doğumdan sonra bunalıma girdim çok kötüyüm..

canım ALLAH bağışlasın bebeğini,2çocuk annesiyim canım, bebekler ilk 2ay geneli çok zor geçiyor,
ama bir şekilde geçiyor, evi çok kafaya takma benim kp çocuk uyuyunca sen ne duruyosun git hemen yat nezaman vakit bulsan dinlen sen bebeğine bakmak için dinlenmelisin derdi,
bebeğin biraz toparlanana kadar sende öyle yap , inanılmaz büyolar çabucak,
1kaç ay sonra yeni doğmuş bir bebek görsen ay benim yavrum ne çabuk büyümüş diyeceksin,
hem herşeyi sitres yapma bol bol bebeğini emzir onunla yat onunla ilgilen,
bu halleri çok tatlı oluyor cennet kokuluların,
canım benimde yanımda yardımcı olanım yoktu gerçekten zordu ama çok bunalmadan dağınık mağınık başardık,büyüdüler çok şükür ,canım takma, hastalık gibi bir sıkıntısı olmasında düzelir geçer inşALLAH..

tatlım ilk zamanlar hep böyle oluyor ,kendini sıkma,bebek uyuyunca sende yat ,eşin gelincede bebeği ver hemen yarımsaatte eve bi süpürge tut o arada düdüklüye bi fazlaca yemek et,biyapışta 3 çeşit yap biraz difrize at ,daha sonra temizliğini bitir eskisi gibi detaylı olmaz ama çamaşır suyuyla şöyle bi silince için rahatlar seni anliyorum bende titiz bi insanım bide markette ki hazır gıdalardan al yemek çok zamanını almasın ben böyle yapıyordum inşallah yardımcı olabilmişimdir okadar çabuk büyür ki inanamzsın benim oğluşum şimdi 7 yaşında....

doğum sonrası o kadar zor bir süreç ki..hele ki mükemmeliyetçi yapıdaysan..herşey dörtt dörtlük olmalı..ama hiç bir şey planladığın gibi olmuyo..hamileyken hayal ettiğin hiç birşeyi yapamıyosun ..gazı,uykusu ,yemesi derken kendini yıpratıyosun .zamanla anlıyorsun ki boşuna üzmüşün kendini ..canım bebekler zamanla büyüyor hele ki zayıf doğan bebekler hemen yakalıyo yaşıtlarını..uykusuzluk ve kucak istemesine gelince .benim bebeğim 11 aylık ve hala kucak istiyor ve hala gece de 3-4 kez klkıyor..tek fark ise ben severek yapıorum bunları..zamana bırak ve eşinden yardım iste ..arada kahvaltı yapıverin yemek yetişmezse.bırak bikaç gün pis kalsın evin..bebeğinin, senin en değerli varlığın, gülüşünü gördüğünde inan unutacaksın bu günleri..

tek derdim müemmeliyetçilik ztn cnm heryer düzgn olsun herseym yolunda gtsın gibilerinden biriyim.bebegm uyuyuncaa uyumak yerıne temzlık yapıyorm deli gibi. buda benı yorgunlukla beraber bunalıma sokuyor. eşim sagolsunn cok ama cok anlayıslıdır bunu nıye yaptn demez her önüne koydugumu yer ki öyle biride değildii yemek secerdi şimdi cok yardımcı oluyor bana ama ben işte biraz sıkıntı yapıyorum herseyı

Merhaba canım yavrunu ALLAH bagıslasın.benımde yenı kırkı cıkmıs bır bebegım var senı cok ıyı anlıyorum madem annem kayınvalıden yardımcı olamıcak esınden yardım ıstıceksın ozaman evde oldugu zamanlarda ızınlı oldugu zamanlarda yardımcı olmasını ıste bugun esım ızınlıydı sabah kızım uyandı bende esımı uyandırdım bıraz merveye bak bende 1 saat daha uyuyayım dıye:ssz:oda kaktı sagolsun normalde keyfıne cok duskun bır ınsandır ama ben esımı bebegımıze bakım konusunma baya bı kandırıyorum:1: babası senı ozlemıs sana gelmek ıstıyo vs vs dıyorum bu sayede kızına alısmasını sagladım.Bıde baba bebegın bakımıyla yakınen ılgılendıgınde bebeklerın ılerkı asamalarda nasıl olumlu gelısmeler yaratacagını falan anlattım oda hadıya hadıya dıye dıye daha bı ısterık oldu kızımızla ılgılenme konusunda

bazen kendımı yatıstırıyorum bazende sürekli sinir hali.. eşimm bakar sen yat fln der cnm yemek seçen biri artık seçmiyor cok anlayıslı fkat yetmiyormu yoksa ben kendıme zulummu ediiyorum hayatı bilmiyorum

