Doğumdan sonra işten ayrılıcam ama...

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
Slm kızlar sizlere bişi danışmak istiyorumdoğumuma az kaldı ve çalışıoyorum rapor alıcam doğumdan sonrada çalışmayı düşünmüyorum ama patronumun haberi yok çünkü doğum parasını almak için söylemedim o iş yerine çok emek verdim ve bu parayı alma hakkım varkn kullanmak istedim ama bi yandanda raporun bitim tarihine yakın sölicam işi bırakcamı ve ne dicamı bilmiorum biraz yüzüstü bırakır gibi olucam bu durumda oln arkadaşlar varmı nasıl diyip işinizi sonlabdırdınız bîde rapor parası hemn yatmıor rapor bittikten sonra yatıomuş çıkışımı verceği için rapor bitiminde parayı alamamam gibi bişi söz konusu olurmu benî biraz bişgilendirirseniz çok sevinirim

Slm kızlar sizlere bişi danışmak istiyorumdoğumuma az kaldı ve çalışıoyorum rapor alıcam doğumdan sonrada çalışmayı düşünmüyorum ama patronumun haberi yok çünkü doğum parasını almak için söylemedim o iş yerine çok emek verdim ve bu parayı alma hakkım varkn kullanmak istedim ama bi yandanda raporun bitim tarihine yakın sölicam işi bırakcamı ve ne dicamı bilmiorum biraz yüzüstü bırakır gibi olucam bu durumda oln arkadaşlar varmı nasıl diyip işinizi sonlabdırdınız bîde rapor parası hemn yatmıor rapor bittikten sonra yatıomuş çıkışımı verceği için rapor bitiminde parayı alamamam gibi bişi söz konusu olurmu benî biraz bişgilendirirseniz çok sevinirim

ben almadım almış olanlardan soruyorsun ama ben de hayırlı olsun diyeyim dedim.
ama sanırım kısmi olarak da belli bir sürelik kısmını doğum öncesi olan rapor kısmını alabiliyorsun herhalde ama genelde herkes doğum sonra evraklarını verince toptan alıyorlar.. normal rapor süresi kadar 10-15gün falan..

bir de işten çıkıyormuşsun yerini birini bulursan sorun olmaz... ne işte çalışıyorsun mesela beni söyle dermişim...

canım şaka bu yana hayırlı olsun.

öncelikle Allah bebeğine sağsalim kavuştursun hayırlısıyla. bildiğim kadarıyla doğum parası senin yasal olarak hakkın iş yeri veremem diyemez sanırım vermeme durumunda şikayetçi bile olursun tam olarak bilmiyorum ama bi araştırmak lazım. patronla görüş sizinle çalışmayı isterdim fakat bebeğime bakabilecek biri yok çıkmak zorundayım gibi bi bahane uydurabilirsin.

Amin teşekkür ediyorum öncelikle bakabilecek annem var olduğunu biliyolar şimdiden sölesem çıkışımı alcam için doğum rapor ve süt paramı alamıcam çünkü çalışmıyo görünücam henüz çıkıcamı sölemesim bu parayı almak için ama rapor biter bitme çıkışımı alıcam yani patronuma dicam ama nasıl sölicam ne dicam bilemiyorum ve çıkışımı alcam için rapor paramıvermemezlik yaparlarmı acaba sonuçta hemen alamıyoruz parayı

Amin teşekkür ediyorum öncelikle bakabilecek annem var olduğunu biliyolar şimdiden sölesem çıkışımı alcam için doğum rapor ve süt paramı alamıcam çünkü çalışmıyo görünücam henüz çıkıcamı sölemesim bu parayı almak için ama rapor biter bitme çıkışımı alıcam yani patronuma dicam ama nasıl sölicam ne dicam bilemiyorum ve çıkışımı alcam için rapor paramıvermemezlik yaparlarmı acaba sonuçta hemen alamıyoruz parayı

şimdiden söyleme zaten çıkışını verirler çalışacakmış gibi davran 1 ay daha ücretsiz izin al vermeyiz derlerse çıkışını iste anlaşmaya çalış yani. tamam annen olduğunu biliyolarda onlar illa annen var bakar mı dicekler ne bilsinler senin iç durumunu bende işten ayrıldım fakat doğum falan değildi tabi de ben de bahane uydurdum mesela çok zorlanmıştım anlaybiliyorum seni

Son düzenleme:
Canim endiselenme. 37. Haftada dogum iznini baslat raporunla. 16 hafta raporlu olacaksin, raporluyken isveren yasal olarak seni cikaramaz zaten. Raporun bitince istifani verirsin. Raporluyken bir cok isveren maasini yatirmaz ama. Dogum parasi zaten senin adina postaneye yatar isverenle bir ilgisi yok. :)
hayirli dogumlar dilerim saglkla kucagina alirsin insallah.

