Doğuma az kaldı burnum tıkanık.yardım..

serrana

Blaa blaa
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
296
75
643
Merhaba arkadaşlar 28 ocakda doğum yapıcam ama benim iki aydır burnum tıkanık.ben nasıl doğurucam yaa benim gibi sorun yaşayan varmı lütfen yardım edin..burnumun üst kısımlarında alnımda dolgunluk hissi var .ben ne yapıcam..sezeryandan da korkuyorum..

ayni sorun bende de uzun suredir devam ediyor, tuzlu ilik su cekiyorum, temizliyorum, sancim baslayinca da uygulamayi dusunuyorum.

Allah sifa versin

Çok saol canım .
ben 2 kutu antibiyotik bitirdim,burun açıcı spreyler kullandım, şuanda deniz suyu kullanıyorum sanki daha çok dolgunluk hissi vermeye başladı.bıraktım bende.kaloriferlerin üstünede su koyuyorum bir faydası olmuyor yaa.burnu tıkanıkken doğuma giren varmı aranızda ,şuan öyle biryerdeyimki doktorada gidemiyorum.eşim b u hafta mazeret izni alıcak gidicez adapazarna,pazarteside doktora. inşallah .doğuma kadar geçse bari..

canım bu tıkanıklık hamılelikle ılgılı aynı sorun bendede var dr sordum normal dedı hatta bendede burnumda kanamalar var onlarda normalmıs ve dogumdan sonra gecer dedı hamıleyken cok fazla burun spreyı kullanma bebege gecebılıyormus

ya aynı dertten bende muzdaripim. hatta gece uykuya bile zor dalıyorum. şu an 28 haftalık gebeyim.ama çok zorlanıyorum nefes alıp verirken. çok zor...doğumda bi zararı olu mu ki?

çok saol canım yaa içim biraz rahatlamaya başladı .bende korkuyorum işte normal doğum yaparken zorlanırken falan bir sorun yaratırmı diye .kullanmamaya çalışıyorum sprey mümkün olduğu kadar çok kötü olunca sıkıyorum.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun kızlar.:çok üzgünüm:

Ya bendede aynı sorun var 33 haftalık hamileyim.Bu geçmiycekmi ya.Gece uyuyamıyorum.Viks sürdüm o bile fayda etmedi

Ya bendede aynı sorun var 33 haftalık hamileyim.Bu geçmiycekmi ya.Gece uyuyamıyorum.Viks sürdüm o bile fayda etmedi

evet fayda etmiyorlar anlık rahatlatıyorlar sadece inşallah doğumdan sonra geçer .çok zor burun tıkanıklığı yaa. doğumda inşallah bir sorun olmaz allahkurtarsın hepimizi.b3n 38. haftaya girdim:uhm:

selam kizlar ayni sorunu bende yasiyorum yillardir.burun kemigimde saga dogru egiklik var vede et var..buda nefes almami zorlastiriyor.....doktorlar ameliyat diyor ama korkuyorum...ilk dogumumdada cok zorluk cekmistim nefes alip vermektee..su anda 5 bucuk aylik hamileyim...bazi kontrollerime hastaneye gitmem gerekiyor..ordaki doktor nane yagi önerdi.türkiyede varmi bilmiyorum ama ben cok faydasini gördüm.burun deliklerinin altina 1 damla sürüyosun..bir süre sonra tikaniklik gidiyor...eger bulabilirseniz tavsiye ederim.aktarlara bir sorun belki vardir...simdiden allah kurtarsin...saglicakla bebeklerinizi kucaginiza alin......

çok teşekkür ederim canım yardımın için .inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.:Saruboceq:

hanımlar bende alerji hastasıyım normalde zaten burnum tıkanır ama hamilelik hormonlarından çoğaldı
benimki ağır olduğu için deniz suyu fazla fayda etmedi ben ilaç sprey kullandım mecburen
ama sizler doktorunuza söyleyin deniz suyu yazsın size hiçbir yan etkisi yok kullanabilirsiniz

malesef hamileliğimin 2 ayında bende çok yoğun bi burun tıkanıklığı başladı beni çok rahatsız etti bi gün nnemlere gittiğimde şu bağımlılık yapan burun spreyinden gördüm dolapda ozmana kadar adını bilmediğim bi ilaçtı bi kere sıktım ve anında burnum açıldı oh dedm sanki yıllardır nefes almıyormusum gibi birden nefes alınca bu ilaçı sürekli kullanmaya başladım ve sonuç bağımlı oldum 1.5 senedir kullanıyorum malesef bırakmak istedim ama olmadı onun için burun tıkanıklığı hamilelikte normal hormonların değişimiyle burun tıkanıklığı oluyor sakın bağımlılı yapan spreylerden kullanmayın sadece tuzlu su veya okyanus suyunu kullanın inanırmısın sezeryana girerken bile hala burun tıkanıklığı düşünüyordum :

