doğumdan sonra saç dökülmesi yaşayanlar!!!

edam_y

üç kişiliğiz artık:)
Kayıtlı Üye
11 Mart 2008
1.964
8
116
Elazığ
arkadaşlar hamilelikte hiç saçlarım dökülmemişti. doğumdan sonra aşırı derecede saç dökülmesi başladı.sizlerde de oldumu bu durum yoksa bende mi sorun var normal midir acaba ?

olmazmı canım hemde nasıl o yuzden hiç açamıyom saçlarımı hep toplamak zorunda kalıyom bi çözümü olan varsa umarım yazar...

maalesef bir çözümü yok süt verdiğimiz için dökülüyor.benim 4 ayda dökülmeye başladı.ama ne dökülme.tomar tomar...şimdi bir iki haftadır durdu dökülme.inşallah böyle gider.tepem açıldı valla delikafadulden

benim tepem 5 ayda neredeyse açıldı arkadaşlar. saç dökülmesine karşı şampuanda kullandım ama nafile. ısrarla dökülüyor. bi çare bilen varsa yazıversin nolur :)

ya bu konuda maalesef bişey yapamıycaz sanırım. ben doktoruma gittim bana bi ilaç verin diye. o verilen ilaçlar sütü azaltırmış ben senin bu güzel bebeğine kıyamam , dökülürse dökülsün demez mi!!
kel kalıcam

ne yaparsanız yapın dökülmesine engel olamassınız kesmek hariç kesince durabiliyo çünkü bebek anneyi tanımaya baslayınca sacları dökülürmüş büyükler hep öyle der. benim ikinci bebegim aynı sorunu tekrar yasıyorum ilkinde ne yaptımsa geçmedi.

bende aynı sorunu yasıyorum bebegim 3,5 aylık saclarım felaket dökülüyor
ama kuzenımın amcası aktarda calısıyor kuzenıme yılan yagı ve badem yagı getırmıs oda hemen denemiş sürmüş saclarına ,sacları kuvvetlenmiş ve minik minik cıkmaya basladı diyordu.denemek isterseniz deneyın ben denemedim..

Valla benimde 1 aydır falan öyle canım tutam tutam elime geliyordu resmen dr.bana çinko hapı verdi eğer unutmazsam onu alıyorum sanki biraz daha yavaşladı gibi sende çinko tableti kullanabilirsin merak etme oluyo bu dönemde eskiler bebek annesini tanımaya başadı derlermiş gerçek payı varmıdır bilmiyorum

:(:(:( benim annecimin beni doğurduktan sonra dökülmüş saçlarıı :(
hem ne saç varmış annemde...şimdi peruk takıyor kendini öyle daha iyi hissediyor sanırım...

arkadaslar doktora gittim bana hamılelıkte elevıt yada herhangi bi vıtamın kullanmadıgım ıcın oldugunu söyledi bense kullanamadıgımı rahatsız ettı benı cok resmen sişirdi.bı payı var mı kullanan da kullanmayanda herkeste dokuluyo mu?

arkadaşlar 6 ay doğumdan 6 ay sonra azalıyor dökülme.yada en fazla 1 yıla kadar.istisnalar olabilir tabi.benim 6 ay sonra durdu dökülme.

benimde 3-4 aylık olunca başladı dökülme her yer saç resmen ama kafaya takmıyorum takacak daha önemli sorunlarım oldu bu süreçte napayım gerekirse kel kalırım üff...huzurum sağlığım ve bebişimin sağlığı olsun da kelliğe razıyım arkadaşlar..

arkadaslar doktora gittim bana hamılelıkte elevıt yada herhangi bi vıtamın kullanmadıgım ıcın oldugunu söyledi bense kullanamadıgımı rahatsız ettı benı cok resmen sişirdi.bı payı var mı kullanan da kullanmayanda herkeste dokuluyo mu?

Sevgili İpek ben elevit kullandım hamileyken hiç dökülmedi ama şimdi kelliğe doğru gidiyorum yani takma kafana.

hamilelikte değişen hormonlar yüzünden tek bir tel bile dökülmedi.doğumdan sonra lohusalıkta birden dökülecek yine hormonlardan.

ben vitamin ilaçlarıyla alakalı olacağını sanmıyorum
hamilelikte kullanmıştım ama yinede engel olmadı

arkadaşlar hamilelikte normalden çok fazla saç teli çıkıyomuş yeni o yüzden doğumdan sonra hormonların yeniden eski haline dönmesiyle aynı artışa paralel olarak dökülme başlıyomuş doğumdan 3 ay sonra başlayıp ortalama 3-6 ay sürüyormuş ama bu dökülme saç kaybına neden olmuyormuş tekrar dengeye kavuşuyormuş 1-2 yıl içinde en geç, hiçbir şey kullanmaya gerek yokmuş, yalnız siz çok stres yapıp stresten döküyosanız o geri gelir mi bilemem yani kasmayın dökülmesi gereken saçlar dökülüyo sonra toparlanacak

hamilelikte 4 ay elevit,sonra ferrosanol kullandım,doğumdan 6 ay sonra filan dökülmeye başladı,ama inanılmaz,kel kalcam sandım,pratisyen bir hekim b vitamni ve bir şampuan verdi,kaışım asit masit.sonra ben biokxcin aldım,ama kullanmadım bile.neyse ki döüklümoyr pek artık.geçen kuaföre gittim üzülme epey yeni saç geliyor dedi.

benim de 2 aydır müthiş dökülüyodu ama bu aralar yavaşladı gibi sanki. bu arada ilaç falan değil ama bioblas şampuan kullanmaya başladım acaba onun sayesinde mi bilmiyorum ama düzelme var çok şükür.

Back
X