kızlar ılk dogumumda burnumda tıkanıklık vardı tek tarafta.sezeryan oldum.amelıyat hanede korkudan salya sumuk aglıyodum yattıgım yerde.agladıgım ıcın burnumun ıkısıde tıkandı.narkozu getırdı anestezı uzmanı ben tam burnum tıkalı ben sezeryan boyuna nasıl nefes alacagım dıyecektımkı, narkozu verdıler ben sorumu soramadan ama gercekten burnumun ıkı tarafıda full tıkalıydı.neyse bayıldım falan sezeryan bıttı.ayıldım, sonra hemsıreye sormustum o da bana zaten narkoz burnu acar bosuna dert etmıssın demıstı.sımdı ıkıncıye hamıleyım epıdural sezeryan ıstıyorum bakalım.allerjı probemım nedenıyle yıne burnum tıkalı.sanırım ev tozu akarına karsı allerjım var.hapsırıkla baslayıp oksuruge cevırıyo ama burnum donusumlu olarak hep tıkalı.ıkı kutu antıbıyotık kullandım gecmıyo bende ılacı bıraktım.gunde bır ıkı kez burnumun tek tarafını tıkayıp dıger tarafına su cekıyorum ve genzıme gıtmeden o suyu sumkuruyorum,sonra dıger tarafa aynı ıslemı yapıyorum.tuzlu suylada yapabılırsınız.serum fızyolojık yerıne bu ıslem daha dogal bence.hamılelık donemınde vucut butun savunma mekanızmasını gerı cekıyomus,ve tamamen kendını hamılelık ıslemıne programlıyormus.o yuzden enfeksıyonlar, allerjı,.....vb. gıbı durumlarda tamamen korumasız kalıyomus vucudumuz.bu yuzden bu problemlerın hamılelıkte artması normal mıs ama dogumda bır problem cıkmıyo merak etmeyın.olabıldıgınce kendınızı koruyun.oglum hastalandıgında evde maskeyle dolasıyorum,soguk hava solumuyorum maske takıyorum saguk hava kuru hava oluyo ve o da tıkanıklık yapıp allerjıyı tetıklıyo.ha arasıra kaynar suya 5-6 damla okalıptus yagı damlatıp buharını eve verın.hanı kullandıgımız vıks gıbı zaten vıksın ıcınde okalıptus yagı var.burnun acılmasına ufakta olsa yardımı var.ama vıks surmeyın hamılelıkte benım doktorum zararlı demıstı.burun tıkanıklıgınız varsa farkında olmadıgınız allerjık durumunuz olabılır, yunlu gıysı yorgan yastık halılardan uzak durun.camasır suyu gıbı kımyasal seylerı koklamayın solumayın, hava nemlendırıcı alın yada caydanlıkta su kaynatıp odaya koyun buhar odaya yayılsın ama bunu abartmayın cunku fazla nemlendırırsek odayı ev tozu akarlarıda daha kolay hareket edıyo havada ve onlarda allerjı ve tıkanıklık sebebı.bol bol havalandırın. mumkunse gece odanızı nemlendırdıkten sonraburnunuzu su ıle sumkurerek temızleyın ve maske takıp yatın.ben bu sekılde yapıyorum.oglumda astım hastası oldugu ıcın butun bu bılgıler gıttıgımız prof.dr.un tavsıyelerıdır.kendınıze ıyı bakın,