıldı. Kontrole gittiğimde doktor dışardan ve içeriden hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi.

Onun haricinde bel ve diz ağrısı yaşıyorum sanki 70 yaşında gibi ayağa kalktığımda tutuk oluyorum 2 dakika sonra falan açılıyorum. Fizik tedavi uzmanı hamlık nedeniyle olduğunu söyledi.

Saçlarım inanılmaz dökülüyor öbek öbek biraz demir eksikliğim varmış 1 hafta oldu ilaca başladım ama etkisini ne zaman gösterecek bilmiyorum.

Bu tarz sıkıntılarınız ne zaman geçti tecrübeliler. Korkuyorum hep bu şekilde sıkıntıların geçmemesinden.
Kendinize iyi bakın. Hepsi geçecek insallah.
Karnım 1 yıl uyuşuktu

Sezeryanim yok ama insan kendi doktorudur, agrin varsa vardir.. bi kac doktora daha git.. sac dokulmesi normal zamanla geciyor

Epidural normal doğum yaptım. 6ay bel ağrısı çektim. Hala daha ara ara şiddetlenir. Saç dökülmesi emzirme sürecinde normal karşılanıyor. Sekizinci aydayız biraz daha azaldı.

Benimde saçlarım döküldü. Heleki ikinci cocuktan sonra o kadar cok döküldü ki kısa kestirdim tekrar düzgün uzasın diye. Orda yapabileceğiniz birşey yok. Demir eksikliği ile alakalı değil cünkü. Hamilelik süresinde düşmeyen saçlar hepsi birden oyle gidiyor dogumdan sonra. Sonra ama tekrar çıkıyor saçlar. Bel ağrılarım yerinden oynamış bir omurga sebeb oluyordu. Bende osteopata gidip orda tedavi oldum. Bir seansdan sonra geçti. Sezeryan hakkında maalesef bir bilgim yok. Cok gecmis olsun. Sağlıkla büyütün bebeginizi

Sezeryan konusunda bilgim yok ancak saç dökülmesi olağan bir şey. Bir problem degil yani hamilelikte dökülmesi baskilanan saçlar doğumdan sonra üç ay civarı dökülmeye başlıyor. Hepsi birden döküldüğü için yoğun saç dokulmesi yasiyormussun gibi geliyor ama değil endiselenme.

Diğer konuda bence annelerin çocuktan sonra kendini ihmal etmesiyle alakalı. Evet zar zor yetisiyorsun hayata ama yine de kendine vakit ayirman gerek sağlıklı, mutlu bir anne olmak için. Beslenmeni ihmal etme ve mutlaka basit de olsa her gün Spor yap. Yarım saatlik bir yürüyüş, biraz esneme hareketleri düzenli yaptığın takdirde kendini çok iyi hissetmeni sağlar. Aman zaten çok yoruluyorum diyip sporu ihmal edersen ilerleyen aylarda büyük sorunlar yasaman muhtemel. Çünkü bebek ağırlaşıyor, dişiydi atağıydi filan zaman zaman huysuz ve kucakci olabiliyor. Zaten emzirme de annenin direncini iyice düşürdüğü için belin dizin filan dayanmayabilir.

Bu yaşadıkların normal bir süreç 1 yıla anca kendini toparlıyorsun maalesef benimde öyle oldu . Olacak :)

Kendini fazla kolluyamamışsın Hamileyken vitamin takviyesi almadın mı, birde benim bildiğin lohusayken asla bedenini üşütmeyeceksin, benim bir kolum lohusayken yorganın dışında kalmış halen yağmur yağmaya yakın sızlar yıllar geçti bu sızı geçmedi,kolumu sıcak tutmalıydım üşütmüşüm, yazında terlemelere dikkatli olacaksın aman klimaya dikkat, romatizma da üşütmeyle alakalı ömür boyu kalıcı ilaçlarda çok ağır ve kilo yapma etkisi var, geçmiş olsun

İşte o yüzden dogum yaptıktan sonra ilacları gıda takviyelerini kullanmaya devam edin diyorlar
Allah sifa versin

İşte o yüzden dogum yaptıktan sonra ilacları gıda takviyelerini kullanmaya devam edin diyorlar
Allah sifa versin
Katılıyorum.
Ben kan ilacima , d vitamini ve kalsiyum desteğine hala devam ediyorum...
Oğlum 2 ay 21 günlük.
6 aya kadar da devam etmeyi düşünüyorum

Canm ayni sıkıntıları yaşadım ve 5 aylik oldu bebeğim ve hala da yaşıyorum. Sadece bel ve diz ağrısı hafifledi biraz. Ama saclar inanılmaz dökülüyor

Kolay değil hemen toparlanmak iki sezeryanim var ilkinde 20 gün ikincisinde 15 günde toparladım ara ara bel agrım olmuştu ama sezeryan yerimde agrım yoktu
Sac dökülmesine gelirsek birgün sinirlenip duştan cikinca kısacık kestim öyle çok avuç avuç dokuluyordu ki o yuzden normal o sac dokulme olayi

Oğlum 9 ayini bitirdi hala obek obek saçım dokuluyor. Ki hamileliğinde ve sonrasında takviyelerini duzenli kullanmış biriyim. Değerlerimde de problem yok.ama boyle iste. Normal dogum yaptim ve toparlanmam kolay oldu başkaca bi agrım sizim yok.ama yakında kel kalacağım herhalde benim de derdim bu

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Demir hapı kullanmamıştım ama multivitamine devam etmiştim aslına. Yalnız da değilmişim geçeceğini düşünerek mücadeledeye devam. Öncesi sonrası ayrı ayrı zorlukları olan ama tarifsiz bi süreç 🧡 Allah bütün bebek ve çocukları korusun 🧡

Merhaba benim sezeryan dikişlerimde bir sıkıntı olmamıştı.Sizin yapınızdan da kaynaklanabilir doktordan da kaynaklanabilir.Sadece adet zamanlarımda dikişlerim hala hafif sızlar.Bel ağrım doğumdan sonra kaldı bende sırt üstü yatmak sıkıntı özellikle temizlik yaptığımda tutulup kalıyorum doğum yapalı 8 yıl oldu.

14 ay oldu hala dikis yerimde ara sira agri oluyor. Sezaryen oyle berbat birsey ki omur boyu karsimiza cikacak. Ama 10 aydan sonra biraz daha rahatlarsiniz insallah. Saclarda uzun bi zaman dökülüyor. Hamilelik sirasinda dökülmediginden de oluyormus. Benim bir ara baya fenaydi. Yeni yeni azaldi dokulmeler

Back
X