Doğuma Hazırlık Doğum yapmak çok mu zor arkadaşlar ya?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Ben doğumdan çok korkuyorum..
Zaman geçtikçe dahada korkuyorum.
İnanın kendim acı çekeceğim için korkmuyorum.
Acının şeklini bilmediğim için doğal olarak korkmuyorum sanırım.
Ben sadece bebeğimiz için korkuyorum.
Allah korusun kötüyü düşünmek istemiyorum ama doğum bir sürü komplikasyonlarla dolu.
Pembe rüyalarda hiç birşey olmaz deyip gezemiyorum:(
Allah ın izni ile umarım tek temennim hayırlısıyla kucağıma alırım yavrumu.
Fakat bebek ıkınmalara rağmen dış dünyaya çıkmadıkça (umarım öyle olmaz)ben çok panik yaparım diye düşünüyorum.
Malesef başak burcuyum.Endişeli ve titizim sanırım off..
Epidural falan doğum şekilleri var,hangi doğum şeklini tavsiye edersiniz desem?:..

Allah korusun kötüyü düşünmek istemiyorum ama doğum bir sürü komplikasyonlarla dolu.
Fakat bebek ıkınmalara rağmen dış dünyaya çıkmadıkça (umarım öyle olmaz)ben çok panik yaparım diye düşünüyorum.
Epidural falan doğum şekilleri var,hangi doğum şeklini tavsiye edersiniz desem?:..

Canım içgüdüsel olarak endişelenmen cok normal.Benim de aklıma bir sürü sey geliyor olumsuz ama bosuna kendimizi ve bebişleri üzüyoruz. Hersey Allahtan.bize düşen dua edip kkendidmize ve bebeklerimize dikkat etmek.Ben normal düşünyorum.Henüz catı muayenemi olmadım. Onun dışında şimdilik normal doguma bi engel yok.Epidural isticem. Herkes büyük rahatlık oldugunu söylüyor. Hayırlısını dilemek lazım hep.

ben de genel olarak endişeli biri olmama rağmen hamilelikte çok rahattım ya hiç aklıma bile gelmedi şöyle olursa böyle olursa diye.sadece son 10 gün aklıma gliyordu o korkuyu da eşimle sohbet ettikçe yeniyordum.iyi ki de öyle yapmışım şimdi hamileliğimi "mutlu günler" olarak hatırlıyorum,zehir etmedim kendime.sonuçta olabilecek şeyleri önceden düşünerek engelleyemezdim,hatta çağırırdım.

Hamileliğimin en başlarında kendimce büyük sıkıntılar yaşadığım için hiç bu soruları düşünmedim ve pek araştırmadım.

Aslında normal olanda bu..Sanırım şimdi zamanı geldi.

Doğum şekilleriyle ilgili bir bilgim yok..

ama epidural'in metini duydum.

Fakat uyuşturmak için yapılan iğneden çok korktum..

Acı oluyor mu?ve sancı hiç mi hiç duyulmuyor mu?

Belki sancıyı duymazsam,kuzumda rahat gelir dünyaya gibi geliyor.

26. haftalar ve 32. haftalarda böyle endişeler bende çok yaşadım sürekli kafamda nasıl doğum olucak yapabilecekmiyim falan diye korkuyordum... Geceleri 30. haftalara yaklaştıkça kabus gibi rüyalar görüyordum... Doktorum beni epiduralli normal doguma yönlendirdi...Bende normal istiyordum sonrasındaki komplikasyonlar için; (sütün hemen gelmesi, vücudun dogum yaptıgını anlaması ve kendini daha kolay toplaması v.s) neyse simdi son haftalardayım 3 haftadır aklıma nasıl dogum yapacagım diye gelmiyor bile baska heyecanlara giriyorsunuz ve sanırım allah yardım ediyor ve korku falan kalmıyor bazen acaba nasıl olucak falan diye düşünüyorum ama korku duymuyorum bebegimi merak ediyorum saglıklı olmasını istiyorum, herseyin yolunda gitmesini istiyorum... Birde ben cok kitap okudum sanırım bununda etkisi var artık o psikolojiye alısıyorsunuz ve dünya su ana kadar hep bu sistem üzerinde kurulmus... herkes bir şekilde dogum yapmıs diyorsunuz... Herkes saglıkla bebeklerini kucaklarına almalarını dilerim...Birde son zamanlarda en cok duydugum bir lafla allah bir avazda kurtarsın diyorum:46:

İnşAllah sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.
Allah sabırını versin inŞAllah.Hayırlı doğumlar.
Bakalım bende atabilecek miyim bu korkuyu: )

