Doğuma Hazırlık Doguma ıkı- üc hafta kalan bayanlar buraya. Yada günü gecmısler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gamze_tugrul

OGLUM SENI BEKLIYORUM !!!
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
29
0
16
Almanya
Doguma yaklasan bayanlarburaya lütfen bırbırımıze ıyı fıkırler olusturup , daha az sancılı bı dogum ıcın fılan yardımcı olabılırız.

ılk basta 36. Haftada bulunanlar hurma yemeye baslasın !

Bögürtlen yapragı cayı ıcın rahmı doguma kadar yumusatıyor ve kolay acılma saglıyor.

Sorularınız ve bılgılerınız beklıyorum canlar :)

merhaba bugün 24 itibariyle 34. haftaya gireceğim büyük ihtimal sezeryan olacak şimdilik rahatım korku yok gibi ama tarih kesinleşince neolur bilemem şimdi sadece hayırlısıyla tamamlamayı düşünüyorum son 5 hafta :53:

insaallah bebegini sag salim kucagina alirsin canim az kalmis ... sezeryani senmi istedin yoksa doktorun tavsiyesimi , korkuyormmusun dogumdan ?

insaallah bebegini sag salim kucagina alirsin canim az kalmis ... sezeryani senmi istedin yoksa doktorun tavsiyesimi , korkuyormmusun dogumdan ?
aslında normal dogum isterdim ama benim tüpbebek yıllar sonra oldu 15 yıl aradık tabi tedavi sırasında 2 amaliyat geçirdim yani amaliyatlı olunca riske atmıyor dr sezeryanda istemiyorum ama yapcak bişi yok mecburiyetten anlican hayırlısı artık

benim de son zamanlarım artık bakalım..bebeğin kilosu az cıktı bu haftakı kontrolde ben de pekmez,süt,muz ve cevize yuklendım bakalım..umarım işe yara da sağlıklı ve normal kiloda normal doğum yapabilirim..allah hepimizin bebişlerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin :)

34 + 4 günlük olduk,bebeğim yan yattığı ve benim boyumun 150 cm altında olduğundan sezaryen olacak doğumum.doktorum haftaya karar verecek sanırım doğum gününe.bebeğimin gelişimi iyi ancak bacak boyu biraz kısa onuda benim ve eşimden gelen genetik özelliklerine bağlıyor.inşallah başka bir sorun çıkmaz bize dua edin lütfen..allah sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin...

Doguma yaklasan bayanlarburaya lütfen bırbırımıze ıyı fıkırler olusturup , daha az sancılı bı dogum ıcın fılan yardımcı olabılırız.

ılk basta 36. Haftada bulunanlar hurma yemeye baslasın !

Bögürtlen yapragı cayı ıcın rahmı doguma kadar yumusatıyor ve kolay acılma saglıyor.

Sorularınız ve bılgılerınız beklıyorum canlar :)

hurma ne işe yarıyor canım benim bebek 36.haftadayız :)

hurma ne işe yarıyor canım benim bebek 36.haftadayız :)

​HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Alıntıdır.

slm kizlar bende 35haftalik oldum ikinci bebegim ilkide sezeryanla oldu buda öyle olucak insallah günü belli oldu 9.4.2013 25gun sonra :)) coook ama cook heycanliyim ilkinde insan bilmiyor basina ne gelicegini ama bunda hem seviniyorum hemde cok korkuyorum yaa benim gibi olan varmii ```?

kızlar bu hurma konusu sezeryanlılar içinde geçerlimi :44:
ters bir etkisi olmaz değil mi :40:
sonuçta burayı okuyanların hepsi normal mi değil mi son aylarda belli olmayabilir bazen
yani bütün hamileliğinde hurma yemek eminimki faydalı olabilir ki ben normalde de çok severim ve yerim ama sorayım dedim bilginiz var mı :54::54::54::54:

34 + 4 günlük olduk,bebeğim yan yattığı ve benim boyumun 150 cm altında olduğundan sezaryen olacak doğumum.doktorum haftaya karar verecek sanırım doğum gününe.bebeğimin gelişimi iyi ancak bacak boyu biraz kısa onuda benim ve eşimden gelen genetik özelliklerine bağlıyor.inşallah başka bir sorun çıkmaz bize dua edin lütfen..allah sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin...

39+5 im. benim bebeğimde yan duruyor. çevirmeye çalıştım ama olmadı. sanırım 2 günsonra pazartesi günü sezaryene alınacağım. çok korkuyorum. günümü geçirsem mi yoksa dönmesinden umudumu kesip ptesi doktoru dinleyip sazaryene mi yatsam. kararsızım.

selammm dogumuma bi hafta kaldi hem heyecanliyim hem korkuyorum dualarinizi eksik etmeyin

Kız bu konuyu niye hortlattiniz :KK49:Yeni konu acsaydiniz ya. 4 yıl önce açılmış bu konu. :kahve:

Back
X