Doğuma Hazırlık Doğuma az kalaa :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Elfida139

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
60
40
38
İstanbul
Kizlar merhabalarr :)

Doğuma az kalan hamiş arkadaslarim ne durumdalar, neler hissediyolar ve ne sikintilar cekiyorlar..?
Herseyi burdan konusalim istedim. Daha once boyle bi topik acilmis fakat cok eski tarihli.. 2018 bebisleri neler yapiyolarrr bakalim ?

Ben normal sıkıntısız bi hamilelik gecirdim smdiye kadar fakat son ayimda aldi beni bi bitkinlik, el uyusmalari bacak kramplari bel agrilari tuvalete kosmalar..

Anammm anammm zorlanmaya basladim galibaa

Kizlar merhabalarr :)

Doğuma az kalan hamiş arkadaslarim ne durumdalar, neler hissediyolar ve ne sikintilar cekiyorlar..?
Herseyi burdan konusalim istedim. Daha once boyle bi topik acilmis fakat cok eski tarihli.. 2018 bebisleri neler yapiyolarrr bakalim ?
Eğitime de katıldım ama yine de korkuyorum :( biran sancı gelince telaşa kapılıyorum..soğukkanlı olamayacağım sanırım :(

benimde kasılmalarım başladı karnım sertleşiyor, ara ara kasık ağrım oluyor onun dışında iyiyim normal diye düşünüyorum fındık çok hareketli maşallah ama korkular bende de başladı doğum başlayınca anlar mıyım erken olur mu gibi korkularım yok değil aslında daha bugün 34 haftamı doldurdum ama :KK17:

Benim herhangi bir korkum yoktu, dogururum diyordum ama bebek biraz iri dediler, dogumu erken baslatmayi dusunebiliriz dedi doktor. Ondan sonra korku ve endiseler basladi. Karnim top gibi, yukarida, henuz bebegin inmeye niyeti yok gibi. Ben istemeden erken baslatmazlar herhalde. Ama zamanini beklersem ve bebek gercekten iriyse de basima geleceklerden korkuyorum acikcasi. Yani panik filan olmam ama bebek iri olursa (ki surekli onde cikiyor olcumleri) paramparca olmaktan cekiniyorum. Karnim ablaminkine gore cok buyudu, 35.haftadan sonra karnim catladi mesela, cevremde cok az insanda olmasina ragmen bende oldu.

Yine de dogumun kendiliginden baslamasini tercih ederim.

Eğitime de katıldım ama yine de korkuyorum :KK43: biran sancı gelince telaşa kapılıyorum..soğukkanlı olamayacağım sanırım :KK43:

korku hepımızde var ben kendımı soyle sakınlestırıyorumm :)
oyle ya da boyle bu cocuk ıcerde durmayacak cıkacak. bazı iğrendıgım durumlar var tabi cati uayenesi kesi atma falan ama herkesin söylediği sey kucagına aldıgın anda hepsının gecmıs olacagı :)
Rabbim tez zamanda saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ınsallahhh

benimde kasılmalarım başladı karnım sertleşiyor, ara ara kasık ağrım oluyor onun dışında iyiyim normal diye düşünüyorum fındık çok hareketli maşallah ama korkular bende de başladı doğum başlayınca anlar mıyım erken olur mu gibi korkularım yok değil aslında daha bugün 34 haftamı doldurdum ama :KK17:

ya kasılmalar dedğin ben hala algılayamıyorum karnım sanki hep sertmiş gibi gelio :( 37. haftanın içindeyim doktorum boyu uzun ama ince bi bebek olcak diyor. insallah kasılmaları anlayabılırım korkuyorum dogum basladıgında nısan veya su gelmezse anlayamazsam dıyeee :(

Benim herhangi bir korkum yoktu, dogururum diyordum ama bebek biraz iri dediler, dogumu erken baslatmayi dusunebiliriz dedi doktor. Ondan sonra korku ve endiseler basladi. Karnim top gibi, yukarida, henuz bebegin inmeye niyeti yok gibi. Ben istemeden erken baslatmazlar herhalde. Ama zamanini beklersem ve bebek gercekten iriyse de basima geleceklerden korkuyorum acikcasi. Yani panik filan olmam ama bebek iri olursa (ki surekli onde cikiyor olcumleri) paramparca olmaktan cekiniyorum. Karnim ablaminkine gore cok buyudu, 35.haftadan sonra karnim catladi mesela, cevremde cok az insanda olmasina ragmen bende oldu.

canım ınsallah kendılıgınden baslar dogumun. hastane ozelse sezeryanı tercih eden doktorlar olabılıyor ne yazkkı. fakat soyle de bı durum var egerkı bebişin gercekten kiloluysa normalden cok sezeryan olman onun da senin için de en saglıklısı olur dıye dusunuyorum. cunku dediğin gibi cıkarken kesi atılması muhtemel. ilk dogumun mu olacak ?

canım ınsallah kendılıgınden baslar dogumun. hastane ozelse sezeryanı tercih eden doktorlar olabılıyor ne yazkkı. fakat soyle de bı durum var egerkı bebişin gercekten kiloluysa normalden cok sezeryan olman onun da senin için de en saglıklısı olur dıye dusunuyorum. cunku dediğin gibi cıkarken kesi atılması muhtemel. ilk dogumun mu olacak ?

