ben de 4 aylık kızımı sadece anne sütüyle besliyorum. kilolarım beni de çok rahatsız ediyordu ve çok sağlıksız beslenmeye başlamıştım.çok tatlı yer olmuştum. buna bir son vermek için 1 ay önce diyetisyene gittim.kendi başıma rejim yapmadım bebeğe zarar verir diye. diyetisyene emzirdiğimi de söyledim tabiki. bana liste verdi. o kadar çok şey yiyorum ki şu anda ama hepsi sağlıklı şeyler çocuğa da faydalı şeyler. sütümde azalma olmadı aksine kalitesi arttı diye düşünüyorum. 1 ayda 5 kilo verdim.hiç de acıkmadım. eğer gerçekten kilo vermeye ihtiyacın varsa diyetisyene gitmeni öneririm. daha önce yediğinden daha fazla ve sağlıklı yiyerek zayıflayabiliyorsun.
ben de hamileliğimde diyetisyene gidiyordum çok kilo almamak için
son2 aya kadar çok dengeli gitti ama ne olduysa son 2 ay oldu kendime hakim olamamaya başladım, özellikle tatlıya çok zaafım var
şimdi oğlum 1 aylık ve benim toplamda vermem gereken 10 kg var
nony sakıncası yoksa diyetini paylaşır mısın? 1 ayda 5 kg muhteşem bir sonuc bence..
tabiki paylaşırım.
sabah: 3 dilim ekmek(1 dilim ekmek 25 gr mutfak tartısıyla 75 gr tartıyorum)
5 zeytin
bol domates salatalık
bol yeşillik
1 yumurta
1 dilim peynir
2 ceviz
11:00(Ara öğün) 1 bardak süt
1 meyve
Öğlen 13 150 gr et(çiğ hali 150 gr)
salata(sebze yemezseniz salataya 1 yemek kaşığı yağ koyabilirsiniz yerseniz 1 tatlı kaşığı)
3-4 kaşık sebze yemeği
2 dilim ekmek
15:00(Ara öğün) 1 kase yoğurt
1 meyve
17:00(Ara öğün) 5 badem yada 3 ceviz
1 meyve
19:00 Akşam: 6-7 kaşık sebze yemeği
4 kaşık yoğurt
1 kepçe çorba
2 dilim ekmek
21:00 (Ara öğün) 1 meyve
2 adet kuru incir, 4 adet kayısı, 1 çorba kaşığı kuru üzüm de 1 meyve yerine geçiyor. Akşamla öğlenin yeri değişebilir. Çorba içmezseniz 1 dilim ekmek fazladan yiyebilirsiniz....
Cok tesekkurler, pzt'den itibaren motive olup baslayacagim
Bir de yarin kirkimiz cikiyor ve yine haftabasi bebegimle sahile inip 1 saat yurumeyi planliyorum
Hem deniz havasi ona iyi geliyor hem kendim icin bisiler yapmak bana iyi gelir
Simdi haftasonu motive olmam lazim, insan evde oturunca mutfaktan cikmak istemiyormus ne ilginc, su an chocolate chip cookie pisiriyorum mesela, onceden kirk yil dusunsem oturup kendime kurabiye pisirmek aklima gelmezdi
Cok tesekkurler, pzt'den itibaren motive olup baslayacagim
Bir de yarin kirkimiz cikiyor ve yine haftabasi bebegimle sahile inip 1 saat yurumeyi planliyorum
Hem deniz havasi ona iyi geliyor hem kendim icin bisiler yapmak bana iyi gelir
Simdi haftasonu motive olmam lazim, insan evde oturunca mutfaktan cikmak istemiyormus ne ilginc, su an chocolate chip cookie pisiriyorum mesela, onceden kirk yil dusunsem oturup kendime kurabiye pisirmek aklima gelmezdi
ben hamilelikte 13 kilo almıştım,hastaneden döndüğümde eski kiloma döndüm..ama lohusalıkta kilo alındığını duyduğum için çok dikkat ediyorum,oğlum anne sütü alıyor ben genelde çorba yiyorum..inanın süt yapan şey sıvı gıdalar,anne sütünün yüzde 90 ı su zaten bol su içmek çok süt yapıyor..ben günde 3 litr su içiyorum,humana diye bi çay var günde 4 bardak falanda onu içiyorum ve sütüm çok oluyor..gerçekten yemekle sütün hiiiiiç ilgisi yok.bu konuda anneleri pek dinlememek gerekiyo,benimde başımda sürekli ye sütün olmıcak diyip duruyolardı ama dinlemedim,iyiki dinlemedim hamilelikteki kilomunda altına düştüm..oğlum daha bir aylık bile olmadı hemen hemen 1 kilo aldı..sütün kaliteside düşmüyo yani ..gerçekten denemenizi tavsiye ederim humana çok işe yarıyo bu arada kullanın derim
emzirince zaten iki saatlik kosu yapsan o kadar kalori yakmiyormussun canim spor yaparsan zayiflamak icin sutun kalitesi dusermis bende dusundum spor yapmayi ama kizim icin duruyorum yediklerine dikkat et mesela ekmegi kes ben oyle yapiorum az yiyorum sık yiyorum