Doğum ve problemler

Nedense her doğum yapan kadının yanında en 1 adet ondan daha lohusa olan olur..
Kimseyi umursama. Eşin konuşmazsa konuşmasın. Sen onu bastır ki vicdan yapsın.
Erkekler için fiziken ve ruhen değişen bir durum olmadığı için anlayamıyorlar. Hiç yüzleme. 'Konuşmazsan konuşma' mesajını alsın..

Bence biraz fazla alttan alıp yüz vermişsin ki şimdi havaya girmeyi hak görüyor..

ama ne kadar bencilce bir düşünce doğumda sadece annem olsun..

k.validenin de torunu doğuyor onun da oğlunun çocuğu kendi anneniz 16 saat uzaklıkta ki bir şehirden gelirken o kadının 2 saat uzaklıktan gelmemesini istemeniz cidden hoş değil.

ben lohusalık psikolojisiyle yaptığınızı düşündüm ama siz öncesinde bence kendinizi koşullamışsınız

eşinizin sizin annenize yaptıklarına üzülürken sizde onun annesine kötü davranmışsınız

bence k.validenizi arayıp gönlünü alın,anneniz gitmeden her şey tatlıya bağlansın
Bence hiç bencilce değil. Her kadın doğumda en huzurlu hissedeceği kişilerin yanında olmasını ister. Karı koca konuşup önceden bir plan yapmalıydı.
Mesela zorlu süreç olan doğuma anne gelsin, o on gün sonra zaten gidecek. O zaman da yardımcı olmaya KV gelsin şeklinde. Hem gelenler de bir işe yarardi...
Benim ablam mesela eşiyle bir başına olmak istemiş doğumda. ÖSS'de kapıda bekleyen veliler gibi kimse beklesin istememiş odada.
Bize bebek sağ salim doğunca haber verdiler bize de erkek tarafına da. Duyduk işi gücü bıraktık koştuk tebrik etmeye. İki agugugu yaptık, rahatsız olmasınlar diye herkes döndü, ben azıcık kaldım... 'Gece kalmam mi lazim,gitmem mi lazım, kalmam gerekir herjalde' diye düşündüğüm bir vakit ablam ilk gece başbaşa olmak istediğini söyledi, kibarca sepetledi beni , 'yarın eşim uyumaya eve gider,sen benle kalırsın' diye. Ben de mutlu mutlu ayrıldım. Kalabalık yapmaya ne gerek var?
Kırılan yooook , üzülen yok.
Kaldı ki 'küsen yatagini öteye sersin' derler bizim köyde :))

doguran degılde hep etrafındakıler lohusa gıbı davranıyor nıyeyse
benımde basıma gelmıstı annem ve kayınvalıdem agır lohusa depresyonu gecırdıler benı sinir krızıne soktular
bırdaha doguracak olsam haber vermem dogururum cocuk 1 yasar oyle haber verırım :D

suan kafanızı takacak bırsey yok gercekten
esınıze dıyecek soz bulamıyorum ergen gıbı

Kayınvalidenizi gerçekten gereksiz yere kırdığınızı düşünüyorsanız arayıp bi özür dileyebilirsiniz çok zor değil.. sonuçta o da torunu ve sizin için gelmiş.

Ama eşinizin tribini asla doğru bulmuyorum, lohusa kadına trip atmak ne demek . Etrafında kimse yok mu yeni doğum yapmış kadına nasıl davranması gerektiğini söyleyen ? Bilmiyorsa siz öğretin.

Bunun dışında şuan lütfen birşeye kafanızı takmayın, bebeğinize odaklanın.. bu günler çabuk geçiyor tadını çıkarın.. sağlıkla büyütün inşallah

Eşinizin tribi çok gereksiz rahatsızlığını dile getirmeli ve Trip atmamaliydi. Madem o kadar uzuldunuz arayın kayinvalidenizi olanlar için üzgün olduğunuzu söyleyin.

Eşiniz misilleme yapmaya devam ederse Oturup konuşun sizin şu an uzulmemeniz bebeğinize bakmaniz lazım.

Bol bol dinlemeniz gerekiyor.

Naptın anlamadım , konusmadın mı kayınvalıden ıle?

