Doğuma gidiyorum yardım

ben de eşimin kalmasını istemiştim
pek de ısrar eden de olmadı zaten ben kalayım diye
2 gece yattı benimle eşim
ama öyle pek iş yapmadı en sevdiği şey bebek ağlayınca hemşireleri arayıp bu ağlıyor gelin alıp demekti
yanımda çok iyi arkadaş oldu işte destek verdi hep
zaten tüm bakımımı hastahanedeki hemşireler yaptı
o gelen gidenle ilgilendi hastane işleri vs
k.validemler ve annemler de misafir gibi gelip gittiler işte

çok da iyi oldu aslında eşim ilk andan itibaren baba olduğunu anladı
doğduktan 45 dk sonra kucağına aldı emzirmeme yardım etti
ilk gecemizde yatağın yanına sıkışıp beraber bebeğimizi izledik
hiç uyuyamadık el ele oturduk hep konuştuk
çok güzeldi
iyiki o kalmış annem bu kadar rahat ettiremezdi beni
şimdi diyorum 2. bebekte oğlumuzda bizimle kalır artık.... tabi alırlarsa:)

bence eşin kalsın yanında
bu özel anlarda zaten yanında olması gereken tek kişi o
k.valideni de kırma yanlız yaşlı kadın doğrusuyla yanlışıyla size yardımcı olmak için kalkıp geliyor.
dersin anne sen evde kal rahat uyu. uykusuz kalırsan eve çıkınca benim için faydalı olamazsın
sen bizim için hazırlık yaparsın de yemek gelenler için hazırlık vs

gecenlerde yasadigin olaylar yuzunden sen su an cok dolusun arkadasim
ama dedigim gibi bunlari dusunme
sen bebegene odaklan bak dogumdan bi cik o zaman anlayacaksin nasil oldugunu
ben yapayalniz gurbette dogurdum
ne annem ne kayinvalidem vardi, ama hepsinin yanimda olmasini isterdim

refakatci konusuna gelince fransada gece kalma olayi yok
butun islerini hemsireler yapiyor
ben normal dogum yaptim dogumda atesim cok yukseldigi icin 3 gun serum takildi
o yuzden esim sabah sekizden aksam 9 a kadar yanimdaydi
tuvalete kendim gidebiliyordum ama o yinede yalniz birakmiyordu
hemsireler istemese bile dusumu o aldiriyordu ..
bebeklerin altini degistiriyordu emzirmeme yardim ediyordu
bunlar bir erkegin yapabilecegi bir sey diye dusunmemek lazim sonucta butun erkekler yapabilir
sen yaninda kimi gormek istiyorsun o kalsin esine bunu anlat
hem bebek bi dogsun belkide esin seni birakip gidemiycek o kalmak isteyecek hastanede
inan baba olmak erkekleri cok degistiriyor ..
bu gunler asla geri gelmeyecek esinle birbirinize zehir etmeyin

hayırlı doğumlar
öyle alt değiştirme falan olmaz kanaman olur ama pedini çamaşırını kendin
değiştirebilirsin
anlıyorum seni bende istemem bi yerlerimin görünmesini
madem özel oda eşin niye kalmıyoki nasılsa özel işlerini kendin görebilirsin
ama yok işte illede burun sokacaklar hazır işi bozacaklar

Arkadaş sezaryenle doğum yapacakmış, bende 2 doğumumu aynı şekilde yaptım. Acaba benim doktorum mu beceriksizdi yoksa benim bünye mi zayıftı anlamadım. Öncelikle sezaryenli doğumlarda dikiş yerinizin acısından 24 saat yerinizden kıpırdamanız bile imkansız olur. Mutlaka yanınızda size yardım edecek biri olması lazım. Pedinizi falan değiştirmek (heleki boydan boya yarılmış bir karınla) pek kolay bir iş değildir.
En azından 2 gün yardıma ihtiyacınız kesinlikle olur.

bende sezeryanla doğum yaptım.annemle eşim yanımdaydı.ama alt bezi,idrar torbası falan özel hastane olduğu için hemşireler yaptı.zaten ben annemden bile utanırdım herhalde.
benim eşim çocuk doktoru olmasına rağmen ne ameliyata aldılar ne de çocuğa müdahele etmesine izin verdiler.psikolojik olarak etkilenmemesi için herhalde.eşim sürekli yanımdaydı sadece yürümemde yardımcı oldu.annem tecrübeli olduğu için bende narkozlu ve ağrılı vucutla çocuğumu sadece anneme teslim edebilirim.
kayınvaliden falan ama çocuğuna ve sana iyi bakar.
İnşallah sağlıklı bir şekilde doğum yaparsın.

