Dogumdan sonra emzırme...

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Gunaydın kızlar,
Bır sorum olacaktı dogum yapan annelerımıze ya da bılgısı olanlara.Dogum yaptıktan sonra hemen sutumuz gelıyormu? Dıyorlar ya dogduktan sonra hemen emzırılıyor dıye. Bır de goguslerımde hıcbır degısıklık yok kol. o ılk sut fılan gelmedı ben hıssetmedım belkı de. 39 haftalık hamıleyım sutum gelırmı acaba?

Canım, benim de doğum öncesinde sütüm gelmiyordu ama doğumdan sonra bebişi yanıma getirdiklerinde hemşire göğüs uçlarımı ıslak bir bezle uyardı ve direkt bebişi yapıştırdı göğsüme, bebişin emmesiyle birlikte hemen, anında gelmeye başladı sütüm. Hiç sıkıntı yaşamadım o açıdan. Kafanı rahat tut, doğum sonrasında salınan hormonlarla birlikte süt de geliyor.
Ama psikolojin çok çok önemli, hiç strese girme "acaba sütüm gelir mi gelmez mi" falan diye. Doğum sonrasında ben ne zaman psikolojik olarak çöksem, sıkıntıya girsem göğüslerim hemen boşaldı, sütüm kayboldu gitti... Ne zaman kendimi toparlasam, moralimi düzeltsem göğüslerim yine dopdolu oluyordu.. Saatler içinde bile değişiyor durumu...

O yüzden rahat ol, bebiş göğüslerini sündürmeye başladığı an gelecek sütün Gelmez diye düşünme, gelecek, emin ol :)
Bebişler öyle bir sondaj vuruyor ki zaten, gelmemesi mümkün değil

Ay doğsa da kurtulsan artık zederdi :)))
Bebişler pek bir şirin oluyor :))

Ay Gızemcım ıcım rahatladı sagolasın canım ya.
Ay evet bı doguramadım gıttı. 30unda kontrolum var 2sınde beklenen dogum tarıhım ama bızım kızdan tık yok.Iısım de bulamadık hala bu gıdısle Nazlı koyucaz adını :))
Babası da hergun soruyo bugun gelırmı acaba dıye :)) Ben de dıyorum bugun ırtıbata gecemedık sorarım uyanınca :))

Rahat ol canım :))
Moralin düzgün olduğu sürece olur sütün hiiç endişe etme :))
Doğum sonrası ilk 3 gün süt miktarında dalgalanma olması normalmiş zaten. O 3 gün içinde benim üstüme çok geldiler, "çocuk aç,sütün yok, vah vah, bilmem ne...." falan diye... Halbuki doğumun olduğu gün kimsecikler yokken yanımda, laf söz eden yokken, gayet iyiydi süt durumum.. Bebek emiyordu, sütüm hemen gelmişti, herkes mutluydu!

Ne yaşadığımı bir ben bilirim sonrasındaki günlerde, o kadar berbat hissediyordum kendimi... Ne zaman ki kendime güvenmeye başladım, sütümün yetmediği fikrini kafamdan attım, o zaman deli gibi arttı sütüm... O yüzden sana tavsiyem, kimsenin lafını fazla takma kafana....
Kayınvaliden, annen, bilmem kim.... Hiç umrunda olmasın...

Bu arada benim beklenen doğum tarihim de kasımın 2si idi, bebiş ekimin 25inde geldi :))
senin de aralık 2 beklenen doğum tarihin, ister misin bebiş kasımın 25inde gelsin :)))
ben öncesinde hiçbir belirti hissetmemiştim. bir gece sancıyla uyandım, aha dedim doğuma gidiyoruz, yallah! :)))
inşallah bebişin kolayca gelir en yakın zamanda canım yaa!
Kızının kıymetini bil valla, bizim oğlanın altını her açtığımızda bütün koltuklara, suratına, ağzına, gözüne, üstüne başına çişini yapıyo :))) En azından sen kızının altını rahaat rahat değiştirirsin :)))

canım öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim.
ben sezeryan oldum,kızım 9.5 aydır emiyor çok şükür. dogumdan hemen sonra emzırıyorsun evet. damla damla koyu sarı bı sut gelıyor. ılk 3-4 gun oluk oluk akmasını bekleme. o ilk kolostrum yani "agız sutu" dedıkleri sey hem bebegı tok tutuyor hemde bagısıklıgını guclendırıyor. zaten 15 dk emıyo garıbım,yavaş yavaş az az,sonra yorulup uyuyolar hemencecik. midesi ne kadar ki... benım sutumun tam anlamıyla gelmesı 5-6.gündü.
goguslerde bi acı,ağrı hissetmiştim. sabahına (maşallah) baya sütüm birikmişti.
merak etme bende doguma gırene dek damla bişey gelmemişti goguslerımden.
çok stres yapma kendıne. bol bol da su iç...

Allah mı soylettı ayol ınsallah en kısa zamanda gelır guzel kızım Gızemcım sana ozelden yazdım bakabıldınmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…