doğumdan sonra bunalıma girdim çok kötüyüm..

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar beni az cok yazılarımı görenler bilir. 37haftalk dogum yaptım bebegim 2.100dogdu şimdi kilo alıyor ama hiç belli etmiyor kafası küçücük. hiç dolmuyor kilolu durmuyor bunu kafama takarken birde kendime baktım resmen bunalımdayım her anım berbat sabah kalkıyoruz bebekle hiç uykumu alamamısım bir kahvaltı yapaym dıyorum cayı demlıyorum yapamıyorum sureklı benı istiyor hiç tek basına durmuyor evler birbirine girmiş ben temizlk hastası biri olarak bunalıma girdim aksama yemek yapim telası düşüyor ama ben sureklı elimde bebegımle dolanıyorum uyutuyorum hemen uyanıyor kafamı herseye takıyorum onunla ilgilenmezsem kaybederm sanıyorum herkesten uzaklastım hiçbiryere gitmek istemiyorum cok ufak oldugu için en uak rüzgardan hasta oluyor dktorlar özel ilgi ile bakmamı istiyor devam sütüne basladım iyi yemesine ragmen minnacık. inanın hayattan bezdım eşimle oturup dk sohbt edemiyoruz birbirimizle ilgilenemiyoruz napıcam kızlar ben resmen yemin ediyorumki çöktüm az girersem yadırgamayın cevaplamazsam bebegım durdukca yazarım burada olmasaa nereye dökücem içimi

Allah sabır versin canım ilk başlarda böyle olması normal sanırım çevrende azda olsa yardım edicek birileri varsa biraz yardım istesen en azından az ortalığı toplasa diye düşündüm ama bebeğin biraz büyüdükçe atlatırsın bu durumu sanıyorum

kızlar beni az cok yazılarımı görenler bilir. 37haftalk dogum yaptım bebegim 2.100dogdu şimdi kilo alıyor ama hiç belli etmiyor kafası küçücük. hiç dolmuyor kilolu durmuyor bunu kafama takarken birde kendime baktım resmen bunalımdayım her anım berbat sabah kalkıyoruz bebekle hiç uykumu alamamısım bir kahvaltı yapaym dıyorum cayı demlıyorum yapamıyorum sureklı benı istiyor hiç tek basına durmuyor evler birbirine girmiş ben temizlk hastası biri olarak bunalıma girdim aksama yemek yapim telası düşüyor ama ben sureklı elimde bebegımle dolanıyorum uyutuyorum hemen uyanıyor kafamı herseye takıyorum onunla ilgilenmezsem kaybederm sanıyorum herkesten uzaklastım hiçbiryere gitmek istemiyorum cok ufak oldugu için en uak rüzgardan hasta oluyor dktorlar özel ilgi ile bakmamı istiyor devam sütüne basladım iyi yemesine ragmen minnacık. inanın hayattan bezdım eşimle oturup dk sohbt edemiyoruz birbirimizle ilgilenemiyoruz napıcam kızlar ben resmen yemin ediyorumki çöktüm az girersem yadırgamayın cevaplamazsam bebegım durdukca yazarım burada olmasaa nereye dökücem içimi

canım annen gelse ve ya kayınvaliden yardım etseler onlar çocuğa bakarken sen işleri yaparsın ya da sen bebeğe bakarsın onlar yemek falan yapar ya da durumun iyiyse yardımcı tut kendine ev işlerini yapsın sende bebeğinle rahat ilgilenirsin olmaz mı

bebegini yalniz büyütüyorsan
kusura bakma
sana uzun süre rahat yok
ben yalniz büyütüyorum
su an kizim 21 ayini bitirdi
bu 21 ay icinde hayat hep savas icinde
hep telas
hep acele
buna alis bence
ve tadinida cikarmaya bak
ayrica uyku düzenini iyi oturtman lazim
unutma bebek ne zaman uyursa sende dinlenirsin

canım bunu gecıcı surec olarak dusun.hepımız gectık o yollardan.kac kere psıkıyatrıye gıttım.aglamaktan yoruldum ınan.sımdı hepsı gectı gıttı.sukur hersey yolunda ama bıraz sabır .

canım ilk başlarda böyle hissetmen normal.Her şey zamanla düzene girer.Senin olumsuzluğun çocuğa da yansır ,unutma.Kilo alacaktır ilerde,hiçbir şey bir anda olmaz.

canım bebeğin kilosunu takma kafana benim kardeşim de 2,200 doğdu . zamanla baya kilo almıştı ama o çok süt içiyordu :)

bence bebeğin toparlanan kadar yardımcı al
en azından seni biraz rahatlatır sende rahatça bebeğinle ilgilenirsin
ama fazlada kafaya takma sen hastalanırsan bebeğine kim bakıcak