Evet ilk dogumum. Ben yurtdisindayim, burada tibben gerekli gormedikce sezeryan yapmiyorlar zaten, sezeryan yuzde 15 civarinda oluyormus. Bana dedikleri, 4un ustunde olacak bebek, eger 4.5u bulursa sezeryan gerekir, o nedenle suni sanci vb ile dogumu erken baslatabiliriz.

Ben seker testini 24. haftada gecmistim, ama sonradan herhalde seker olusmus, 31-32. haftalarda fark edildi, sekerimi diyetle kontrol altina aldim. Esim genetik olarak uzun, ailes oyle, sekerden mi yoksa cocuk genetik olarak mi buyuk basta bilemediler ama sanirim genetik olarak buyukmus cunku sekerden olsa karin cevresi buyuk olurdu diyorlar, bizimkinin kafasi, bacak boyu filan onde gidiyor.

ya kasılmalar dedğin ben hala algılayamıyorum karnım sanki hep sertmiş gibi gelio :KK43: 37. haftanın içindeyim doktorum boyu uzun ama ince bi bebek olcak diyor. insallah kasılmaları anlayabılırım korkuyorum dogum basladıgında nısan veya su gelmezse anlayamazsam dıyeee :KK43:

Dogumun basladigini anlayamamak diye birsey olmaz dedi bana hemsire. Yalanci kasilmalarini anlayamamak normal cunku onlar agrili olmuyor ama dogum sancilari agrili olurmus mutlaka. Tabi herkesin agri esigi bir degil, kimisi acilma 3-4 cm olana kadar fazla hissetmezmis ama oyle olursa da ne ala zaten :)

Evet ilk dogumum. Ben yurtdisindayim, burada tibben gerekli gormedikce sezeryan yapmiyorlar zaten, sezeryan yuzde 15 civarinda oluyormus. Bana dedikleri, 4un ustunde olacak bebek, eger 4.5u bulursa sezeryan gerekir, o nedenle suni sanci vb ile dogumu erken baslatabiliriz.

Ben seker testini 24. haftada gecmistim, ama sonradan herhalde seker olusmus, 31-32. haftalarda fark edildi, sekerimi diyetle kontrol altina aldim. Esim genetik olarak uzun, ailes oyle, sekerden mi yoksa cocuk genetik olarak mi buyuk basta bilemediler ama sanirim genetik olarak buyukmus cunku sekerden olsa karin cevresi buyuk olurdu diyorlar, bizimkinin kafasi, bacak boyu filan onde gidiyor.

anladım tatlım. Sakın korkma zaten normal dogum olsa bile attiklari kesi yada kesiler hissedilmiyomus. zaten bebiş dogdugunda ona konsantre oluyosun o arada dikişleri yapıyolar. bende cok korkuyodum kesiden fakat o guclu kasılmalarla bebek cıktıgında bi rahatlama olustugundan dolayı ve canından gelen canı izlerken farkına bile varmiycakmısız :)

ınsallah söyledikleri gibi olur da dogumlarımız bizim beynimizde travmatik olarak kalan bi anıya dönüşmez.. saglıkla kucagına almanı dilerimm :)

benim ki de aksine boyu uzun fakat kilosu nırmale göre birazcık dusukmus. suan olsa bile kesi olmadan rahatlıkla cıkarırsın sana guvenıyorum dedi doktorum :D :D

Dogumun basladigini anlayamamak diye birsey olmaz dedi bana hemsire. Yalanci kasilmalarini anlayamamak normal cunku onlar agrili olmuyor ama dogum sancilari agrili olurmus mutlaka. Tabi herkesin agri esigi bir degil, kimisi acilma 3-4 cm olana kadar fazla hissetmezmis ama oyle olursa da ne ala zaten :)

ya benim dktorum da öyle dedi aslında ama insan korkuyor. bana diyor ki suan kaslmalarda aci olmayabilir ama zaten benim tarif ettiğim seyi yasayınca sen diceksin ki he doktorum bunu kastedmiş smdi anladım :D
dediğin gbi insallah 3 4 cm lik acılma olur da dogum hızlanır :P

Canım ne yedin içtin bize de söyle :) şuan 29 haftalığız bebek 1600 kg 26 cm. Oğlum daha kilolu ve uzundu bana biraz küçük geldi bizim kız. Doğuma 8 hafta kaldı sezeryan olacak benim. 2 ayda bebeğe biraz kilo olsa iyi olacak

anladım tatlım. Sakın korkma zaten normal dogum olsa bile attiklari kesi yada kesiler hissedilmiyomus. zaten bebiş dogdugunda ona konsantre oluyosun o arada dikişleri yapıyolar. bende cok korkuyodum kesiden fakat o guclu kasılmalarla bebek cıktıgında bi rahatlama olustugundan dolayı ve canından gelen canı izlerken farkına bile varmiycakmısız :)

ınsallah söyledikleri gibi olur da dogumlarımız bizim beynimizde travmatik olarak kalan bi anıya dönüşmez.. saglıkla kucagına almanı dilerimm :)

benim ki de aksine boyu uzun fakat kilosu nırmale göre birazcık dusukmus. suan olsa bile kesi olmadan rahatlıkla cıkarırsın sana guvenıyorum dedi doktorum :KK70: :KK70:

Ne guzel, dedigin gibi insallah sorunsuz kucagimiza aliriz yavrulari.

