Dogum Yapacak Arkadaslar Yardimmm...

cadaloz99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
327
2
46
- Yurtdışı
Herkese selam ,
Arkdaslar moralim cok bozuk .. Doguma 10 gun var . Dun dr kontrolum vardi....Alttan muayene etti. Herhangi bir yumusama ve acilma yok dedi.. Bebek yeterince asagiya inmis dedi .. Bol bol yuru dedi...
Acilma nasil olacak , doguma 10 gun var . simdiye kadar ne kadar bir acilma olmasi lazimdi...Acilma yoksa diye dogumum zormu olacak...Ayy dunden beridir cok kotuyum..

Yurt disindayim burada sezeryan da yok .. Dun doktora soramadim bile bunlari..
Arkadaslar simdi benim ne kadar acilma olmasi lazimdi .. Yada ne kadar surede acilma olmasi lazim bana yardimci olursaniz cok sevinirim....

sen doğum sancın gelmeden korkma canım...ben ılk sancımda gittim doktor dedıkı açılma yok sonra bıraz daha sancı çektim santım santı m açılmaya başladı....gerçi daha çok suni sancıyla açılma oldu...şuanda ikinci gebeliğimdeyım benımde 1 ayım kaldı buyuklerım bana hep sancın başladığı an sıcak su kovasının üstune otur açılmada süper bı yöntemmmiş bu kez denerım inşallah panık yapmazsam tabi...sıkma canını nasıl düşnürsen öyle olur.....

ben bilmiyorum nekadar olmasi gerekiyor ama ben doktora kontrole gitmistim sancim falanda yoktu, megersem 6 santim acilmis dogurmak uzereymisim. Allahtan ogun kontrole gitmisim yoksa herhalde evde dogururdum o gun))) Ins benim kadar kolay dogumun olur

Benim de bildiğim genelde sancılarla beraber açılma başlar ve açılma 10 cm e ulaştığında doğum gerçekleşir, 10 gün var desen de belli olmaz belki de 20 gün sonra doğacak, ben 40 ımı bitiriyorum hala bir doğum emaresi yok, zaten kendi hesabıma göre 2,3 haftam daha var. Allah hepimize kolay kısa süreli sağlıklı normal doğumlar nasip eylesin.

merhaba ben 40. haftam dolduğu gün gittim hiç açılmam yoktu yarım cm bile
1 hafta bekleyelim dedi
halbuki benim haftamdakiler ya doğurmuştu yada 2cm falan açıklığı vardı
çok üzülmüştüm eve gittim gece hafif adet sancılarım başladı
sabaha kadar biraz şiddetlendi ama geçici oluyor ve kısa sürüyordu
sabah hastaneye gittiğimde 7 cm açılman var 1 saate doğurursun dedi.
korkma hiç belli olmaz hareketlerini arttır.

benim de sancımın başlamasından 2.5 saat sonra hastaneye gittiğimde 6 cm. demişlerdi, yani açılma öyle saatlik gerçekleşebilecek bir şey endişe etme, arkadaşın söylediği gibi bol bol yürüyüş, bol bol hareket.

çok kafaya takarak boşuna kendinizi strese sokmayın,stres ve korkuda salgıladığınız hormonlar bebeğe zararlı unutmayın.dr.unuz gayet relaks davrandıysa herşey yolunda demektir.demek ki siz onun ilk vakası değilsiniz ki adam yürüyüşe çık biras demiş size.sezeryan gerekmedikçe yurtdışında yasak,bunu biliyorum.ama şu açıdan düşünün,eğer ters bir durum olsaydı size şöyle bir cümle kurabilirdilmazsa sizi sezeryana alırız...demediğine göre paniğiniz boşuna.kendi deneyimlerime gelince...ilkinde toplu iğne gibi batması hissettim,deliler gibi arabaya attık kendimizi dörtlüleri yakarak son sürat ulaştık hastaneye!!!eee noldu?doğumhane kapısını saatler sonra görebildim!ikincisinde bu bana artık ders olmuştu.önce nişane geldi.tanıdığım herkesi aradım dua etmelerini istedim.gittim bi banyo yaptım.çıktım manikürümü yapıp oje sürdüm.makyajımı yapıp çantayı kontrol ederken sancı gelmeye başladı.evden hastane yoluna daha önce tatbikat yapmıştık,trafiği de hesaba katarak 11dakikada varabileceğimizi biliyordum.oturdum tv izledim.arada sancı gelince saate bakıyordum.düzeni oturup da iki sancı arası 20dk.ya inince eşime:hadi kalk gidek!dedim.ve aynı süratle tam 11dakikada hastanede olduk.ve beni buna ramen bekleme odasına aldılar!kısacası şu arkadaşım,açılması ya da açılmaması doğumun zor ya da kolay geçeceği anlamına gelmiyor.civcivin gelmeye karar verince stres yapma,doğanın bir işleyiş biçimi var,vücudun ne yapması gerektiğini bilir.sen 10günden bahsediyorsun,ben son 20dakikada gitmeme rağmen beni beklettiler,gerisini sen düşün...10gün çok büyük bir süre...

iyiki varsiniz , biraz olsun rahatladim.. En azindan sancim geldigi zaman kostur kostur hastaneye gitmiycem....
yani hastaneye gidin tabi ...şaka bi yana ama süreyi de iyi ayarlayın tabi,civciviniz sonra yolda merhaba demesin size!

39+1 olduk dr dün gittim alttan muayine etmedi valla açılmam var mı yok mu hiçççç bilmiyorum hayırlısı olsun bence merak etme Allah ın dediği olur Doğum yapan arkadaşlar çok güzel yazmış bizimde olursa bi anda olucak sanırım :)

Merhaba cnm oncelıkle bunları kafana takma.Ben de 41+5de dogum yaptım.Hatta 8 aralıkta sunı sancı ıle getıreceklerdı kızımı ama benım akıllı kızım 7 aralıkta kendı ıstegıyle geldı.Hastaneye gıttıgımde 4 cm acılmam vardı,10 cm olunca doguma gırdım,ıkı ıkınmada geldı kızım.dogum gunune kadar bende de ne acılma ne de sancı vardı.Allah kolay hayırlı dogumlar versın cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…