Doğuma Hazırlık Doguma bedensel hazirlik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben ayakta çalıştığım için extra hiç birşey yapmadım.. evim 4. Kat asansör yok haliyle mecburen merdiven inip cikiyorum... bunun dışında temizlik vb şeyleri de hala kendim yapıyorum.. çömelme bağdaş kurup oturma konularını da şimdi şimdi yapmaya başladım... kendim nasıl masaj yapabilirim bilmiyorum öyle aynayla falan yapabilirmişim gibi gelmiyor , eşim ise mümkün değil yapamam ben diyor iliskiye girmediğimiz için.. kv sağolsun korkuttu adamı dokunmuyor bile bana :işsiz:
Umarım bunlar yeter rahat bir doğum yapmama..

Doğum sonrası yapılan bi egzersiz canım
. Vajinayı toplamak için yapılıyor. Içerdeki pervik kasları çalıştırıyor .. idrar yaparken 10 a kadar sayıp pervik kaslarını sıkıyorsun sonra yeniden bırakıp 10a kadar sayıyorsun... gün icinde idrarın geldikçe 3-4 defa tekrarladığın bir egzersiz..

Kegel egzersizini doğumdan önce de yapabilirsiniz. Normal doğum esnasında ıkınmada çok faydası oluyormuş. Pelvik kasları kontrol edebilirsek ne zaman ıkınıp ne zaman duracağımızı da kendimiz halledebiliyormuşuz.

Kegel egzersizini doğumdan önce de yapabilirsiniz. Normal doğum esnasında ıkınmada çok faydası oluyormuş. Pelvik kasları kontrol edebilirsek ne zaman ıkınıp ne zaman duracağımızı da kendimiz halledebiliyormuşuz.

Bunu bilmiyordum:)
Yine idrara çıkınca mi yapmak lazım acaba doğum öncesi. ??

Bunu bilmiyordum:)
Yine idrara çıkınca mi yapmak lazım acaba doğum öncesi. ??
Aslında illa idrar sırasında yapılacak diye birşey yok. İdrar esnasında denmesinin sebebi doğru kası çalıştırmayı öğrenmek. Çişimizi tutarken kullandığımız kas yani. Normal otururken veya ayaktayken aklınıza geldikçe yapabilirsiniz. Açık yazdım biraz kusura bakmayın :)

Aslında illa idrar sırasında yapılacak diye birşey yok. İdrar esnasında denmesinin sebebi doğru kası çalıştırmayı öğrenmek. Çişimizi tutarken kullandığımız kas yani. Normal otururken veya ayaktayken aklınıza geldikçe yapabilirsiniz. Açık yazdım biraz kusura bakmayın :)

Ay gayet iyi oldu açık yazmaniz en azından hangi kas olduğu netleşmiş oldu kafamda :D

Kizlar, konu sahibi olarak bilgi vereyim dedim. Yaptigim az da olsa bedensel hazirlik isime yaradi diyebilirim. Daha perine masajina baslayamadan 38+3'te kendi sancimla, ilacsiz, kesisiz dogal dogum yaptim. 2 ic 2 dis dikisim oldu, ebenin dedigine gore bebegin kordonu kafasinin ustunde oldugu icin damarlar yirtmis (kordon olmasa yirtiksiz biterdi dedi).

Dogum sonrasi 2. haftada karnim inmis, hamilelik oncesi kilomuun da altina inmistim. Dikislerden dolayi ilk 6 hafta birsey yapmadim, simdi hergun bebek arabasiyla iki saate yakin yuruyorum.

Back
X