Geçmiş olsun hepimize arkadaşlar dün bende doktora gitiim benim günüm 28 inde doluyordu ama doktor bana daha 2 yada 3 haftan var dedi bende şok oldum.neyse bakalım hangimizin hesabı doğru çıkıcak doktora burun tıkanıklığımı sordum .normal doğumda bir risk oluştururmu diye olmıyacağını söyledi aynı gün bir ebeyle tanıştım oda bana hamilelerin zaten ortak sorunudur ama sorun olmaz dedi benimde içim rahatladı inşallah söyledikleri gibi olur arkadaşlar..

merhaba, babam dahiliye doktoru o önermişti.. ama hamileyken ne olur ne biter bilemiyorum..
hamile değilken burnuma az miktarda göz terramycini sıkıyordum yatmadan önce ama iyice içeri sıkman gerekiyor.. 1-2 dk içinde burnum tamamen açılıyordu .. sanırım sen antibiyotik de kullanmışsın bir de bunu dene bahsettiğim de antibiyotikli bir merhem ama ilaç kullanmaktan iyidir diye düşünüyorum..

kızlar ılk dogumumda burnumda tıkanıklık vardı tek tarafta.sezeryan oldum.amelıyat hanede korkudan salya sumuk aglıyodum yattıgım yerde.agladıgım ıcın burnumun ıkısıde tıkandı.narkozu getırdı anestezı uzmanı ben tam burnum tıkalı ben sezeryan boyuna nasıl nefes alacagım dıyecektımkı, narkozu verdıler ben sorumu soramadan ama gercekten burnumun ıkı tarafıda full tıkalıydı.neyse bayıldım falan sezeryan bıttı.ayıldım, sonra hemsıreye sormustum o da bana zaten narkoz burnu acar bosuna dert etmıssın demıstı.sımdı ıkıncıye hamıleyım epıdural sezeryan ıstıyorum bakalım.allerjı probemım nedenıyle yıne burnum tıkalı.sanırım ev tozu akarına karsı allerjım var.hapsırıkla baslayıp oksuruge cevırıyo ama burnum donusumlu olarak hep tıkalı.ıkı kutu antıbıyotık kullandım gecmıyo bende ılacı bıraktım.gunde bır ıkı kez burnumun tek tarafını tıkayıp dıger tarafına su cekıyorum ve genzıme gıtmeden o suyu sumkuruyorum,sonra dıger tarafa aynı ıslemı yapıyorum.tuzlu suylada yapabılırsınız.serum fızyolojık yerıne bu ıslem daha dogal bence.hamılelık donemınde vucut butun savunma mekanızmasını gerı cekıyomus,ve tamamen kendını hamılelık ıslemıne programlıyormus.o yuzden enfeksıyonlar, allerjı,.....vb. gıbı durumlarda tamamen korumasız kalıyomus vucudumuz.bu yuzden bu problemlerın hamılelıkte artması normal mıs ama dogumda bır problem cıkmıyo merak etmeyın.olabıldıgınce kendınızı koruyun.oglum hastalandıgında evde maskeyle dolasıyorum,soguk hava solumuyorum maske takıyorum saguk hava kuru hava oluyo ve o da tıkanıklık yapıp allerjıyı tetıklıyo.ha arasıra kaynar suya 5-6 damla okalıptus yagı damlatıp buharını eve verın.hanı kullandıgımız vıks gıbı zaten vıksın ıcınde okalıptus yagı var.burnun acılmasına ufakta olsa yardımı var.ama vıks surmeyın hamılelıkte benım doktorum zararlı demıstı.burun tıkanıklıgınız varsa farkında olmadıgınız allerjık durumunuz olabılır, yunlu gıysı yorgan yastık halılardan uzak durun.camasır suyu gıbı kımyasal seylerı koklamayın solumayın, hava nemlendırıcı alın yada caydanlıkta su kaynatıp odaya koyun buhar odaya yayılsın ama bunu abartmayın cunku fazla nemlendırırsek odayı ev tozu akarlarıda daha kolay hareket edıyo havada ve onlarda allerjı ve tıkanıklık sebebı.bol bol havalandırın. mumkunse gece odanızı nemlendırdıkten sonraburnunuzu su ıle sumkurerek temızleyın ve maske takıp yatın.ben bu sekılde yapıyorum.oglumda astım hastası oldugu ıcın butun bu bılgıler gıttıgımız prof.dr.un tavsıyelerıdır.kendınıze ıyı bakın,

gripliyken anestezı vermıyolarmıs

bebişinle burçtaş olcaz desene bende 28 ocak doğumluyum. Eşimde çok oluyor burun tıkanıklığı o spreylerden ve tuzlu sudan yararlanıyor deniz tuzuda faydalı burnuna çekersen iyi gelir kaloriferlere su koymkata biraz iyi gelir bende bile oluyor kaloriferden.. Daha birçok şeyde vardır deneyebilirsin..

Arkadaşlar yardımlarınıza çok teşekkür ediyorum ben doğumumu yaptım hiç bir problem olmadı burnum hafif tıkanıktı ama problem yaratmadı normal doğum oldu.Allahın izniyle ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…