Hiç merak etme o korkunun dısında baska seyler yasamya baslıcaksın... bebek odası takımlarında kararsız kalacaksın acaba iyisinimi yaptık diceksin bence annelik baslı basına bir endise hele son haftalara gelirken bir bakacaksın sen baska endiselerin pesindesin...Ben hala ben annemi olucam falan diyorummm senin haftalarda hersey bir oyun gibi geliyordu bana karnım burnuma gelince sanırım anne olucam dedim merak ediyorum onu onunla konusuyorum bir taraftan cık artık diyorum bir taraftan ne zaman istersen diyorum.... Hamileliğin her evresi hatta her haftası seni farklı seylere götürecek emin ol bir bakacaksın korku falan yok bir sen varsın birde senden öte bir canlı....

psikolojik olarak buna hazirsan fiziolojik olarakta dayanicaksindir. Önemli olan psikoloji. Moralini yüksek tut. Öyle dayanilmaz bisey diil. Son 3 saat biraz zor geçiyor o kadar.

bunları düşünerek kendinizi strese sokmayın
allah korusun dr güveniyosanız,hastane ve dogum personellerini araştırın.:20:
ama kendinize stres yapmayın.
şöyle düşünün bundan bir 70 -80 yıl önce hiçbir şekilde, dogumlar zor olurmuş.
şimdi her türlü teknoloji var benim ikinci gebeligim sezeryanla dogum oldu ama şükür saglıkla kucagımıza aldık darısı tüm hamişlere:49:
birde eger inş normal olursa hiç ilaç iğne almayın derim ben en dogalı normal olacak nediye vücudunuza ilaç igne alasınız:49:
bagır çagır dogum yap inş:emir_bebek::1:
rabbim kucagınıza saglıkla almayı nasip etsin

benimde ilk doğumum olacak,bende öyle çok şeyi dert etmiyorum kendime,ağrılar ve sıcaklar daha beter geliyor bazen,ama bu doğum konusunda büyüklerimiz çok yalnış yapıyor

bana anneannem de dahil olmak üzere normal doğumun çok acılı ve korkutucu olduğu söyleniyor,nedense bende hiç korku duymuyorum,aksine kızıyorum onlara,normal doğuma

yönlendirmeleri lazım,herkes sezeryan ol kurtul diyor.bende normal doğum düşünüyorum,doktorla konuşup dayanamayacağım sancı olursa epidural taktırıcam.doktorum son ay

belli olacak dedi eğer dönmezse sezeryan mecburi,bakalım kısmet doğum şekli ne olursa olsun sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah :emir_bebek: :nazar:

Son zamanlarda ara ara düşündüğüm soru canım.

Ben bu korkuyu ilk gece korkusuna benzetiyorum aslında. Hani bilmediğimiz şeylerden korkarız ya, o açıdan. Arkadaşa katılıyorum, bazen insanlar bilerek mi korkutuyor anlamış değilim. İlk gece konusunda da arkadaşlardan 'bir hafta oturamadım', 'şakır şakır kan geldi' gibi tanımlamalarından sonra haliyle çok korkmuştum, ama yaşadıktan sonra öyle olmadığını anladım.

Bence doğumdan sonra da 'boşuna korkutmuşuz kendimizi' diye düşüneceğiz. İnşallah herşey rahat olur, tebessümle anarız doğumlarımızı.

Epudural yolla olan doğumdan sonrada baş ağrısı olma riski var mış.
Baş ağrısından nefret ediyorum.
Hele göz kısımlarıma bindiyse bu ağrı vay halime..
Allah yaşatmasın baş ağrısı olurda,bebişimin her anını doya doya yaşayamam diyorum ilk anlar.
Epidural şeklini eğer istemezsem bu yüzden istemem.
Birde epidural'in riskleri var mış,bilen var mı?

bana dr epiduralden sonra baş ağrısı çekmemem için kafeinli şeyler önerdi. çay iç, kahve iç dedi ve işe yaradı. zaten ilk gün sütüm de yoktu, 9 ayda hasret kaldığım çay gitti kahve geldi :)))
korkmayın, halkımız abartıyı seviyor.
hayatınızın en özel en güzel anı olacak.
o kadar korkunç olsa kimse 2. çocuğu yapmazdı.

bende normai l epidural düşünüyrm cnku hiç bir saknleştirici almadan o sancyıyı cekemeyecegmn bilincindeym bu durumda bebegime de zarar verme riskim var bel ve bas agrıları konusunda ise tereddütteyim ben bunyeden bunyeye degiştigini düşünüyrm cnm

Bende epidural normal düşünüyorum.okudugum kadarıyla riskli bir yani yok peki cati muayenesi nasil yapılıyor ?

