doğumda kesilme korkusu...

Canımm benim kimseye bişey anlatamıyorum,ama gerçekten doğumu düşünüyorum şimdiden.
Bende kaygı bozukluğu var zaten birde teyzem Rabbim kimsenin başına getirmesin trafik kazasında belden aşağısı felç kaldı maalesef:KK43: o iğnedende oyüzden korkuyorum. Düşünmemeye çalışıyorum ama bu doğum korkusu yüzünden bazen agresifleşiyorum bile. Rabbim yardım etsin
Seninde evlatlarını sana bağışlasın inşallah

Ben de cok gerginim bipolarim var ve agresiflesiyorum dogumu düşündükçe. Kesi olayina taktim. Konu tam beni anlatiyor. Doktorum guzelce anlatti bak dedi bazen kesmiyoruz kendi kendine acilir diyoruz bi bakiyoruz her yeri parcalaniyor o zaman iş cok uzuyor kadina da yazik oluyor dedi. Ama cok cok esneksindir o ozaman belli oluyor ztn dedi. O zaman kesmiyoruz dedi. Ben de kegel vs ne varsa yapiyorum simdiden. Ben elimden geleni yapayim sonrasi tevekkeltu alallah:( ama dediklri gibi iyi bakildiginda 1 haftada baya iyilesecek bi kesik bu. Daha fazlasi olduysa ztn Uzulmeye gerek yok kendi haline birakilsa daha cok olcakmis demektir o dikislerden. Sezeryandan yegdir ama o yaglama olayini cok merak ettm. Nasil bisi acaba

Ben de cok gerginim bipolarim var ve agresiflesiyorum dogumu düşündükçe. Kesi olayina taktim. Konu tam beni anlatiyor. Doktorum guzelce anlatti bak dedi bazen kesmiyoruz kendi kendine acilir diyoruz bi bakiyoruz her yeri parcalaniyor o zaman iş cok uzuyor kadina da yazik oluyor dedi. Ama cok cok esneksindir o ozaman belli oluyor ztn dedi. O zaman kesmiyoruz dedi. Ben de kegel vs ne varsa yapiyorum simdiden. Ben elimden geleni yapayim sonrasi tevekkeltu alallah:KK43: ama dediklri gibi iyi bakildiginda 1 haftada baya iyilesecek bi kesik bu. Daha fazlasi olduysa ztn Uzulmeye gerek yok kendi haline birakilsa daha cok olcakmis demektir o dikislerden. Sezeryandan yegdir ama o yaglama olayini cok merak ettm. Nasil bisi acaba
Allah bizim ve bizim gibilerin yardımcısı olsun ne diyelim :(

Epizyo yapmaya karşı olan doktorlar var onları internetten araştırıp bulabilirsin. Türkiyede normal doğumda kesi oranı %90 ardaymış maalesefL normalde %10 olması gerekiyormuş. Bununla ilgili bir sürü şey okumuştum.bazı doktorlar açılmayı beklemeden doğum erken bitsin diye çat diye kesiyorlar. bazen de gerçekten gerekiyor tabi çok küçük kesikler önemli değil bence.

Nolursa olsun imkanın varsa normal yap bence sonuçta doğal olan o, ve çok güzel bir deneyim ben doğum öykülerini okuyup ağladım burda:)

Back
X