Doğuma Hazırlık Doğuma adım adım korku büyüyor

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asiyebilge

duam belli, amin.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2018
141
103
103
37
istanbul
Arkadaşlar merhaba...
Sağlıkla bu haftamıza kadar geldik çok şükür. Bebeğim 25. Haftadan beri baş aşağı duruyor. Henüz normal ya da sezaryen Doğum mu yapsam karar veremedim. Bu konuda deneyimlerinizi okumayı çok isterim. Ameliyattan ayrı sancıdan ayrı korkuyorum. Doğum yapıcam oley bebeğime kavuşcam duygusuna henüz ulaşamadım:(
Rüyamda hep bu konuda kabus görüyorum.

Sizler ne durumdasınız? Nasıl Doğum yapmayı planlıyorsunuz?

Bu arada gebeliğim boyunca 7 kilo aldım, 65 kiloyum. Şartlarım normal Doğuma çok uygun gibi :))

Normal doğum istiyorum. Korkuyorum ama doktoruma güveniyorum. Onun rahatlığı bana iyi geliyor.

Devlet hastanesinde vermiyorlarmış ama özel hastaneye gidecekseniz eğer doğum için epidural anestezi ile normal doğum yapabilirsin. Ben belimden katater taktırıp gerekirse anestezi desteği alacağım. Acı çekmek benim de gözümü korkutuyor. Ama ameliyat sonrası iyileşme süreci sanki daha zor gibi.
Normal doğumun acısını azaltacak yöntem var ve doğumdan sonra iyileşme çok daha kolay ama ameliyat sonrası acı olmasa da dikişleri zorlamamak adına sürekli dikkatli olmak zorunda kalmak daha zor. Bebeğimi istediğim gibi tutup emzirememek onunla kurmak istediğim ilk bağı etkiler diye düşünüyorum.
Ama elbette nasıl geleceğini bebeğim seçecek. Ben de onun kararına saygı duyacağım:) belki kendini zorlamak istemeyecek ve direkt alın beni burdan diyecek. Sağlıkla gelsin de nasıl olduğu önemli değil :)

Back