Canim bnim seni oyle iyi anliyorumki.kiimi 33+4 dogurdum 2.160 gr anam yaka ignesi gibiydi.4 ay uyku yuzu gormedim tek basima savastim.bigun aynaya bi baktim un gundur saclaruim tarak gormemis.kendime kizdim ben nasil bu hale geldim diye.sonra kizimla hayatin tadini cikarmaya basladim kucaksa kucak oyle sacimi taradim onunda taradim eglence oldu bize.ev isi hayatta yaptirmazdi esimde bilirdi o bakarda ben yapardim.kilosunu hic dert etmedim emmedi de sipa simdi 3,5 yasinda boy var ama kilo hala 14 hic takmiyorum saglikli cok sukur.ama tabi cabuk hasta oluyorlar maalesef buyuyorlar yine de.hatta sanki o dertleri ceken ben degilmisim gibi yine hamileyim ama ne hamilelik uyuyorum sabah kan golunde uyaniyorum.sukur kiminigim saglikli hic kalkmiyorum yataktan evim 6 oda aldi basini gidiyor hicte umursamiyorum rabbim nasip ederse evlatlarimla hayatin tadini cikaricam insallah.sende oyle yap bosver isler nasilsa yuzsuz yapsanda ayni....

nazlıcım ne güzel yazmıssın cnm. işler yüzsüz gercekten.hayırlı olsun hamileliğin Rabbim tamamına erdirsin. erken dogumun sıkıntılarını cok cektım simdidn bebegm hep kcucuk duruyor diger bebeklere bakıyorum kocamanlar. bi hasta olsa hemen bişi olcak sanıyorum kucuk dogdu erken dogdu dıye. devam sütü verdnmi cnm sen cok sukur benmkı emiyor devam sütüde veriyorum

tatlım benim yeğenim 1 kilo doğdu nokta kadardı :) senin bebeğin inşallah daha çok toparlanır şimdi bizimki büyüde de yerinde durmuyor
biz dr a danışıp bi çay içirdik çok rahat uyuyordu hemen kalkmıyordu ama adını unuttum gerçekten
böyle harp halindeymiş gibi zaman geçmez bırak ev dağınık olsun bebekten kıymetli mi[/QUO

yok cnm temzlk asla degerlı deılde işte bende braz titizlk hastalıgı var dayanamıyorum ev dagınıklıgına fln. bende doktora danıscam cnm anasonmuydu cay acaba milupanında var cayları ama sorarm dr. a

canım ALLAH bağışlasın bebeğini,2çocuk annesiyim canım, bebekler ilk 2ay geneli çok zor geçiyor,
ama bir şekilde geçiyor, evi çok kafaya takma benim kp çocuk uyuyunca sen ne duruyosun git hemen yat nezaman vakit bulsan dinlen sen bebeğine bakmak için dinlenmelisin derdi,
bebeğin biraz toparlanana kadar sende öyle yap , inanılmaz büyolar çabucak,
1kaç ay sonra yeni doğmuş bir bebek görsen ay benim yavrum ne çabuk büyümüş diyeceksin,
hem herşeyi sitres yapma bol bol bebeğini emzir onunla yat onunla ilgilen,
bu halleri çok tatlı oluyor cennet kokuluların,
canım benimde yanımda yardımcı olanım yoktu gerçekten zordu ama çok bunalmadan dağınık mağınık başardık,büyüdüler çok şükür ,canım takma, hastalık gibi bir sıkıntısı olmasında düzelir geçer inşALLAH..

Rabbim bebişlerimizi bizlere bagıslasın. ben diyorumki 2cocuk düşünülürmü artık komsumda diyorki unutursun 2.yide dogurursun:) insallah cnm suan surekli ilgim ona zaten umarım toparlanır biran önce meleğim.

ilk zamanlar çok zor geliyor bende kızımı doğurduğumda aşırı derecede depresif bir ruh hali içindeydim aslında bebeğin zorluğu yok biz yeni düzene adapte olamadığımız için bunu yaşıyoruz inan yeni doğan bebeğin pek bir derdi olmuyor gaz sıkıntısı hariç tabi:) biraz büyüyüp hareketlenince çocuk büyüdükçe derdininde büyüdüğünü anlayacaksın ama sana daha kolay gelecek çünkü herşey yolunu bulup yeni düzeninizi oturtacaksınız iş sende bitiyor yani sen rahat bir anne olursan bebeğinde öyle olacak sen gergin ve sinirliysen bebeğinde etkilenecek malesef ben o hatayı çok yaptım şimdiki aklım olsa asla herşeyi gözümde o kadar büyütmezdim çünkü saçma.. kendime gülüyorum o günleri hatırladıkça :) altı üstü bir bebek kızımla yalnız bile kalamıyordum ben ağlayacak acıkacak anlamazsam doyuramazsam diye diye yedim kendimi :) şimdi o günleri saçma sapan endişelerle kendime zehir ettiğim için çok pişmanım çok çabuk büyüyorlar o küçücük zamanlarını özleyeceksin bile.. ev temizliğini boşver artık uzuuunnnca bir süre çünkü evin bundan 3 5 yıl sonrasına kadar asla çocuktan önceki gibi olmayacak hatta çocuk büyüdükçe dağınıklık kirlilik gidecek artacak şuan kızım 1,5 yaşında ve doğduğundan beri evimizin en kirli ve dağınık zamanını yaşıyoruz o yüzden kendini evim pis evim dağınık yok öyle yok böyle diye paralama sen artık çocuklu bir kadınsın çocuklu kadınların dünyasına hoşgeldin :) bunları sana söylüyorum ama herzaman kendim uygulaya biliyormuyum hayır! bende düzen ve temizliği çok seven biriyim hala söyleniyorum evin bu hali ne olacak böyle diye ama yapacak birşey yok:52: canları sağolsun

Back
X