dogumdan korkmayin))

mehin23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
157
22
33
Azerbaycan
merhaba herkese.benim gibi dogumdan korkanlar hic korkmayin).evliliyimin 4cu ayi hamile kaldim.ve ilk gunden hep sezeryan dusundum.ama esim ve doktorum beni normal doguma yonlendirdi.bende kabullendim normal dogumu.ama hep korku icindeydim.sorunsuz bi hsmilelik gecirdim ama dogum korkusu yuzunden hamileliyimin tadini cikaramadim.36vi haftamda doktor kontrolumde bebegin dogum kanalina inmedini soyledi doktorun.dpgum pozisyonunu almisdi ama.bir hafta sonra tekrar kontrole gitdik ve yine inmemisdi.38de tekrar ve yine inmemisdi.39 hafta iki gunde yine kontrole gitdik doktor inmedigini soyledi.ilk hamilelukte simdiye kadar inmesi lazimdi.ikinci hamilelikte dogum ani bile inebilirmis ama ilkinde inmeliydi simdiye kadar.bundan sonra inmez.isterseniz bekleyin ams bosyere dogum sancisi cekersin yine sezeryan olursun dedi doktorum.istersen yarin yapalim dedi.esim evet olsun dedi.sasirip kalmisdim.ben beklemek istiyordum ama esim bos yere aci cekme yarin yapalim dedi.kabul ettim.eve geldik.ben agliyorum.cok korkuyodum9 ay boyunca hep kotu seyler geliyodi akluma.dogumda kesin olucem diyodum.en cok bebegimle esimi dusunyodum napicaklar bensiz diye.vasiyetname yazmayi bile dusindum.)))ogun doya doya bakdim esime bi dahs goremicem diye.bebegimi kollarima alamicam diye cok uzuloyordum.gozume uyku girmedi .sabah 6da kalktik 7de hastanede olmaliydik.evden gule oynays cikdim.ve hastsneye vardik.beni hazirlamsk icingoturduler oannemler agliyodu am ben hic aglamadim).saat 10da ameliyathaneye alndim.epidural oldum.ve o ann.beni kesiyolardi ve hissediyordum ama aci yokdu.ve 10:20de bebegim aglamak sesini duydim.bebegimi cikardilar tertemizdi.onu gorunce herseyi unutdum.korkumun yersiz oldugunu anladim.bebegimi goturduler.benide dikerken uyutdular.gozumu acdigimda hsla ameliysthsnedeydim.dikis bitmisdi ve beni odays goturuyorlardi.bu aradakizim oldu.3700qram 53sm.suan 2aylik.arkadaslar dogumdan korkmayin.ben yaptiysam olmediysem kinse olmez)))hamileliyin tadini cikarin..

beni de bu aralar bu düşünce sardı hatta daha bu sabah düşündüm ya bebeğimi doğururken ölürsem onu göremezsem eşimi göremezsem diye hamileliğin verdiği bir psikoloji sanırım hayırlısı olsun tabi. Bebeğinizi güle güle büyütün sağlıkla sıhhatle inş.

beni de bu aralar bu düşünce sardı hatta daha bu sabah düşündüm ya bebeğimi doğururken ölürsem onu göremezsem eşimi göremezsem diye hamileliğin verdiği bir psikoloji sanırım hayırlısı olsun tabi. Bebeğinizi güle güle büyütün sağlıkla sıhhatle inş.

Ben de gençliğimde çok korkuyordum ama doğum anını hiç unutmam dakikalar içinde çocuğum dünyaya gelmişti. Doğum sancısı hariç hiçbir acı bile çekmedim :) Şimdi aslanlar gibi bir evladım var, bence de korkmayın, normal doğum en iyisi :)

bende cok istiyorum bebek ama dogumdan cok korkuyorum ..

güle güle büyütün bebişinizi inşallahh canım ..

gerçekten doğumdan korkmayın arkadaşlar normal doğum yaptım son zamanlarda sık hastaneye gitmek zorundaydım kontrol için tabi doğumhaneye giriyorum osırada iki hafta içinde kendime güzel bi izlenim çıkardım doğuma giden kadınları gözlemledim stres yapıp çığlık çığlığa bağıran kadınlar zor doğum yaptılar ama bağırmayanlar çok beklemeden doğuruyorlardı o zaman bende kendime böyle komut verdim doğum anım geldiğinde sancımı baya çektim açılmam 1 cm ti suni sancı vermediler gündüzü hafif sancılarla geçirdim gece sancılar ağırlaştı kendi sancılarımdı bu arada gece boyu ayakta gezindim oturamadım yatamadım o durum çok kötüydü sonra sabah suni sancı verdiler 5-6 saat sonra doğuma alındım ve zorlanmadan doğum yaptım ebelerinde desteği çok önemli burada tabi hatta doğum anında dua edilirse kabul olur ya ben duamı bile ettim ıkınma arasında doğum yapacak arkadaşlara ALLAH bi avazda çıkarmak nasip etsin

Normal dogum kadar guzel bi sey yok.tabiki sanci cekiyosun ck zor geciyo acilman tamamlanipda dogumhaneye gecince dakikalar icinde bebegin elinde.o anda bebek ciktiktan sonra ne agri ne sizi hic bisi kalmiyo sanki o sancilar hic cekilmemis gibi oluyor.sonra hemen ewe.Korkmayin normal dogumdan.korkulacak bisi yok herkese Allah kolay dogum nasip etsin

Bebeğin hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün :)
Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri korksamda hep normal doğumdan yanaydım. Fakat doğum sancılarını çekerken bir an belim vücudumdan ayrılacak sandım. biara nefes alamadım. anneme:"beni sezeyana alsınlar vazgeçtim" bile dedim :) daha 5 cm açılma vardı daha ne kadar çekecektim o ağrıları kim bilir. tabi annem gidip doktora demedi :) Ama Kızım kakasını yaptığı ve kalp atışları yavaşladığı için mecburen sezeryan oldum. Aslında o an ağrılardan kurtulduğum için şikayet etmiyordum ama kızımın doğduğu anı görmeyi o kadar çok istiyordum ki, içimde kaldı. Ama bi daha o ağrıları çekmeyi göze alabilirmiyim bilemiyorum.

Benimde ilk bebeğim ve normal doğum yaptım hiç abartıldığı gibi kötü birşey değil(tabi ağrı sancı oluyor ama dayanılmayacak gibi değil) bugün yine doğum yapsam yine normal doğururum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…