doğum tarihi

kucukelma30

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
695
287
18
38
hamile arkadaşlar size bir sorum olucak.5 aylık hamile birisinin şu ana kadar gittiği doktor kontrollerinde doğum zamanının belirtilmemiş olması normal mi sizce?ben ilk gittiğimden beri orada tahmini doğum tarihi yazıyor ve her seferinde güncelleniyor.iş yerinde bir arkadaşımız o kısım bende boş dedi sizce olabilir mi böyle bir şey?

Normal değil ben ilk gittiğim gün sata göre bi doğum tarihi verdi. Sonra geç döllenmeden 1 hafta ileri aldı. Hatta doktorum dedi doğumun yaza geliyo ne güzel falan ama devlete özele göre değişebilir belki.

yok bu kişi özele gidiyor bu süreçte ne zaman sorsak bizde o kısımda bir şey yazmıyor diyor.yani anlamadım kendisi mi saklıyor bunu da neden saklar o da çok saçma geliyor bana ama ne bilim bir garip geldi sorayım bilen varsa dedim.

Usg ile bakılırken bile orda bebeğin ne kadarlık olduğu yazıyo hadi satı bilmiyo doktor ekrandaki tarihi yazınca bile otomatik doğum tarihi çıkıyo. Kk bile satı girince çıkıyo doktor da mı çıkmıcak. Söylemiyodur bende 3 aylık olmadan kimseye söylemiyorum mesela.

hayır cidden anlamadım bende çok saçma değil mi neden böyle yapsın ki diyorum e nasıl belli değil diyorum sonra.hayır benim için de çok önemli bir konu değil ama böyle demesi dikkatimi çekiyor sürekli.3 aylıkken anlarım ama bu kadın 5 ayı geçmiş.ne enteresan insanlar var yaa...

Benim doktorum beş haftalıkken sata göre hesaplayıp söyledi doktoru neden söylemiyor ki anlamış değilim :/ ayrıntılı sormuş mu hiç ? Olmadı internetten hesaplasın ama doktorunun bunun bilgisini vermesi gerekiyor

Dogum tarihi cok degisken olabiliyor. Bana 15 ekim dedikleri dogumu 26 ekimde yaptim ve hic tahminlerde bu yoktu. Ama siz isterseniz bir sorun ikili tarama da yapilan olcumlerle ve sata gore yorumluyorlar. Belki doktor unutuyordur

Sen bide iş arkadaşım demişsin doğum izni için iş yerine tahmin doğum tarihini bilmiyosa önemli değilse nasıl vercek ki o biliyodur sonuçta tahmini bi tarih veriliyor hiç mi çocuğum şu tarihte doğcak ne zamana denk geliyo falan diye hesap yapmamıştır. Ama söylemiyosa da bişey biliyodur belki

Bemim henüz yeni gebeliğim ama benim usgde de sedece bebğin haftaı yazıyor eve gelince dikkatimi çekti ilk çocuğumda yazıyordu tahmini doğum tarihi ama erken diye sanırım hem söylemedi hemde yazmadı diye düşündüm

zaten otomatik hesaplanmıyor mu?yok o merak etmiyor gibi konuşuyor benim tahminime göre şu tarihler olur diyor.anlamadım valla.

çok erkense evet anlarım ama artık 5-6 aylık hamile ise ne bilim ya yazmaması tuhaf yani.zaten o da sorgulamıyor bana söyleyince ben tuhafsadım sadece.

bilemiyorum valla ne zaman konu olsa sorsam bizimki daha belli değil o kısmı boş diyor.kendi tahminini söylüyor.nasıl görülmüyor orada yazıyor diyorum yok yazmıyor diyor.ya doğrudur belki ama ne bilim hiç duymadım böyle bişe o yüzden sordum.

Bak bende cinsiyetini söylemicem doğunca bilicek herkes yani değişik düşüncelerde oluyo insanların içinde. Benim haklı sebeplerim var belki onunda vardır

yani tibbi olarak tahmini dogum tarihini 12 hafta olmadan once yapilmasi l azim cunku nedeni ise. ilk 12 hafta bebekler hep esit sekilde buyuyor bu yuzden tahmini dogum tarihini belirliyorlar.

Sonrasinda dogum tarihini belirlemek bir hayli guc cunku herkez bebegi farkli buyuyebilir. Simdi minyon bir anne babayla dev gibi bir anne babaninda bebegi tabi genetik yapiya gore buyur o yuzden tahmini dogum tarihini yapmak icin10-12 hafta civarinda olcum yaparak belirliyorlar. Ilk haftalarda standart buyudugu icin her bebek.

Bak bende cinsiyetini söylemicem doğunca bilicek herkes yani değişik düşüncelerde oluyo insanların içinde. Benim haklı sebeplerim var belki onunda vardır
belki...ben hiç öyle düşünmedim hiç saklamadım valla hiç bir şeyimi o yüzden garip buluyorum.

Ben nazara inanırım ve ciddende bana hemen tesir ediyo. Yaşayarak tecrübeyle sabit

Ben nazara inanırım ve ciddende bana hemen tesir ediyo. Yaşayarak tecrübeyle sabit
bende inanırım nazara başıma gelmeyen kalmamıştır bu yüzden ama ne bilim yine de saklayamıyorum kötü bişe olur diye yorumlayıp ay söylemeyim diyemiyorum.bu kadında her şeyini saklayan bir tip.ama Allah aşkına doğum tarihine de mi nazar değecek yani:) öylesine sorduğum konu gelince konuştuğumuz bir konuya dikkatimi çekmeye başladı artık sürekli belli değil diyerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…