Doğuma hazırlanıyoruz

flora_2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
135
14
38
Mrb arkadaşlar ben 11+4 günlük hamileyim. Doğum çantasının içinde ne olmalıdır? Doğum çantasını ne zaman hazırlamaya başlayabilirim. Kaç haftam var. 6 nisan da 3 aylık olacak.

daha cok yenı hamılelıgınız allah kucagınıza almayı nasip etsın ama bence 6-7 aylık olmadan herhangı bır alısverıs yapmayın cok erken...sahsen ben oyle yapacagım kolay gelsın

Cnm bn ilk bebegiminkini 6 aylik hazirladim her kontrole gittigimde goturdum 8 aylik kontrole diye gittim acil ameliyata girdim smdi ikinciye hamileyim 6-7 aylikken hazirlamayi dusunuyorum

Bende dogum cantasini 6 ayima girdikten sonra hazirladim...
Simdi valizim hazir, bir kenarda duruyor...

Icine neler koyduguma gelince:
Bebek icin
- 2 hastane cikisi seti
- 1 ad. biberon'
- 1 ad. emzik
- Bezleri
- 1 pkt islak mendili
- battaniyesi
- sampuan + krem + yag (set halindeydi, seti bozmadim)

Kendim icin
- 3 adet logusa pijamasi
- 1 adet logusa taci
- Sampuan + tarak (olurda gerekirse sacimi yikarim diye dusundum)
- Terlik
- 1 ad. bas havlusu
- 2 ad. emzirme sutyeni
- Gogus pedi
- 4-5 ad. hamile alt camasiri (sezeryan ihtimaline karsi bunu onerdiler, dikis yerlerine gelmesin ic camasirinin kenari diye)
- bir kac makyaj malzemesi (ruj + allik + mascara gibi)
- Ped (gece icin olanlarindan alinmasi tavsiye ediliyor)

Aklima gelenler simdilik bunlar...

Mrb arkadaşlar ben 11+4 günlük hamileyim. Doğum çantasının içinde ne olmalıdır? Doğum çantasını ne zaman hazırlamaya başlayabilirim. Kaç haftam var. 6 nisan da 3 aylık olacak.

canım doğum çantası doğuma 1-2 ay kala hazırlanıyor.
içerisinde hastanede giyeceğin rahat, emzirme özellikle gecelik, pijama, sabahlık, rahat terlik, istersen çorap (mevsime göre), bebek için iç+dış zıbın, şapka, battaniye, alt ve üst takım, ne olur ne olmaz 1 adet biberon, göğüs pedi, orkid, isteğe bağlı göğüs ucu kremi, yeni doğan bebek bezi gibi şeyler koyuluyor. bazı kişiler ne olur ne olmaz süt gelmez diye göğüs pompası da koyarlar. isteğe göre listeyi azaltabilir ya da arttırabilirsin ama 11+4 çok erken.

Teşekkür Ederim. Ne Bileyim Çok Heyecanlıyım :) Demek ki Biraz Daha Beklemek Gerekiyormuş :) :)

Snn için cok erken değilmi cnm daha bende 22+4 um baslamadim daha 6 ayima giricem yavaş yavaş basliyorum hem cinsiyet belli oldumuki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…