Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ölünüyor olsa, herkes ölürdü bizde böyle milyonlarca yıldır varolamazdık.
Düşünün ki; tıp diye bir şeyin olmadığı dönemlerden beni insanlar doğum yapıyor.
Tabii ki kolay değil, ama o mucizevi anı yaşamaya değer diye düşünüyorum.
Evet kizlar sag olun, biliyorum hepsini ama elimde degil, sanki esim artik beni begemicek,.hayatim.degisecek falan gibi hissediyorum, ozguvenim bitiyor.
demek ki öncelikle doktoruna güvenmiyorsun.doktoruna güvenmeyen gebelerin durumu böyle genelde.eğitimlerde bolca karşılaşıyorum.
ikincisi eşin sana yeterince destek olmuyor. ona , sana karşı daha duyarlı olmasını söylemelisin-sağlamalısın.tabi bu kısmı oldukça zor.eğer eşin gelişmeye açık değilse.
üçüncüsü sana kendini değersiz hissettiren kim varsa onlarla doğuma kadar görüşmeyi kesmelisin.bu kaynanan olsa bile.
korkunu yenmek için gebelik eğitimine gitmeni öneririm ve psikolağa (istanbul da yaşıyorsan haseki yi öneririm)
insan bir de bilmediği bir şeyden korkar. bilgi edinmelisin ama doğru kaynaklardan.gebelik eğitiminden sonra güvenin çok yerine geliyor. korkuların gidiyor. dr. sears ların a dan z ye bebek bakımı kitabı var onu okuyup rahatlayabilirsin 850 sayfa olunca zamanını alır ve seni meşgul eder. seni meşgul edecek uğraşlar bulmalı bedenini ve zihnini rahatlatmalısın. mesela sabah banyodan sonra yağımı sürerken aynaya bakıp kendimi şımartırım. mutlu uyanıp mutlu yatarım. öğlen yeşil alanlarda yürüyüşe çıkarım d vitamini de almış olurum. yürüyüş yapınca mutluluk hormanları üretmeye başlar vücudun. gündüz kitap ve gazete okur zaman geçiririm. gece yatmadan önce muhakkak eşimle yürüyüşe çıkarız. muhabbet yürüyüş derken mutlu mutlu evimize döneriz. böylelikle deliksiz rahatlamış uyurum.
birde testleri devlet hastanelerinde yaptırıyorum.bugün mesela hastaneden geldim. gebe doktorunun yanına infirlite bölümünü koymuşlar. yanımda çocuğu olamayan 3 kadın göbeğime bakıp bize dua et deyip tavsiye isteyip durdular. insan onlara 8 aylık gebeyken ne diyeceğini bilemiyor. bu 8 ayda öyle bayanlarla o kadar çok karşılaştım ki her günümün değerini bilip. günlük gülistanlık geçiriyorum. onların yerinde olmadığımız için ne kadar şanslıyız. biz bir gün doğum yaparken acı çekiyoruz unutuyoruz ama onlar her gün ızdırap yaşıyor !
bir de mutsuz olunca depresyon önleyici bir tarifim var:
1 avokado -1 sarımsak - yoğurt
avokadonun kabuğu soyulup, çekirdeğini çıkar miksere koy . sarımsağı ezip onu da miksere ekle. yoğurtu da koy miksere 1 dakika çek. ekmeğe sür ye ohh
enerji yükseltmek için;
hindistan cevizi suyu ve kendisi yenmeli
düşük önleyici etkili ;
ananas
Cok tesekkur ederim, o kadar motive oldum ki okurken, esim destek oluyor, fakat 2 ay once kayinvalidemle ciddi sorun yasadim, esim annesini korudu ve hamileyken agir stres yasadim, simdi esim.her istedigimi yapsa da, yurusuye cikarsa da, kin tutuyor, suskun ve soguk, yuruyuste bile canim sıkıliyor, benimle zaman gecirmek istemiyor sanki, ama hic kotu davranmiyor, kisacasi davranista bulunmuyor, cunku susuyor. İcime atiyorum ben de. Ama hamilelik konusunda bilgili sayilirim, sadece bazi olaylar yuzunden paniklemis durumdayim. Yuksek lisans yapiyorum, sinavlarim var eskisi gibi hazirlanamiyorum. Kendimi tanimayacak kadar zayifim.sanki
özelden yazdım canım bakarsın
mutlu olalım mutlu bebişler doğuralım![]()
Mesajlarimin sayisi 100 olmadigi icin ozelden yazamiyorum simdilik. Ama.okudum, cok.tesekkur ederim. Cok.zorluklar cekmissiniz vallah, Allah yardimciniz olsun. Bizde durum bir az farkli, ozelden yazabildigimde anlatirim, esim iyi insan olsa bile, anne duskunlugu yuzunden cok sey yasadim,.bu da hamileligime denk geldi, biz de iyiyiz esimle, ama.ailesiyle gorusmeme gibi bir luksum yok, sebeblerini anlaticam..