cnm biz suan doğudayz doktor zaten biliyo memur hayatı sizde az çok tahmn edblrsnz yanımıza kimse gelemiycek deyince anlayışla karsılayacaklarını umuyorum kii ben bi kılıfına uydururum kaynanamın yanımda kalmasına gelince aslaaaaaaaaqaa olmazzz istemiyorum zaten sevmiyorum bana baksın istemiyorum hem herşeye karısır adım gibi emnm yapmacık tavırlarını hiç sevmiyorum hareketlerden hoşlanmıyorum hem ben ona altımı falan aslaaaaaaa temizlettrmem ne yapım başka sansımda yok kimsede yok yanımda ya eşim ya tekk olcak artık

Denize düsen yilana sarilirmis derler....suan icin en önemli nokta sen ve bebeginsin öyle degilmi canim? Aklini kullan....:hulya:

Kaynanan yanina gelsin kalsin bir iki gün....ben eminimki esinden cok daha fazla yardimci olacaktir sana..cünkü nede olsa oda bir Anne ve Kadin....tabikide kizim söyle otur böyle yap söyle uzan diyecektir ama ben olsam bunu herseyime karsiyor olarak degilde iyligim icin söylüyor diye algilarim.....birazda insan kendi niyetini gözden gecirmeli....bir olaya olan bakis acin niyetine göre degisir...:hulya:

Sevmiyor olabilirsin ama suan icin pek bir alternatifinde yok gibi...o yüzden bana sorarsan biraz politik düsün...hem belki bu firsatda kayinvalidenle aranida düzeltirsin....vesile olmus olur...:delphin:

Ayrica ben sahsen böyle bir durumda kayinvalidemin orami burami görmesinden bu denli cekinmezdim..... aksine kendi öz annemden daha cok cekinir onun görmemesini isterdim...

bizim gelinde sezeryanla yaptı doğumunu öyle idrar torbası felan yoktu tuvaletede gitti sadece bebeği emzirmek için kucağına veriyorduk alt bezini felan kendisi değiştirdi öyle korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum. bebeğinle kaynanan daha iyi ilgilenecektir bende kaynanamı sevmem ama o gün içn mecbur kalırsam kalsın ne yapayım eşim bebeği tutmayı bilmiyorki altını değiştirsin kıyafetini giydirsin birde bu yönden bak olaya.

ben de eşimin kalmasını istemiştim
pek de ısrar eden de olmadı zaten ben kalayım diye
2 gece yattı benimle eşim
ama öyle pek iş yapmadı en sevdiği şey bebek ağlayınca hemşireleri arayıp bu ağlıyor gelin alıp demekti
yanımda çok iyi arkadaş oldu işte destek verdi hep
zaten tüm bakımımı hastahanedeki hemşireler yaptı
o gelen gidenle ilgilendi hastane işleri vs
k.validemler ve annemler de misafir gibi gelip gittiler işte

çok da iyi oldu aslında eşim ilk andan itibaren baba olduğunu anladı
doğduktan 45 dk sonra kucağına aldı emzirmeme yardım etti
ilk gecemizde yatağın yanına sıkışıp beraber bebeğimizi izledik
hiç uyuyamadık el ele oturduk hep konuştuk
çok güzeldi
iyiki o kalmış annem bu kadar rahat ettiremezdi beni
şimdi diyorum 2. bebekte oğlumuzda bizimle kalır artık.... tabi alırlarsa:)

bence eşin kalsın yanında
bu özel anlarda zaten yanında olması gereken tek kişi o
k.valideni de kırma yanlız yaşlı kadın doğrusuyla yanlışıyla size yardımcı olmak için kalkıp geliyor.
dersin anne sen evde kal rahat uyu. uykusuz kalırsan eve çıkınca benim için faydalı olamazsın
sen bizim için hazırlık yaparsın de yemek gelenler için hazırlık vs

aynen. doğfduğu anda eline aldı hastanede yanımda kaldı. misafir sanatçı değil baba olduğunu anladı. babası kalsın lohusa halinle kaynanana sinirlenirsin bence gerek yok. çocuk yapmayı biliosa senin orda neler yaşadığını da bilecek.

Arkadaşım anneniz,ablanız yengeniz ya da yakın bir bayan akrabanız yok mu gelebilecek?

gelebilir torunu olacak en doğal hakkıdır da ama şahsen bende kayınvalidemin benim mahrem yerlerimi görmesini istemezdim kaldı ki ben doğum sancıları çekerken rahat edemiyorum diye hem kendi annemi hemde kayınvalidemi odamdan çıkartmıştım bu neya geldiniz oturdunuz ağız tadı ile bi bağıramıyorum diye :))) olmuyor insan rahat edemiyor tabiki herkes aynı yapıda değil

her hastane ve herkesin doğumu farklı arkadaşlar , ben de sezeryan oldum ama pedimi kalktım kendim değiştirdim tuvalette , kimse hiçbir yerimi görmedi yani..
ilk gece refakatçi olarak eşim kaldı yanımda , hayatımın en güzel gecesiydi , kocam , oğlum ve ben ilk defa başbaşa çook uzun bir gece geçirdik :)) zaten bebeğin altını değiştirmeye hemşireler geliyor , biz hiç zorlanmadık ama ikinci gece annem geldi çünkü eşim çok yorulmuştu..

Back
X