Bilmiyordum böyle olduğunu söylemedi hic birsey ben sorunca öğrendimbüyük bir risk taşıyorsanız doktorunuz neden bilgilendirip önlem almanızı söylemedi ki ?
ADINIZA gerçewkten üzüldüm.Bilmiyordum böyle olduğunu söylemedi hic birsey ben sorunca öğrendim
Sagolun sizede çok geçmiş olsun Allah sizi evlatlarımıza bagislamis. Esimin ailesi tutturmuş o kadına gidelim yine ama gitmek istemiyorum kadın biraz değişik şimdi 2 sene dolmadan hamile kaldım desem bi dünya laf eder ayrıca psikolojim onu kaldırmaz başka hangi doktora gidebilirim bilmiyorum napicam bilmiyorumGecmis olsun
Benzer bir konum var eski konularimdan bakabilirsiniz.
Benim ilk dogumumda dogumdan 15 gun kadar sonra oldu kanama.
Rahim dogum sonrası kasilmis ama sonra tekrar kasilmamis . Allah korudu atlatabildim.
Sonra tekrar hamile kaldim ama bu risk bilindigi icin ona gore takip edildim.
Dogum sirasinda bir sıkıntım cikmadi bir ara kanamayi durdurmakta zorlandilar, olağan sezeryan suresinden daha uzun ve daha zor bir dogum oldu.
Sonrasında hemen rahim kasilmasini saglayan ilaclar kullanmaya basladim.
Ilac kullaninca kasilma oluyor bırakınca duruyormu bu da kanamaya sebep oluyordu.
Rahim normal boyutunu alana kadar surekli takip edildim, ilac kullandim. Cok şükür atlattim su an bebegim 10 aylik.
Her dr bu konuda tecrubeli olmuyor size tavsiyem bu isi bilen bir doktorla devam etmeniz.
Saglicakla kucaginiza alirsiniz insallah
Doktor bana böyle şeyleri söylemedi zaten ilk başta bende hemen düşünmüyordum ama oldu kısmet doğumdan sonra hiç yapmicam hatta demistim ben kanamanın o günle alakalı olduğunu sanıyordum bi daha olmaz diye biliyordum doktorla konuştuk odadan çıkarken sordum iste o da benim tahminle alakalı olduğunu tekrarlama ihtimalinin olduğunu söyledi birazda araştırıp okuyunca gerçekten riskli olduğunu öğrendim bilmiyordum ilk doğumla alakalı sanıyordumMadem bu kadar zor seyler atlattiniz, neden hemen ikinci gebelik? Ben 15 ayda bu olaylardan sonra kendimi zor roparlarim.
Yerinizde olsam herhalde hic dusunmezdim ikinci cocugu. Dusunsem de sıkı bir dr kontrolundem gecmeden dusunmezdim. Dr bana ayni riski anlatirsa da vazgecerdim.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Hiç birşey söylemedi bu konuda ben şimdi ikinci olunca doktora gittim şans ya tam çıkarken aklıma geldi böyle böyle dedim iste bu olay olmuştu tekrarlar mi tamamen öylesine sormuştum yine olmaz sanıyordum demesin mi olur şaşırdım hala toparlanamadim bu kadar riskli olduğunu bilseydim daha çok dikkat ederdim aynı hastane başka doktordu gittiğim kadın korktu o doktor hayatını kurtarmış ona niye gitmedin falan dedi psikolojik birazda kadını görünce bile korkuyorum oğlumda ağlıyo görünce ebesini hissediyo sanki kadın daha yeni ameliyattan çıkmıştım yönetimden rahmi bastırıp alttan elini sokarak parçalar kanamalar çıkardı dehşetti ellerini ısırdım 5 6 hemşire tutuyordu hocam ex oldu falan diye bile konusuyolardi doktorda tekrar anestezi veremem dedi köyde kadinlar bundan oluyo falan dedi bilmiyorum hayatımı kurtardı kurtarmasına ama belkide plesenta parçası unuttu ameliyattan çok erken cıktı çünkü günahı boynuna çok dehşetti kamyon tür geçmiş gibiydi üzerinden kansızlıktan duraklarım şişmiş patlamıştı her yerim şişmişti tanıyamadılar beni kan da bulamadılar darbe zamanıydı birşeyler eksikti ilgisizlik vardı 7 8 ünite normal kan 4 5 ünite sarı kan verildi toparladım çok zordu çok şimdi yine olacak mi kurtulamam mi hep aklımda bu var[/ çok geçmiş olsun. Bende zor doğum yaptım bir takım ameliyatlar derken. Cocugum 2.5yaşında .herşey dun gibi ve ben hamileliğe cesaret edemiyorum. Keşke önce muayeneye gitseydiniz. Sonra gebelik olsaymış. Birkaç doktora daha muayene olun nasıl bir yol izlenmesi gerekiyorsa
Artik hamile kalmissiniz neden diye sorgulamanin kimseye bir faydasi yok. Siz de bunun icin uzulmeyin.
Ben hamile oldugumu bilmeden gittim doktora, sonra gecmiste olanlari anlattim. Dr bana ben sana dogum yaptıramam dedi dogrudan. Olacak diye bir sart yok ama bu durum tekrarlarsa ben müdahale edemem dedi açıkça. Hatta masada kalirsin yazik olur bile dedi.
Sonra ilk dogumumu yaptıran doktora gittim ve o bana hiçbir sıkıntı cikmayacagini, olaylari kontrol altinda tutabilecegini soyledi. Her sey Allahin takdiri ama biz de yolumuzu cizmei zorundayiz. Ben hatta gerekirse Ankarada vs dogum yapabilecegimi soyledigimde bana guven dedi. Cok sukur dediği gibi oldu, cok sıkı bir takiple atlattim.
Lutfen siz de cok iyi bir dr secin. Hastanenizi ona gore belirleyin. Benim ilk gittigim hastanenin donanimi yeterli degildi mesela ve dr hemen belirtti bunu.
Şansa bırakmayın Allah yardimciniz olsun.[
Teşekkürler sizede çok geçmiş olsun . Herkes hatta kayinvalidem bile neden yaptın hak ettin iyi b.k yedin falan dedi ilk hamileyim dediğimde onunda hala stresi var ama şimdi diyorum ki iyi ki olmuş araları kısa olacak ama herşeyin bi hayırlısı vardır Allahtan hayirlisiArtik hamile kalmissiniz neden diye sorgulamanin kimseye bir faydasi yok. Siz de bunun icin uzulmeyin.
Ben hamile oldugumu bilmeden gittim doktora, sonra gecmiste olanlari anlattim. Dr bana ben sana dogum yaptıramam dedi dogrudan. Olacak diye bir sart yok ama bu durum tekrarlarsa ben müdahale edemem dedi açıkça. Hatta masada kalirsin yazik olur bile dedi.
Sonra ilk dogumumu yaptıran doktora gittim ve o bana hiçbir sıkıntı cikmayacagini, olaylari kontrol altinda tutabilecegini soyledi. Her sey Allahin takdiri ama biz de yolumuzu cizmei zorundayiz. Ben hatta gerekirse Ankarada vs dogum yapabilecegimi soyledigimde bana guven dedi. Cok sukur dediği gibi oldu, cok sıkı bir takiple atlattim.
Lutfen siz de cok iyi bir dr secin. Hastanenizi ona gore belirleyin. Benim ilk gittigim hastanenin donanimi yeterli degildi mesela ve dr hemen belirtti bunu.
Şansa bırakmayın Allah yardimciniz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?