korkmayıın...
benim 4 aylık kızım var.normal doğurdum moral cesaret önemli...
elinizden geldiğince yürüyün yardımcı olacaktır.
tamam sancı ağrılı bişi can yakıyo ama sancı olmadanda o küçük delik nasıl genişleyip o bebiş oradan çıkacak. doğumda sancı çok önemli sancı olmadan istediğin kadar ıkın çıkmıyo...benim sancılar çok uzun sürmüyodu sancı vuruyodu ıkınıyodum bebek çıkana kadar sancı geçiyodu tekrar ıkınma ve çıkarma için sancı bekliyodum...sancı doğurtmak için şart!!!
bide sancı vurunca öyle kuvvetli ıkınınca ağrı aşırı hissedilmiyo zaten arada vuruyo ve geçince dinleniyo insan çok iyi oluyo aralar.normalin en güzel tarafı bebeği çıkarken görmek:)) önce kafası görünüyo sonra doktorun elinde göbeğiini kesiyolar kanlar içinde vıcık vıcık bişi o kadar mı tatlı olur yaa gözlerini açıyo ve basıyo çığlığı ben nerdeyim der gibi sonra giydirip kucağa veriyolar...doğum sonrası dikiş falan hele hiç düşünmeyin bebeği izlerken tek hissettiğiniz sabırsızlık...dediğim gibi korkmayın ve tadını çıkarın ilk karşılaşma çok özel ve güzel imkanınız varsa bunu yaşayın...

bende normai l epidural düşünüyrm cnku hiç bir saknleştirici almadan o sancyıyı cekemeyecegmn bilincindeym bu durumda bebegime de zarar verme riskim var bel ve bas agrıları konusunda ise tereddütteyim ben bunyeden bunyeye degiştigini düşünüyrm cnm

bende son zamanlar korkum artınca epidural düşünmüştüm ama eşim amman ne epidurali aslında hiç kesikte atmasalar doğal olsa diyodu.kısmet işte sancıyla doktoru beklerken bi baktılar 8cm açılmışım.doktor epidural takalım mı dayanabiliyor musun dedi şimdilik sorun yok artacaksa takın dedim tabi artacak dedi.o arada ebe yanaştı kulağıma "kızım sen zor kısmını atlattın sancıyı çektin genişledin hiç bişi taktırma ben seni doğurtcam " dedi. yaptırmadım.iyiki yaptırmamışım o uyuşturana kadar zaten dourmuş olacaktım boşuna takılmış olacaktı.

acabalar ne olacaklar öyle olursa böyle olursa ne yaparımlar.....sonra hepsinin geçip gideverdiği sadece bebeğinizin kokusunu içinize çektiğiniz o mis gibi dakikalar...bebeğimle 14. günümüzdeyiz aklımdan çıkmıyor değil doğum anlarım hani derler ya erkeklere askerliği kadınlara doğumu sormayın anlata anlata bitiremezler diye öyleymiş hakikaten anlatmak konuşmak bende becerebildim demek istiyor insan:))) baştan beri hep normal dedim herkes yapmış benim neyim eksik dedim inandım önce inanın sonra doktorunuza güvenin...herşeyin başı dua tabiki bol bol dua ettim nolur yardım Allahım dedim...sancı değildi korkum çekerdim bebeğim için seve seve çekiyorsunda zaten suni sancı çektim abartılacak bişi değildi bebeğim için şart dedim çekmek lazım zaten ağrı kesici ve sakinleştirici de verdiler bi ara uyuyabilir miyim demişim o kadar çekilmez olsa bunu söylemezdim herhalde:)) nefes ve düşünce gücünüzle inanın herşeyi kontrol altında tutabiliyorsunuz yeterki kendinizi salmayın...korkular dedik ya.. ya ıkınamazsam bebek çıkmazsa vakum olayına girersek bebek sıkışırsa bunlar doğum öncesi tek korkularımdı benim ama inanın dua edin Rabbim öyle bir kolaylık veriyor ki söylenenleri de dinlerseniz uygularsanız herşey çabucak olup bitiveriyor...ki artık tıp o kadar ilerledi ki sancı esnasında kalp atışı yavaşladı dediler korkmadım Rabbime dua ettim dr güvendim sıkıntı olsa sezeryanla alır dedim...Rabbim o yavruyu emanet edecekse size nasıl nasıl olur ama nasip etmeyecekse ve o yavrunun ömrü yoksa bunada diyecek bişi yok Allahtan gelene razıyız...çok uzun yazdım farkındayım konuyuda dağıtmış olabilirim ama neyse artık Allah hepinize yardım etsin bebişlerinizi sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.....

Back
X