Dogumdan sonra hayat

Hayatı başkalarının dediklerinde, yaptıkları veya yapmadıklarından üzülerek, kırılarak enerjinizi tüketerek yaşamayın.
Hayatı başardıklarınızla, evladınız ve eşiniz ile olan huzurunuzla yaşayın.
Boşverin başkaları ne halleri varsa görsünler....
Bu cümleler çok etkiledi beni.
Teşekkürler...

Anlattıklarınızdan profesyonel yardıma ihtiyacınız olduğunu anladım.
Bir psikiyatriste başvurun lütfen.
Şu sıralar okuduğum çok güzel bir kitap var.
Az Seçilen Yol.(Akaşa Yy.)
Yazarı Amerikalı bir psikiyatrist.
Öfke duygusunun,orta yaş öncesinde kontrol altına alınmasının zor olduğunu yazıyor.
Az önce bu satırları okuyup,
derin düşüncelere daldım.
Kendini ve insanları anlamak,
tanımak isteyen herkese tavsiye ederim.
Teşekkürler mutlaka bakacagim. Her öneriye açığım.
Bir süre sonra öyle çok üzücü falan gelmiyor kuzum.
En fazla şeye üzülüyorsun, zamanında ne kadar çok sevdin, neler yaptın, ve sende aynı şekilde sevildiğini, senin için de aynı fedakarlıkları yaparlar diye düşündüğün anlara üzülüyorsun..
Ama o da geçiyor, herşeyi öyle kabullenip, bir daha aynı kazığı yememek üzre,kendinden başka kimseden zerre beklenti içinde olmadan yoluna devam ediyorsun :) :)
Evet oyle oldu bende de. Mutlu olsun diye ugrastigim insan en zor zamanlarimda beni yalniz birakti. Kimseden beklentim kalmayacagi zamanlari bekliyorum ancak öyle huzur bulacağım. Çünkü hala birakamadim degisir beni anlar umudunu.

Bu cümleler çok etkiledi beni.
Teşekkürler...

Rica ederim, ama gerçekten en önemli olan bu ve bizlerin yaptığı en büyük hata da bu.
Kendimiz için ve ailemiz için hayatı yaşamak yerine, başkalarının bakış açılarına ve düşüncelerine önem vererek yaşıyoruz.
Ben şahsen durup düşününce "hiç kimse benim için kendi hayatını yaşamıyor" diyebiliyorum.
Ve hiç kimse de benim ne halde olduğumu umursamıyor, o zaman neden onlar için yaşayayım?

Back
X