Son düzenleme:
yardımcı alacak kadar durumum ıyı degıl orta halliyiz. kayınvalidem suan uzakta annemde geldi kaldı baya sonucta evı var sorumlulukları fln bn giidp kalıp geliyorm bazen ama yetmiyor uykususzlk beni sinir hastası etti eşim anlayslı biri olmasa suan kötü şyler yasayabilirdik. sürekli kucak isteyen aglayan bir bebegım var cok caresız bırakıyor benı uyuyuncada anca işlerimi halledebiliyorum

Canım ilk zamanlar herkes için zordur sabırlı olmak lazım.Senin bir süre yanında kalabilecek kimse yok mu böyle durumlarda anneler kurtarıcıdır.Bu bir süreç atlatacaksın kendini bu kadar üzme bebeğin elbet kilo alır önemli olan sağlığı

doğum sonrası o kadar zor bir süreç ki..hele ki mükemmeliyetçi yapıdaysan..herşey dörtt dörtlük olmalı..ama hiç bir şey planladığın gibi olmuyo..hamileyken hayal ettiğin hiç birşeyi yapamıyosun ..gazı,uykusu ,yemesi derken kendini yıpratıyosun .zamanla anlıyorsun ki boşuna üzmüşün kendini ..canım bebekler zamanla büyüyor hele ki zayıf doğan bebekler hemen yakalıyo yaşıtlarını..uykusuzluk ve kucak istemesine gelince .benim bebeğim 11 aylık ve hala kucak istiyor ve hala gece de 3-4 kez klkıyor..tek fark ise ben severek yapıorum bunları..zamana bırak ve eşinden yardım iste ..arada kahvaltı yapıverin yemek yetişmezse.bırak bikaç gün pis kalsın evin..bebeğinin, senin en değerli varlığın, gülüşünü gördüğünde inan unutacaksın bu günleri..

Merhaba canım yavrunu ALLAH bagıslasın.benımde yenı kırkı cıkmıs bır bebegım var senı cok ıyı anlıyorum madem annem kayınvalıden yardımcı olamıcak esınden yardım ıstıceksın ozaman evde oldugu zamanlarda ızınlı oldugu zamanlarda yardımcı olmasını ıste bugun esım ızınlıydı sabah kızım uyandı bende esımı uyandırdım bıraz merveye bak bende 1 saat daha uyuyayım dıye:ssz:oda kaktı sagolsun normalde keyfıne cok duskun bır ınsandır ama ben esımı bebegımıze bakım konusunma baya bı kandırıyorum:1: babası senı ozlemıs sana gelmek ıstıyo vs vs dıyorum bu sayede kızına alısmasını sagladım.Bıde baba bebegın bakımıyla yakınen ılgılendıgınde bebeklerın ılerkı asamalarda nasıl olumlu gelısmeler yaratacagını falan anlattım oda hadıya hadıya dıye dıye daha bı ısterık oldu kızımızla ılgılenme konusunda

Son düzenleme:
bnm de 11 aylık br bebegm var.6 ayına gelene kdr hic uyumadı,gece uykusu ne demek unuttum.yardm edenler oluyor ama yne de yetisemyrsn.cnku bebegn herseyden cok seni istiyor.ve sen de haklı olarak bunalıyorsun.mutlaka esine sorumluluk vermeni tavsiye ederm.sen cocuk dogurdun,ona bakıyrsn,uyumuyorsun,kendnden cok buyuk fedakarlıklar yapyrsn.o da evin islerini ustlensn.bzm ulkemzde erkekler boyle.koselerne cekilip seyrederler genelde.sen oyle alıstrma esini bence.o da alıstkca severek yardm edecektr emnm.ama alısana kadar cocukmus gbi brz motive etmek gerekeblr.ama smdiden hersyn dısında kalırsa snn herseye yetsmene alısırsa hrsyi ister istemez senden bekler ve yukun agırlasır.sen sana duseni yapmssn.9 ay tasımıssn,dogurmussun,buyutuyorsn buna karslk esn de snn yapamadgn seyleri ustlenmeli bana kalırsa.hayat musterek.