Merhaba,

doğum parasının işverenle ilgisi yok. İşveren rapor sürenizde maaş ödemez devlet karşılar bunu. Raporunuz başladıktan sonrasını düşünmeyin. Doğum izninizin bitmesine yakın (işyerinizinde birini bulması gerektiğinide düşünerek) annem rahatsızlandı, ameliyat olacak gibi yada başka sebeplerle bebeğinize kendiniz bakmak zorunda olduğunuzu bildirirsiniz.

Ben izine çıkmadan hatta çıktıktan sonra bile çalışıp çalışmayacağım bir kaç defa soruldu. Devam etmek zorunda değilsiniz.

Bir de yakın zamanda doğum izni başlayan arkadaşım, işten çıkarıldı. Sizin gibi doğum parası alamayacağını düşündü ama aldı. Üstelik işsizlik parasıda alıcak rapor bittikten sonra.

Bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün =)

Merhaba,

doğum parasının işverenle ilgisi yok. İşveren rapor sürenizde maaş ödemez devlet karşılar bunu. Raporunuz başladıktan sonrasını düşünmeyin. Doğum izninizin bitmesine yakın (işyerinizinde birini bulması gerektiğinide düşünerek) mazeretinizi bildirirsiniz.

Ben izine çıkmadan hatta çıktıktan sonra bile çalışıp çalışmayacağım bir kaç defa soruldu. Devam etmek zorunda değilsiniz.

Bir de yakın zamanda doğum izni başlayan arkadaşım, işten çıkarıldı. Sizin gibi doğum parası alamayacağını düşündü ama aldı. Üstelik işsizlik parasıda alıcak rapor bittikten sonra.

Bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün =)

Doğum parasını işverenle ilgisi yok ama o parayı alabilmek için rapor bittikten sonra işe girişinizi yapılması lazım.
İşe giriş yapıldıktan sonra ancak doğum parası alabilirsiniz.
Şöyle düşünün o süre içerisinde mecburi olarak işe ara vermiş oluyorsunuz ve devlet sizi mağdur etmemek adına destek veriyor.
Ama siz işi bırakacaksanız bu sizin desteğe ihtiyacınız yok anlamına geliyor ve devlet bu bedeli ödemiyor.
İşvereninizle şimdiden görüşün doğum sonrası ayrılacağınızı ancak doğum parası alabilmek için rapor bitiminde işe girişinizin yapılması gerektiğini söyleyin. Gerekirse 1 aylık sgk masrafını karşılamayı teklif ettiğinizde belki makul görüp yardımcı olabilir.
Tabii bu ne derece doğru bir davranış olur o, kişiye kalmış.
Ayrıca izne çıkıyorum deyip birden işi bırakacağım dediğiniz zaman çok ayıp etmiş olursunuz hele birde uzun süredir çalışıyorsanız...
Bence işin aslını dosdoğru anlatın.
Bu arada Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

"İstifa halinde 4857 sayılı İş Kanunu'nun 17. maddesinde yer alan ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. İhbar süreleri çalışma süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür."

bide böyle bi konu var hak sadece çalışanın değil ki işverenin de hakları var iş hukukuna göre

"İstifa halinde 4857 sayılı İş Kanunu'nun 17. maddesinde yer alan ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. İhbar süreleri çalışma süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür."

bide böyle bi konu var hak sadece çalışanın değil ki işverenin de hakları var iş hukukuna göre

Aynen öyle, çok haklısınız. Bana bencillik gibi geldi bu tutum.
Her ne olursa olsun bilgi verilmesi lazım.

Aynen öyle, çok haklısınız. Bana bencillik gibi geldi bu tutum.
Her ne olursa olsun bilgi verilmesi lazım.

Kesinlikle öyle ama dürüstlük ve açık olmak hep çalışandan bekleniyor. Oysa ki işveren ihbarı veriyor ya 10 sn. işten atabiliyor.

Birlikte çalıştığım koordinatör 7 aydır, üst düzey 3 aydır gideceğimi biliyor (istifa) Aralık 15 son dedim, hadi ocak dediler Ocak oldu 5 i, olmadı 7 si, 10 u şimdi de 15 i olsun diyorlar. Çok keyifli çalıştık kırmak istemiyorum iyi ayrılalım diyorum ama hep nalıncı keseri gibi kendilerine yontuyorlar. Ağırlaştı, yeter sürede haberimiz var diyen yok. En son resti çektim yarın son diye.

Peki beni atacak olsalardı ? İhbari verdik ya deyip işin etiğine bakmadan, güzel çalıştık demeden kapıya koyarlardı.

İş konusunda (hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük asla olmadan) kişinin kendi çıkarını düşünmesi taraftarıyım.

Son düzenleme:
Back
X