dogum yapmislarr hamile olanlar bilgisi olanlarr cevaplayabilirler mii

Ruyalaz

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
39
8
6
34
Kizlar 8 haftalik hamileyim herseyi takiormm oncelikle toxoplazma laneti bni cok tedirgin edio test yaptrdim cok sukur negatif ama bagisikligimda yokk heran kapicakmism gibi gelioo surekli ellerimi yikiorom eti iyice pismismi die kontrol etmekten yiyesim gelmio felan bide deodrant sampuan dis macunununda kullanilmasinda sakinca olmayan zararsiz urunler tavsiye edebilirmisnizz

o dediğiniz ne... bu kadar korkuyorsunuz.
bu kadar takılmayın. benim bünyemde hassastır. başkasına dokunmayan bana dokunur. cildim hassastır ama hamileliğimde hiç endişe duymadım.
kafanızı rahat tutmaya bakın, hamileliğin tadını çıkarın.
Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kavuştursun yavrunuzu size.

Yok be yaa abartma bu kadar kuzu hastalik hastasi olursun sonra hic de dikkat etmiyorum sadece cig etten filan uzak duruyorum guzelce normal bi sekilde pisiriyorum oluyo bitiyo

Şöyle düşünsen, bunca yıl bulaşmamış şimdi mi bulaşacak?
Bence çiğ ete eldivenle dokunmak, kedi kakasını vs ellememek, yeşillikleri sebzeleri vs iyice yıkamak yeterli.
Her doktor istemiyor bile o testi çok büyütmemek gerek.

Not. Her köfte yaptığımda çiğ çiğ kıymasını yerim öküz gibi. Devamlı kedi köpek vs besledim. Eti mutlaka kanlı yerim az pişmiş candır. Ona rağmen negatif çıktı.

Bazı durumlar pek de kontrol edilebilir şeyler değil ne yazık ki. Çok takma derim

Aman benimde öyleydi yok dere otu yeme maydanoz yeme düşük olur antibiyotik kullanma falan çiğ et salam sosis sucuk yeme çok okudum psikolojim bozulmuştu.. Derken grip oldum başlarda mecbur antibiyotik kullandım etki etmedi mecbur bitki çayı kontorllü içtim sonra maydanoz aşerdim löp löp yedim kahvaltıda limonu sıkıp.. Sonra sucuk yemeye yemeye Can'ım ister oldu yedim bir iki iyi pişirip sonra babam Sağolsun memleketten 2 koca Kangal getirdi kasap işi evde bozulacak diye mana ile kahvaltıda yumurta kırıp yedim..
Yani demem o ki tedbiri elden bırakma Allah'a emanet et kendini aşırıya gitme..
Allah bu Can'ın doğmasını istiyorsa sen kendini çatıdan at o çocuk doğacak arkadasım..
Dikkat ve tevekkülle rahatlama bak hamilelik Bi insanın başına gelebilecek en güzel şey..
Geçen şunu düşündüm Benden Bi kaç tane olsa temizlik yemek vs yapsa dedim çocuk baksa dedim dememle şu geçti aklımdan hayır 100 tane de çocuğum olsa kimseye bırakmam kuzucuklarımı.. Analık psikolojisi SANIRIM:)

Toxoplazma kedi diskisindan bulasio cig etlerden felan bebege cok zarar veren bir enfeksiyon bazi doktorlarin istememeleri entresan gelio bnaa

ha şu çiğ et mevzusu..
doktorum uyarmıştı bu mevzularda ama test falan yaptırmadım öyle bir talebi olmadı..
sanırım sizin doktorunuzda sizin gibi fazla evhamlı.. yada fazla özelci :)

Toxoplazma herkeste olacak diye bisey yok canım kendini bu hale sokmana ne gerek var. Evet bağışıklık ile çok alakalı bir durum bu. Mesela Yengem hayvanlardan surekli uzak duran bir kadındır ellemez uzak dururdu bu sebepten bağışıklık kazanamadı ve o illet başına geldi doğuma kadar antibiyotik kullandı. Sonuca bakarsak bebeğe geçmemiş Allaha şükür yengemde de sorun yoktu. Ellerini her wcden sonra güzelce yıka tahareti ihmal etme sebze ve meyveleri güzelce yıka gerekirse bekletilmesi gereken sebzeleri sirkeli suda beklet. Hazır süt dışında başka süt kullanma çünkü dışardan alınan sutler ne kdr güvenilir bilmiyoruz. Onun dışında hayvanlardan öcü gibi kaçma ama cok da haşır neşir olma... Sakınan göze çöp batar bunu da unutma kuzum...