Senin yerinde olsam kendi annemi de kibarca gönderip onun ilgilendiği işleri eşime yıkardım. Hanyayı konyayı görsün. Yeni doğum yapmış ve zannedersem ilk kez anne olan bir kadına nasıl kocalık yapması gerektiğini öğrensin. “Senin annen, benim annem” meselesini rafa kaldırıp aile olmaya bakın. Bunun için annelerin gitmesi gerekiyor. Kozlarınızı başbaşa paylaşın :)

Bebiş hayırlı olsun, güzel günlerini görün inşallah:KK51:

Bu eslerı Allah ıslah etsin bende dogum yapalı uc ay oldu sanki ben değilde esım lohusa gibi yirmi gun burnumdan getirdi Sozde izne cıktı bana destek olmak amacı kostek olmaktan Baska bı ise yaramadı Allaha havale ediyorum ben

Yine şoyle bisey oldu bebegım ıkı gunluk haliyle sütüm tam gelmis degıl agrılarım var uykusuzum annem kayinvalide ıkı gorumcem bı gorumcem kızı doldular yatak odama bebek aglıyo kucagımda susturmaya calisiyorum bı yandan annem bu cocugun bı yeri agrıyo ote yandan dıgerlerı ac bu cocuk Allahım o an cıldırıcaktım ac falan degıl dedim bagırmamak ıcın kendimi zor tuttum. Neyse kayinvalide bozuldu asagı evine gitti bu sefer Esime dedımkı abartıyorlar yok ac yok bı yeri agrıyo adam anacı oldu solerim daha karısmaz annemede kızdım abartmayın diye onuda kırdım :( sonra cok uzuldum ama anlamıyor kimse halinizi

Yeni doğum yapmışsınız bebeğiniz küvezde kalmış onca stres kaygı kolay değil etrafınızdakilerin biraz anlayışlı olması gerekir. Boşverin hepsi koca koca insanlar ne halleri varsa görsünler siz kendinize ve bebeğinize odaklanın. Güle güle büyütün inşallah.

Artık lohusalığı hanımlar değil beyler yaşıyo zaten. Ya nasıl bir rol çalmadır bi bırakın da kadın yaşasın yaşayacağını sonra normale döner biter gider zaten. Ama yok onlar tavır yapsın, trip atsın, gitgelli davransın; ön planda onlar olmalı çünkü. Eşiniz de sizin lohusalığınızı çalmış, ergen gibi konuşmamak nedir! Bi de sizi geçtim yardım etmeye gelmiş annenizle konuşmamak ne terbiyesizce kadının suçu ne sanki ne dengesizler var. Size en çok destek olacağı en güzel zamanları böyle zehir ederek geçirtiyo ya bunlar zaman geçse de unutulmaz. Boşverin siz hiç muhattap olmayın, bebeğinizle ve kendinizle ilgilenin o utansın yaptığından azıcık utanması varsa.

Özür dileyip açıklama yapınca tepeme çıkılacağını dusunuyorum.Iki tarafı da dengeli tutup idare etmeyi öğrenemedim başaranlara hayranım.

Benimle konuşsun demiyorum en azından annemle konuşsa kadin hem geldi hem bütün masrafımızı çekti.Kayinvalidem 2 saat annem 16 saat uzaklıkta.Sanirim doğumda sadece annem olsun istedim.Kayinvalidem de bebek icin cok şey yaptı çoğu konuda nankörlük etmiş olabilirim ama bedelini annem ödememeli diye dusunuyorum.Siz mutlu olun biz gelmesekte olur gibi konuşuyor annem ve ben cok cok uzuluyorum
Ne yaptığınızın farkındasınız. Yuz asmış olabilirim , nonkörlük etmiş olabililirim vs vs. Pardon da annesine vermediğiniz değer göstermediğiniz saygıyı kendi annenıze istiyorsunuz . İster 6 ister 16 saat olsun hiç farketmez. Hatalısınız (Sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak yazdım)
Birde bu LOHUSA ne oluyor sendrom gibi hastalık gibi bir şey mi. Zira doğum yapan büyük bir kesim bunun altına sığınarak neredeyse dünyayı yıkacak kıvama geliyor da ondan sordum.

Back
X