Doğumdan kaç gün sonra sütünüz sağma ihtiyacı duyacak kafazlalaştı?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Lütfen bana bişeyler yazın.. 17-18gün önce sezeryanla doğum yaptım, sabahları kalktığımda sütüm iyi oluyor, göğüslerim şiş ama gün içerisinde göğsüm bir tülü yeteri kadar dolmuyor, bunu en çok bebeğimin durup durup emmek istemesinden anlıyorum(çünkü doymuyor), sağınca bakıyorumki meğer çok az süt varmış 10 ml-20ml gibi(tabi emzirme sonrası sağınca) ve nedendir bilmem tekrar dolması bayaa zaman istiyor. Bişeyler yiyip içmem pek kar etmiyor(humana, rezene, diğer süt yapan şeyler vs içiyorum) bebeğimin aç olduğunu biberon maması yapıp verdiğimde hepsini içince anlıyorum.

Sizlerin kaç gün sonra göğüsleri emzirme sonrası sağmaya ihtiyaç duyacak kadar doldu.. Acaba zaman mı istiyor süt üretimimin artması için yoksa benim durumum mu normal değil.. Çok üzülüyorum..

bence öncelikle sakin ol, süt olayı % 50 psikolojik çünkü. bebişine de biberon maması verme bence bebek emcek ki sütün artsın süt emzirmeyle artar. bebişinin doyup doymadığını kilo alımından dr.un söyler sana . bol bol su iç, süt yapıcı şeyler ye, iç ( kuru incir mesela, hoşafını da yapabilrsin) ve unutma senin sütün var ve bebişin doyuyor, başka bir şeye ihtiyacı yok ! güle güle büyüt bebişini bol sütlü günler sana...

Canım ya bikaç defa verdim oda artık çocuk ağlaya ağlaya bi hal olunca, dediğim gibi aç olduğunu o mamayı verince sakinleşip uyumasından anladım, bide belli zaten göğüslerimi elleyince anlıyorum.. incir yiyorum şimdi, İnşallah işe yarar:Saruboceq:

canım ya aynı endişeleri hepimiz yaşıyoruz doğumdan itibaren. ama ben hiçbi zaman sütüm çok fazla, sağayım demedim. dolup taşmıyo yani. sadece arada bir sağıyorum iyice boşalsın da süt yapımı hızlansın diye. sağdığımı da içiriyorum. sen neden mama verdin ki? kilo alımı yeterliyse doyuyordur. bunu da tartmadan bilemezsin. bebeklerin gazı olduğu için emme hareketi yaparlar. yani sürekli meme arar gibi. benim oğlum da oyleydi. doymuyo sanıyodum meğer gazdanmış. bence doktor gerekli görmediyse asla verme mama. mamayı içince uzun süre acıkmaz ve emmediği için yeterli süt salgılanmaz. sen bence hep emzir çünkü vücutbebeğin emdiği sürece ona yeterince süt üretir. ama yok doktor diyosa ki kilo alımı yeterli değil. o zaman verirsin mama. bence hemen tartılsın bebeğin.

Hiç telaşlanma canım, benim kızım 2 aylık, benim de göğüslerim çok yumuşak sanki hiç süt yokmuş gibi ama bebişim emdiği zaman ağzının kenarından taşıyor sütler. ılk ay ben de sütüm bebeğe yetmiyor zannediyordum ama zamanla sütümün arttığını gördüm. Göğsünün yumuşak olması süt olmadığını göstermez, bir de manuel süt pompası ile sağıyosan hiç pek işe yaramıyor olabilir (ben sağdığım zaman tek göğsümden 50ml.zor çıkıyor, sağdıktan hemen sonra emzirdiğimde bile hala süt geliyor o bile bebeği doyuruyor) .

Benimde hiç göğüslerim sütten şişmedi hiç akmadı bazen çok yumuşadığı zamanalr bile olmuştur sağmayada bi tek işe başlayacağım için başlamıştım.Canım sakın stres yapma eğer sorun olduğunu düşünüyorsan dr una git ve bebeğini kontrol ettir kilosunu falan zamanla emzirdikçe çoğalacak sütün sonuçta bu süt arz talep meselesi..

benimde genelde sabahları göğslerim çok dolu oluyor ve akşama doğru kızım emdikçe emdikçe sütüm azalıyor ve akşam vakitlerinde hep emmek istiyor bende bu yüzden sütümün yetmediğini düşünüyordum ama yetiyor. bununda tek kanıtı aylık kilo alımı aylık 800gr ile 1200 gr arası alması gerekiyor. maşallah benim bebişim ilk ay 1000 gr , ikinci ay ise 1050 gr aldı. mama verme bebişine dr önerisi olmadan o emdikçe süt yapımı artar. ne kadar çok emerse o kadar çok sütün olur. inşallah benimde altı ay boyunca sütüm yeter tek korkum yatmemesi

netten takip ettiğime göre, kilo alımı kötü değil, doktora götürsem bir ay bekleyelim öyle görelim diyecektir...
Ama anlamadığım nokta şu emen bebek yaklaşık 70ml mamayı nasıl içer aç olmasa, ve sonrasında sürekli ağlayan bebek nasıl rahatlayıp uyur, bunlarda aç olduğunun işareti değil mi? Beni telaşlandıran işte bu.

