Doğum yapmış arkadaşlar bakar mısınız?

Bekayyy

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
565
427
18
Arkadaşlar 38 haftalık hamileyim normal doğumum olacak inşallah ama hem kolay olması için hemde günümün geçmemesi için tavsiyeler alabilir miyim? Bol bol hurma yiyorum, sıcak duş alıyorum günlük, merdiven inip çıkmaya çalışıyorum, çöm kalk yapmaya çalışıyorum ama tabi son ikisini az yapıyorum çünkü yürümekte zorlaniyorum aşağıda sanki etimi yırtıp iniyor gibi kusura bakmayın uzun oldu şimdiden teşekkürler:)

Benin 38 haftaya gircem büyük bi merakla konuyu takipteyim pazar günü günüm bitiyo ne zaman olcak nasil olcak ilk oğlumda evde suyum gelmisti ilk gün doktorum akinti deyip göndermisti ikinci günü evde yine geldi sabah gittik dogum dedi ama sanci olmadi igne felan yaptilar aksam üzeri 4 basladi sancim aksam 10 .30 da oğlusum olmustu bu oglumda nasil olcak cok heycanliyim biranönce doğsun kucagimda olsun istiyorum hayírli saglikli insallah

Amin inşallah benim de pazar günü banyo yaptıktan sonra azıcık birşey geldi acile gittik akintıdır dedi alttan baktı ara ara sancim oluyor yürürken belim kopacak gibi ilk gebeligim ve tecrubesizim benim de oğlum olacak Allah in izni ile:) doğum nasıl başlayacak diye merak ediyorum bi an önce doğsun istiyorum artık hem yoruldum hem de kucağımda sevmek istiyorum artık:)

Bildiğim kadarıyla başka yapacak bir şey yok yapılması gerekenleri yapıyorsun yürüyüş yapabilirsin. Allah kurtarsın canım hayırlı doğumlar

Nefes egzersizi ve kegel egzersizi yapabilirsiniz. Perine masaji yapabilirsiniz. Göğüs kremini simdiden sürün yara olmasın. Bol bol uyuyun dinlenin bir sure uykusuz kalacaksiniz. Doğum baslayinca muz hurma gibi seyler yiyin ki dogum aninda enerjiye ihtiyac duyacaksiniz. Alll saglikla evlatlariniza kavustursun :)

Ne yaparsanız yapın geçeceği varsa geçiyor benim 6 gün geçti sezeryana girdim normal istememe rağmen

Muz yemeyin! Anestezinin etkisinin azalmasına neden oluyormuş. Eğer sezaryene alınmak gibi bir durum olursa sıkıntı olur. Yarım muz yediği için ablama lokal anestezi çok etki etmedi ve normal anestezi de yaptılar. Yani iki kez anestezi almak zorunda kaldı ve sonra da anestezi ağrısı çekti bol bol.

39+4 üm ben de normal istiyodum ama ctesiye ameliyathaneden gün aldık nolur nolmaz.40ı geçersem normal doğuramam zaten tombik bebişim.herkese hayırlı doğumlar

Bende 38 haftalik hamileyim normal doğum olacak ama doğumu düşüne düşüne psikolojim bozuldu

pilates topu üzerinde çeşitli egzersizler var.. fazlasıyla öneririm.. zıplasanız bile yeter.. rutin kontrol diye gittim 4 cm açılmam varmış :) bence pilates egzersizleri sayesindeydi.. tabi ne kadar uğraştıysam da bebiş iriydi vs. sezaryen oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…