Ben kesinin dikisin acisindan cok cekinmiyorum da, bir arkadasimin ikinci cocugu 4.5 kg dogdu (cok zayif oldugu icin sekerden suphelenip test yapmamislar, malesef gebelik sekerinden bebek fazla irilesmis). Dogumdaki zorlanmadan dolayi, ic kaslar zarar gormus, dogum sonrasinda ameliyat ettiler. 50li yaslardan sonra tekrar ameliyat olacakmis, kaslari toparlamak icin. Kimseyi korkutmak icin soylemiyorum, bu cok nadir karsilasilan bir durum ama iste benim bebek de 4.5u bulursa diye korkmam ondan. Gerci o arkadasim cok ince yapili oldugu icin sanirim ekstra zorlanmis.

Canım ne yedin içtin bize de söyle :) şuan 29 haftalığız bebek 1600 kg 26 cm. Oğlum daha kilolu ve uzundu bana biraz küçük geldi bizim kız. Doğuma 8 hafta kaldı sezeryan olacak benim. 2 ayda bebeğe biraz kilo olsa iyi olacak

:D ben de esime takiliyorum ben bu bebegi fazla iyi besledim galiba diye. Bizim bebek planli oldugu icin ben 6 ay oncesinde vitamin destegine baslamistim. Denedigimiz ilk ay hamile kaldim zaten, vitamine devam ettim, omega-3 kapsulu de aldim. Hamilelikte de et, sut, yumurta, sebze, ceviz, avakado, meyve, balik, ispanak vb saglikli denen ne varsa yedim :) Seker testi olana kadar korkumdan un/seker vb yemedim hic, tabi oyle olunca gunluk kalori ihtiyacimi hep faydali yiyeceklerden almis oldum. Testi gecince evde kendi yaptigim muzlu keklerden filan yiyordum. Ama seker cikinca meyveyi kestim. Sonuc: 37. haftada 11 kilo aldim, bebek de iri :( (dikkat etsem 6-7 kiloda kalirdim herhalde)...

:KK70: ben de esime takiliyorum ben bu bebegi fazla iyi besledim galiba diye. Bizim bebek planli oldugu icin ben 6 ay oncesinde vitamin destegine baslamistim. Denedigimiz ilk ay hamile kaldim zaten, vitamine devam ettim, omega-3 kapsulu de aldim. Hamilelikte de et, sut, yumurta, sebze, ceviz, avakado, meyve, balik, ispanak vb saglikli denen ne varsa yedim :) Seker testi olana kadar korkumdan un/seker vb yemedim hic, tabi oyle olunca gunluk kalori ihtiyacimi hep faydali yiyeceklerden almis oldum. Testi gecince evde kendi yaptigim muzlu keklerden filan yiyordum. Ama seker cikinca meyveyi kestim. Sonuc: 37. haftada 11 kilo aldim, bebek de iri :KK43: (dikkat etsem 6-7 kiloda kalirdim herhalde)...
Ayy maşallah sana yaa :) benim mide bulantıları o kadar çok oldu ki pek bişey yiyemedim yumurta falan daha bu hafta yemeye başladım ve hala mide bulantısı devam ediyor benim. Bende toplam 7 kilo aldım şimdilik bakalım önümüzde 8 hafta var daha :) sen yolun sonuna gelmişsin bile Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

Benim tablette bir uygulama var, bebeginize bi takma isim verin diyordu, ben de "findik" demistim.

Ayy maşallah sana yaa :) benim mide bulantıları o kadar çok oldu ki pek bişey yiyemedim yumurta falan daha bu hafta yemeye başladım ve hala mide bulantısı devam ediyor benim. Bende toplam 7 kilo aldım şimdilik bakalım önümüzde 8 hafta var daha :) sen yolun sonuna gelmişsin bile Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

Evet, sag salim kavusuruz insallah. Ben sansima hic mide bulantisi vb yasamadim, aslinda yasasaydim da az yeseydim belki daha iyi olurdu :)

Evet, sag salim kavusuruz insallah. Ben sansima hic mide bulantisi vb yasamadim, aslinda yasasaydim da az yeseydim belki daha iyi olurdu :)
Bebek doğunca kilo kalmıyor merak etme :) ben oğlumda 48 ile hamile kalıp 63 ile doğum yaptım. Doğumdan sonra çocukla uğraşmaktan 45 kiloya düştüm. Hiç sıkma canını ;)

Back
X