merhaba, geçtiğimiz temmuz ayında doğum yapan birisi olarak sana önerebileceklerim öncelikle uzun kollu zıbınlardan 3-4 adet edinmen. hava sıcak ama bebişler kolayca üşüyebiliyorlar ki sen eylülde doğuracakmışsın, önümüz sonbahar.
penye battaniyelerden ben de bir tane almıştım ama yedeği olması gerektiğini anlayınca bir tane daha aldık. evde ya da bir yere gittiğimizde altına sermek için de, uyurken üzerine örtmek için de çok kullanışlı. tüm bunları %100 pamuk olanlarından almalısın. eğer bunları takım halinde alırsan içinde bere, eldiven olacağından bunların yedeklerine çok ihtiyaç duyulmuyor.
hastane için bebeğine bir takım hastane çıkışı bir takım da zıbın olmalı ( alt-üst-bere-eldiven şeklinde ) birkaç çift çorap
yarım paket yenidoğan bebek bezi ( molfix göbek bağı oyuntuluyu tavsiye ederim )
uni wipes marka ıslak havlu - biz hep ılık su dolu küçük bir kapta ıslatıp sıkarak kullandık, çünkü sadece ıslak pamuk tavsiye ediliyor, tercih yine de senin )
tülbent veya bez mendil, emzirirken lazım olacak, kusma ihtimaline karşı da lazım oluyor. 3-5 tane yeterli gibi.
tüm hastaneler bebeği emzirmeyi teşvik ettiklerinden ve bence böyle olmalı zaten, biberon alman gerekmeyecektir ilk etapta ama emzik hayat kurtarıcı olabilir
nuk marka damaklı emzik almıştım, sıkıntı yaşamadık.
kendin için de iki takım önden açılabilen gecelik, terlik, hasta bezi ( ben sezaryen doğum yaptım,buna rağmen ciddi miktarda kan gelmişti ) , lohusa tacı
birkaç iç çamaşırı, emzirme sütyeni , -belki üşürsün diye- bir çift çorap, ped, eger devlet hastanesi tercih ettiysen muhakkak tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ( bunun için dua bile edebilirsin bana sonradan ((= kaşık,çatal ve bardak üçlemesi yine devlet hastanesi için )
benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. ewe geçtiğinizde ( rabbim çok rahat bir doğum ve sağlıklı bir bebek versin inşallah ) ihtiyacınız olacak çooook şey var, gözün korkmasın da ((
dilersen onlar için de yazarım buraya.