Doğuma Hazırlık Doguma hazirlik egitimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

myss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
85
23
38
35
Selam kizlar,doguma hazirlik egitimi almali miyim, sizce katki sağlıyor mu? 14.haftama girdim,belki erken aa hiçbirşey bilmedigimi düşündüğüm icin simdiden nerden baslasam diye elim ayagima dolaştı,bir de sizce hastaneye giderken ayrıca bir ebe ayarlamama gerek var mi?bu konuda dusuncelerinizi merak ediyorm

Ben eğitim almadım ama youtube da video izleyerek kendimi geliştirdim. Normal doğuma tamamen hazırdım beni neyin beklediğini iyi öğrenmiştim. Hatta nefes egzersizleri olsun plates topuyla egzersizler olsun herseyi yaptım normal dogum nasip olmadı :)

Selam kizlar,doguma hazirlik egitimi almali miyim, sizce katki sağlıyor mu? 14.haftama girdim,belki erken aa hiçbirşey bilmedigimi düşündüğüm icin simdiden nerden baslasam diye elim ayagima dolaştı,bir de sizce hastaneye giderken ayrıca bir ebe ayarlamama gerek var mi?bu konuda dusuncelerinizi merak ediyorm
ben eğitim aldım harika birşey ancak virüs döneminde tehlikeli bir tercih olur..online eğitimlere bir bakın

Canım şuan pandemi var malum ama eğer online bi eğitim varsa kesinlikle katılın ya da bu yönde bi kitap okuyabilirsiniz. Ben gebelik eğitimine gittim psikolojik olarak tabiki çok çok rahatlattı. Çünkü vücudumda ne olduğunu ,ne zaman ne olacağını , olan şeylere karşı nasıl tepki vermem gerektiğini öğrendim. Sancılarım başladığında hep öğrendiklerimi uyguladım pilates topu, sıcak duş , yürüyüş vs öğrendiğim tüm hareketler beni çok rahatlattı . Sancı sürecim kısaldı . Yaptığım tek hata midem bulandigi için yemek yiyemedim ve bu beni güçsüz bıraktı. İnsan bilmediği şeyden korkuyo ve orada her şeyi öğrendiğim için hiç korkmadım. Tüm sancilarimi evde yaşadım hastaneye gittiğimde Bebek kanala girmeye çalışıyodu zaten sonra iki saat içinde bebeğim kucagimdaydi. Eğer gücüm olsaydı daha hızlı doğum yapardım çünkü ikinacak gücüm yoktu.

Peki sizce ayrica ebe ye gerek var mı, malum isin maliyet kismi var :/

Peki sizce ayrica ebe ye gerek var mı, malum isin maliyet kismi var :/
Canım ben sıradan bi insanım açıkçası öyle ayrıca ebe falan tutmadım 😁 zaten aldığım eğitim bana yeterince faydalı oldu. Eğitimlerin temel amacı zaten sana şunu anlatıyo. Vücudum da bebeğim de dogumdat ne yapacağını biliyo ben sadece onlara destek olucam. Yani sezaryen vs olmadığı sürece ebe de bişey yapmıyo. Sadece doğumdan sonra yapılması gerekenleri yapıyorlar bu kadar. Bebeğine ve vücuduna güven

Canım ben sıradan bi insanım açıkçası öyle ayrıca ebe falan tutmadım 😁 zaten aldığım eğitim bana yeterince faydalı oldu. Eğitimlerin temel amacı zaten sana şunu anlatıyo. Vücudum da bebeğim de dogumdat ne yapacağını biliyo ben sadece onlara destek olucam. Yani sezaryen vs olmadığı sürece ebe de bişey yapmıyo. Sadece doğumdan sonra yapılması gerekenleri yapıyorlar bu kadar. Bebeğine ve vücuduna güven
Tesekkur ederim ;)

Ay allah kavustursun. Ben dogum psikologu hazal akkayadan egitim aldim ve hatta terapi de aldim. Dogumuma da geldi cok sukur harika bi dogumdu. Ben ebe ayarlamadim ayrica doktorumun beraber calistigi ebe vardi. Ama ebesi yoksa iyi olabilir

Bir de egitim almasam ne olacagini bilmesem cok zorlanirdim dedim hep. Allah utandirmadi dogru kaynaklardan egitim aldim kesinlikle oneririm

Back
X