Ben doğumdan çok korkuyorum..
Zaman geçtikçe dahada korkuyorum.
İnanın kendim acı çekeceğim için korkmuyorum.
Acının şeklini bilmediğim için doğal olarak korkmuyorum sanırım.
Ben sadece bebeğimiz için korkuyorum.
Allah korusun kötüyü düşünmek istemiyorum ama doğum bir sürü komplikasyonlarla dolu.
Pembe rüyalarda hiç birşey olmaz deyip gezemiyorum
Allah ın izni ile umarım tek temennim hayırlısıyla kucağıma alırım yavrumu.
Fakat bebek ıkınmalara rağmen dış dünyaya çıkmadıkça (umarım öyle olmaz)ben çok panik yaparım diye düşünüyorum.
Malesef başak burcuyum.Endişeli ve titizim sanırım off..
Epidural falan doğum şekilleri var,hangi doğum şeklini tavsiye edersiniz desem?:..
Merhaba.
Normal doğum yapan biri olarak diyorum ki, lütfen korkma normal doğumdan.
Deli cesaretiyle yaptım doğumu ben, epidural istemedim, annemler gibi doğurcam diyordum.
Sancılar arttıkça eyvah dedim daha doğuma girmeden sancılar bu kadar zorsa doğumhanede ne yapcam. Doğuramıcam dedim. Annem "merak etme doğum anında hiç anlamıcaksın çıkıvercek bebek" dedi, beni korkutmamak için öyle söylediğini düşünmüştüm ama gerçekten öyleymiş.
Ne zaman ki o doğum sandalyesine çıktım işte o an her şey kolaylaştı. Ikındıkça ne sancı ne ağrı ne de başka bişey canını yakıyor. Sadece ıkınıyorsun ve bebiş çıkıyor Allah'ın izniyle. Ne kadar kolaymış doğurmak demiştim. 10 dk sonra meleğim yanımdaydı, şükürler olsun.
Doğru ıkınabilmek için sancı gerek, çünkü ıkınma hissini sancı veriyor. Epidural de sancıyı hissettirmediği için ıkınmak zor olabiliyormuş. Ikınmayı beceririm nasıl olduğunu biliyorum dersen epidural isteyebilirsin. Ama inan o sancılar bile güzel :)
Hayırlı doğumlar inşallah.