Gebeliğe Hazırlık Doguma 1 ay kala

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kelebegim43

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2020
36
12
3
26
Dogumuma 1 ay kaldi ilk dogumum ve acikcasi tedirginim normal dogum dusunuyorum ve kendi sancilarimla dogum yapmak istiyorum merak ettigim gercekten dedikleri kadar dogum zor mu o kadar cok agri oluyormu gercekten bilgilendirirseniz cok sevinirimm

Dogumuma 1 ay kaldi ilk dogumum ve acikcasi tedirginim normal dogum dusunuyorum ve kendi sancilarimla dogum yapmak istiyorum merak ettigim gercekten dedikleri kadar dogum zor mu o kadar cok agri oluyormu gercekten bilgilendirirseniz cok sevinirimm
Her doğum kendine özeldir. Buradan ne dense yanlış olur
Sana şunu söyleyeyim, öyle filimlerdeki gibi çığlık attıracak acılarla falan başlamıyor. Ne kadar sakin olursan o kadar az acı hissedersin. Hastaneye gittiğinde kendi sancınla doğum yapmanı beklemiyorlar o yüzden açılman 1 2 3 cmse ve bebeğin kalp atışları iyiyse yatış yapmamaya çalış.
Yaz yağmuru gibi düşün ne kadar şiddetli olsa da bittiğinde hiç olmamış gibi hissedeceksin

O kadar guzel anlatmissiniz ki etrafimda korkutan oluyor iste cok zor falan bagirirsin agridan narkoz etkisi cok zormus guzel anlattiginiz icin cok tesekkur ederimm

O kadar guzel anlatmissiniz ki etrafimda korkutan oluyor iste cok zor falan bagirirsin agridan narkoz etkisi cok zormus guzel anlattiginiz icin cok tesekkur ederimm
Canından can ayrılması kolay değil ama bebeğine yapabileceğin en büyük iyilik onu normal doğurmak. Ben uyuyan bebeğin yatağından alınıp silkelenerek uyandırılmasına karşı olduğum kadar sezeyana da karşıyım. Bebek istediği ve hazır olduğu zaman gelmeli. Ama bunun için de çok inatçı olmamak lazım, doktoruna ebelere güven, gönlüne göre olsun İnşallah

Yok inat degil saglikla gelsin baska bisey istemiyorum oyle ya da boyle dogacak ne de olsa yurtdisinda kaliyorum bide burdaki doktorlari da bilmiyorum pek fazla rabbim herkesin gonlune gore versin insallah cok tesekkurlet yazdiginiz icin

Herkesin acı eşiği farklıdır. O yüzden kimisine kolayken kimisine de çok zordur. Ben hamileligimde hep normal doğum istedim hiç korkum da yoktu açıkçası. Doğumunda zor yanı sancı çekerken zaten açılma olduğu zaman doğuma alındığın da gerisi daha kolay zaten ebeler doktor ne derse ona gore hareket edersen daha kolay olur şahsen benim çok şükür kolay geçti doğumum inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın canım şimdiden çok kafaya takma böyle şeyleri akışına bırak inan ki zor değil eğer öyle düşünürsen çok zorlaşır senin için. Bide meryem ana otu bulabilirsen sancıların başladığı zaman onu kullan bana çok faydası oldu

Ben çok arzu etmeme rağmen sağlık durumum nedeniyle sezaryanla doğum yaptım. Ancak doktorumun da desteğiyle ameliyat için doğum sancılarının gelmesini bekleyebildik. bir gece yarısı sancının başlaması ile 4 cm açıklıkla operasyona girdim. Bu süreçte normal doğum yapamayacağımı biliyordum ancak yine de doğum dersleri aldık eşimle. o kadar rahatlatıcı oldu ki, hem öncesinde hem sonrasında emzirme de falan. Pandemi sürecinde online da yapılıyor. ve online olması fiyatlara da yansıdı. İnşallah sağlıcakla ve kolayca alırsınız bebeğinizi kucağınıza.

Her doğum farklı bence. Ama suyun önce gelirse ağrı daha şiddetli oluyor maalesef. Yani şans biraz. Benim suyum sancım başlamadan önce geldiği için rahim kurudu haliyle daha 1 cm'ken dakikada bir sancı giriyordu nefes aldırmıyordu çok sıktı. Bunun nedeni de hamilelikte çok sık enfeksiyon mantar vs oldu o yüzden erken geldi suyum normalde bu kadar erken gelmezmiş. Suni sancı da vermediler bana. Ama 4 cm'den sonra epidural yaptırdığım için sonrası iyiydi güle oynaya doğurdum diyebilirim

Dun ayni soruyu 3cocuk doğurmuş ablama sordum asla abarttıklari gibi ve dayanilamayacak kadar feci bir acı değil,gaz sancısı gibi düşün dedi..

Epiduralden sonra bel ağrısı kalıyor diye yüzlerce yorum okudum..sizde nasıl oldu acaba

Epiduralden sonra bel ağrısı kalıyor diye yüzlerce yorum okudum..sizde nasıl oldu acaba
Bende duydum bunu. İğneyi yaparken asla kıpırdamamak lazım. Zaten hemşireler sıkı sıkı tutuyor kıpırdamak için çok zorlamak lazım. Eğer iğne kayarsa ağrı kalıyormuş. Bende sorun olmadı ağrı da kalmadı hiç 28 ay geçti üzerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…