Canim bnim seni oyle iyi anliyorumki.kiimi 33+4 dogurdum 2.160 gr anam yaka ignesi gibiydi.4 ay uyku yuzu gormedim tek basima savastim.bigun aynaya bi baktim un gundur saclaruim tarak gormemis.kendime kizdim ben nasil bu hale geldim diye.sonra kizimla hayatin tadini cikarmaya basladim kucaksa kucak oyle sacimi taradim onunda taradim eglence oldu bize.ev isi hayatta yaptirmazdi esimde bilirdi o bakarda ben yapardim.kilosunu hic dert etmedim emmedi de sipa simdi 3,5 yasinda boy var ama kilo hala 14 hic takmiyorum saglikli cok sukur.ama tabi cabuk hasta oluyorlar maalesef buyuyorlar yine de.hatta sanki o dertleri ceken ben degilmisim gibi yine hamileyim ama ne hamilelik uyuyorum sabah kan golunde uyaniyorum.sukur kiminigim saglikli hic kalkmiyorum yataktan evim 6 oda aldi basini gidiyor hicte umursamiyorum rabbim nasip ederse evlatlarimla hayatin tadini cikaricam insallah.sende oyle yap bosver isler nasilsa yuzsuz yapsanda ayni....

bebeğiniz biraz toparlanana kadar sabredeceksiniz ne yapacaksınız başka çare yok.yanınıza yakın aile büyüğünüz varsa biraz yardım isteyin.ilk bizkaç ay zorlanırsın sonra rahatlarsın

benım oğlumda 1yaşında ve hala karmaşa devam edıyor ufakken ayrı zor buyuyunce ayrı

şimdi ayaklandı herşeyı dağıtıyor butun çekemeceleri kapıları kapalı tutmassam butun çekmeceleri dağınık buluyorum

sabah erkenden uyandı bende yanımda oynasın deyip kapadım gözlerımı sadece 5 dk göz kalemımle butun parklerı boyamış

yanı laftan anlayana kadar işimiz var kendını hazırla bu durumlara sağlıklı olsunda dağınık olalım deyip teselli edıyorum kendımı

Sıkma canını , bu bir çok annenin yaşadığı süreç. Umarım senin ki kısa sürer ve bebeğin düzeni oturur. Eşinden biraz destek alman gerek. Bulduğun fırsatları yemek , temizlikten ziyade uyumak , dinlenmek işin değerlendirmelisin. Kendini zinde ve iyi hissetmen hepsinden önemli. Ancak bu şekilde kendini iyi hisseder ve bebeğine de güzel bakabilirsin.

Biraz daha sabır , etrafı algılamaya başlayıp , size tepki verince herşeyi boşverip onu yemek isteyeceksiniz.

Çocuk kolay büyümüyormuş anladım şimdi.

Valla kolay gelsin zor gerçekten.. Hepimizde anı muhabbetler işte... Hatta biz de annane babaanne hep destek yardımcımda vr ama yine de çoğu zaman ben de evin işlerini yapamıyorum. Geceleri uyumuyor çoğunlukla hala (2 bitecek nerdeyse ) sabah uykusuz oluyorum. Grgin oluyorum bazen sadece boş boş oturmak istiyorum kitap okmak istiyorum olmuyor. Bu gece 11 de ancak uyutabildim 12 de yine uyandı mızık mızık. Sabahları 5 te uyanırdı şimdi biraz buyudu 6 6 bucugu zorluyor artık canı nasıl isterse Allah kerim :) tv yuzu zaten goremez oldum kitap desen ayagımda sallrken gunduzleri ya da işte o uyuduktan sonra ortalıgı toparladıktan sonra fırsat bulursam. Eşime de kotu davranıorum bazen cunkumo da cok dagınık. Cocuk buyudukce çok dagıtıyor falan fılan bitmiyor bu muhabbetler. Ben çalışmadım dogumdan sonra inanılmaz yapışık bana şimdi biraz daha en azından anaoklna kadar sabredeyim diyorum ama eger çalışıyorsan işine don mutlaka kendine geleceksin.

Bir de moralii bozmak istemem ama hazırlıklı ol buyudukce zorlasıyor cunku şimdi yemek yapamasan eşinle birşey kıvırır yabda ısmarlar yersiniz ama çocuk buyudukce meyvesuyu yogurdu corbası yemeği kaçınılmaz hazır olacak. Dökecek pisletecek. Mama sandalyesini temizle mutfagı gunde 3 kere sil :))) oyuncaklar baslayacak topla topla toplaaaa... Ne diyim Allah saglık versin hepimizin yardımcısı olsun!

Son düzenleme:
benim kardeşim 2.100 kg dogdu şimdi 27 yaşında

yeni bebek yeni anne herşey normal

maddi imkanın varsa haftada bir iki haftada bir temizlikçi almalısın

yoksa ailelerden yardım iste

bebek herşeyden önemli

ona bak onunla ol ve dikkat et...uyumaya gayret et...

evi çok kafana takmamalısın...

tatlım benim yeğenim 1 kilo doğdu nokta kadardı :) senin bebeğin inşallah daha çok toparlanır şimdi bizimki büyüde de yerinde durmuyor
biz dr a danışıp bi çay içirdik çok rahat uyuyordu hemen kalkmıyordu ama adını unuttum gerçekten
böyle harp halindeymiş gibi zaman geçmez bırak ev dağınık olsun bebekten kıymetli mi

Back
X