Doğumdan sonra hipertiroidi

yoncask__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2025
8
0
1
26
Arkadaşlar doğumumdan 6 buçuk ay geçti. Bir aydır kalp atışlarım var hızlı çarpıntılar 130-150 kadar . Tansiyonum çıkıyordu terleme. Bu yüzden hastaneye gittim ilk gittiğimde bir şey bulamadılar ama bu sefer buldular hipertiroidi tanısı bulundu. Doktor şu anda bana sadece kalp atışlarım ve tansiyonumu dengede tutacak ilaç verdi Beta Blocker. Tiroid için düzenli kan verdirip kontrol etmem lazım. Doktor tiroid için ilaç vermedi çünkü hamilelikten sonra normal olabilir dedi kendiliğinden geçeceğini düşünüyor. İnşallah geçer sizin de başınıza geldi mi çok korkuyorum her gün öleceğim diye kalbim duracak diye yardım edin lütfen?…

o çarpıntılar bir zaman sonra geçiyor ilk bir kaç ay çok rahatsız ediyor,bende doğumdan sonra öğrendim ama bir buçuk yıldır takipliyim,hiperden hipoya geçebiliyor,kontrolleri aksatmayın,ilaç vermemeleri iyi olmuş çünkü kendi başına nereye geleceklerini görmek için bekliyorlar,tsh ve t4 değeriniz nasıl acaba

TSH 0.01 FT3 8.96 FT4 25,7
Değerlerlerim…
Siz de demi oldu nasıl fark ettiniz şimdi
İyimisin? Emziriyormuydun sende değerlerim böyleydi senin de böyle mi ?

TSH 0.01 FT3 8.96 FT4 25,7
Değerlerlerim…
Siz de demi oldu nasıl fark ettiniz şimdi
İyimisin? Emziriyormuydun sende değerlerim böyleydi senin de böyle mi ?
sizin değerleriniz benimkinden farklı ilk başta hiperdi ama sizinki kadar tavan yapmamıştı sonra kendini bilmez bir doktor daha kötü yaptı değerlerimi hızlıca hipotiroide ilerledim haşimato teşhisi konuldu,
evet emziriyordum hala devaö ediyorum,hamilelik sonrası hepsi geçmiyor ben de kalıcı oldu belki sizin ki geçer,bunun ana dalı endokrin gerekirse oraya takibe de başlayabilirsiniz ama dahiliyenin yeşil alan açması gerekiyor,

martta doğum yapmıştım geçen yıl,haziran ayı gibi aşırı saç dökülmesi çarpıntı halsizlik sabahları yoğun vücut ağrısı gibi şeyler yaşıyordum o şekilde gidip öğrendim.

Endokrin takipte bende mart da doğum yaptım aynı 2 aydır böyleyim endokrin doktoru da geçer diye bekliyor işte erken ilaca başlamak istemiyor . imşallah geçer zor Sezeryan geçirdim. Birde bu . Çocuğu bak . Bunaldım iyice depresyona sokuyor bu hastalık resmen.

yani ne diyim evet bu hastalıkta en azından vücut kabullenip sistem oturana kadar kendimizi dövesimiz gelen ruh durumları yaşıyoruz maalesef,yahu tiroid işte denilip geçer bilmeyenler için ama bütün sistemi etkileyen vücudun ana sisteminden biridir,,
doktor bana dideral vermişti ama hiç kullanmadım kendim başa çıkmaya çalıştım bayağı da başarılı oldum,sinirlerimi kamçılıyorum ama zaman zaman buhranlar hayatla ilgili depresyonlar yaşasam da kafamı dağıtıp toparlıyorum
özellikle bu psikolojik kısmı ile ilgili diyeceğim bol bol kendinizi mutlu edin insanın kendi doktoru olması kadar iyi bir tedavi sistemi yoktur,en azından suçu olmayan bebeklerimize bu durumları yansıtmamak boynumuzun borcudur,,,
stres değerleri etkileyen en büyük faktörlerinn başında..

erken ilaca başlamamak da gerçekten doğru bir adım çünkü ilaçsız şekilde doğru teşhisi koymayı bekliyorlar ayda bir de değerleriniz değişebilir üç ayda bir de

çok geçmiş olsun size de <3
Stressiz olmak zor biraz bebekle gece uyuyamıyorum gündüzleri hep kucağımda kimsem de yok yardım edecek bir tek kocam. Sizde kalıcı oldu ya zor mu mesela ? Neler his ediyorsunuz ( Ben çok korktum ya. Hergün Ölcem diye oturup ağlıyordum kalbimden çok korktum . 130-150 hiç atmıyordu öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…