Birde şu var hani diyoruz ya emdikçe süt artar diye evet artar ama aradan zaman geçmesi gerekmiyormu, bomboş memeyi doymak için emiyor ve doymadan bırakmak istemiyor, zaman olmuyorki biraz dolsun göğüs.

canım 2 saate bir emzirmelisin,eminim süt gelecektir zamanla.Olumsuz düşünme ve mama verme,çok tedirginsen 1 hafta sonra götür,kilosuna baktır.

Saolun arkadaşlar, ay çok stresli şeylermiş bunlar.. ınşallah sorunsuz sağlıklı bir şekilde büyütebiliriz bebeğimizi.

canım ben doğum yapalı neredeyse 3 ay olucak çok stresli günler yaşadım sütümü etkilicek diyede hep bi korku var içimde ama merak etme arkadaşlarında dediği gibi gögsün yumuşak olsa bile bebeği doyuracak kadar süt gelirmiş..
ben kızımı eve getirdiğimden itibaren hiç sağmadım çünkü kızım sürekli emdiği için emzk yerine kullanıyodu beni..
kilosuna göre hareket et bence akşamları çok emmek istiyo ağlıyo diye bende kızıma mama vericektişm dr sakın haa verme kilosu iyi deyince vazgeçtim

cnm bende seninle aynı sorunu yaşamıştım ilk 4 ay beebğimi anne sütüyle besledim.aylık kilo alımıda 1450 falandıçkızımın maşşallahı vardı.ama sonra baktımki stüm yetersiz.dediğin gibiboş memeyi sürekli emiyo.hani 2 saat sütüm dolsunda emzirsem olayım olmuyodu.hep emiyodu.meme hep ağzındaydı.ogünde artık ek gıda olarak maama vermek zorunda aldım.ayrıca bunda çok üzülcek bişi yok.sağlıkları yerinde olsun yeter.illa sütüm yetmiyo diye üzlme.bide şöyle düşün.hiç anne sütü veremeyen anneler napsın.çok daha kötü bence

benimde 7aylık oğlum var aynı sorunları yaşadım bende ozamanlar.ilk günler baya çoktu akıyordu süt ama sonra gögüslerim yumuşamaya ve bebek sürekli aranmaya başladı,gazlı da bir bebekti.kayınvalidemlerde kalmıştım bir ay doğumdan sonra ve 2haftalık olunca sütün yok diyordu bana gelen her misafire annesininde sütü yok yetmiyor diyordu,hatta arkadaşlarına gögüslerim ağrıyor torunumu severken süt akacak gibi oluyor diyordu,yanımdan bebeğimi götürürdü hep,hiç kucağıma alıp sevmeme fırsat vermezdi sinir ve stresten zaten iyice azaldı sütüm,doktora gidip mama yazdırmıştı kendi kafasına göre.o zaman anlıyamıyorsun kim ne derse onu yapıyorsun ama şimdi düşününce anlıyorum gazından dolayı aranıyormuş bebeğim,çünkü günde 7-8 kez kaka yapardı,herşeyide normaldi.sende kakasını takip et eğer az kaka yapıyorsa doymuyor olabilir ama çoksa endişelenme emzirmeye devam et.

2 saatte bir bir göğsünü vermelisin ağlasın iki gün kucakta oyalayın 2 gün sonra alışır oda.2 saate bir emzirirseniz diğer göğüs 4saatte dolar.sütünüzü sağmayın bırakın dolsun.sadece suyunu bibereronla verin yoksa memeyi bırakır çünkü biberonla bebek uğraşmadan sütüne kavuşur ama anneden emmek zahmetlidir rahata alışır ve sizi bırakır.siz nekadar sağarsanız sağın tamamen boşaltamazssın ama çocuk bitirir nekadar süt çekilirse yerine okadar dolar.yani sütünüz çocuğunuzun çektiğini yerine koyar.

arkaşlar ben cuma günü sezeryanla bbir kız çocuğu doğurdum sütüm henüz gelmedi ne zaman gelir bilen varmı bebeğim sabaha kadar ağlıyor hiç durmuyor ne olur bişiyler söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…