benim de aklima geldi boyle seyler,hatta esim sokaktaki kedileri kovaliyordu :) ama fazla takinti etme.. daha ince boyle bir sey yasadin mi da takiyorsun? kozmetik konusuna gelince,ben deo kullanmaya ilk 3 ay kestim dus aldim bol.bol.. sampuan bulamadim bebe sampuani kullandim en zararsizi odur diye,dis.macunu da tamamen dogan olanlar var eczanelerde,arkasinda yesil cizgi.olacak..

fazla evhamla alakası yok benim doktorum da dahil çevremdeki tüm arkadaşların doktorları istedi bu testi. Bu test ayrı yapılmıyor gebeliğin ilk başında başka bir sürü testle birlikte bakılıyor kanda, hemen herkeste bakılıyor. Geçmişte geçirilmişse doktor uyarmıyor bile, çünkü bağışıklık oluyor. Bu yüzden çoğu kişinin haberi olmuyor bu testin detayından.
Konu sahibi, igm negatifse yani geçirmediysen dikkat et canım, ama abartma, sakınangöze çöp misali.
Çiğ et yememeye çalış, eldiven kullan pişirirken, sebzeni meyveni iyi yıka, dışarıda çiğ sebze yeme çünkü iyi yıkamıyorlar. Hepsi bu canım inan zor değil. Hamileliğin ilerlemesiyle daha büyük sorunlar çıkıyor bu dert bile değil. Mesela şuan aşırı mide gaxından nefes darlığı yaşıyorum ebem ağlıyor yani... Pozitif ol canım

Toxoplazma dedigimiz durum bebegi 3. Trimester'dan sonra etkiliyor. Ve daha cok kedi diskisindan geliyor. Etten kapma riski bile dusuk. Herseyi sebzeleri filan guzel yikayin bisey olmaz. Ilk hamileligimde bende cok takiyordumda kendimi hasta ediyordum nerdeyse birakin dusuncek olursaniz hamilelikte bin cesit komplikasyon ve olabilecek sey var. Mesela listeria bakterisi var pastorize sutten yapilmamis peynir vs yerseniz, yani dusuncek olursak binbir cesit sey var. Soludugumu hava bile temiz degil. Tedbirinizi alin ama toksoplazma oyle cabucak kapilan bi hastalik degil inanin

Kizlar 8 haftalik hamileyim herseyi takiormm oncelikle toxoplazma laneti bni cok tedirgin edio test yaptrdim cok sukur negatif ama bagisikligimda yokk heran kapicakmism gibi gelioo surekli ellerimi yikiorom eti iyice pismismi die kontrol etmekten yiyesim gelmio felan bide deodrant sampuan dis macunununda kullanilmasinda sakinca olmayan zararsiz urunler tavsiye edebilirmisnizz
bu kadar kasma beslenmene dıkkat et, hareket halınde ol ama kendını yormadan ve çiğ et yeme yeter..

Tedbirli olmakta fayda var ama takıntı yapmaya gerek yok. Hamilelik döneminizde sokak hayvanlarını sevmekten kaçının, meyve sebzeyi iyi yıkayın, çiğ süt çiğ et içeren şeyler yemeyin. Kısa bir süreç sonuçta sonrasında yine özgür olacaksınız; doğumdan sonra toxoplazma hastalığı kapsanız bile tedavisi var.

Hamile kalana kadar sokak kedi ve köpeklerini kucağımdan indirmedim, çiğ et yedim çiğ süt içtim. Ete tavuğa balığa sakatata vıcık vıcık elledim. Toxoplazma bulaşmadı hiç ama şimdi hamileliğimde ekstra dikkat ediyorum. Olur ya bu sefer denk geliverir sonra üzülmeyelim.

Hiç duymadım, doktorum da istemedi. Ete fazla dokunamam zaten, hamileliğimde de dokunmamam iyi olmuş o zaman.. Ama bu kadar kasma bence, hiç birimiz fanus içinde büyümedik ama sağlığımız yerinde çok şükür.

Takılma bu kadar hayatını yaşa.çiğ et yememeye ve fazla hamur yememeye çalış

Back
X