Doğumdan sonra

Yani bende öyle düşünüyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum şu an . Evin her noktasına yetişemiyorum. Bir gün bir yeri toparlıyorsam diğer taraf kalıyor illa ki ya da buzdolabına bakamıyorum en basitinden. Arada bi kaç bişey çürümüş oluyor . Çocuktan sonra aa dolapta ne vardı ne yoktu açıp saatlerce bakamıyorum maalesef
Canım bunlar çok normal, eşin ciddi anlamda terbiyesizlik yapıyor

Eşiniz sizden cocuktan onceki duzeni bekliyorsa esinizin zekasinda bi problem olabilir. Yüzde yüz size bagimli minicik bi bebek dunyaya getirdiniz ne eski duzeninden bahsediyorsunuz. Evlenir evlenmez hamile kaldim ve hamileyken bile hicbir duzen kuramadim , yemek yapamadim her seyi esim
halletti sagolsun. Arada üf püfledi ama yapacak bi sey yok dedi ve üstlendi bircok seyi dogumdan sonra da anne , es yeri geldiginde de yardimcidan destek alicam
Bunlar kolay isler degil. Herkul degilsiniz sizinde insan olduğunuzu hatirlatin ve sorumluklari bölüsün her zaman

Merhabalar . Doğum yapalı 2 ay oldu . Bebeğimle gündüzleri bol vakit geçirmeye çalışıyorum zaten yalnız da bırakamıyorum. Uzun süreli uykuları olmuyor . Geceleri de net 2-3 saat rahat uyuyabiliyorum sese karşı çok hassasım . En ufak hareketinde bile kalkabiliyorum . Deliksiz uyku çekilmiyor bilirsiniz bu da yıpratıyor ister istemez:) işin aslına gelecek olursak evle tam anlamıyla çok ilgilenemiyorum yeri geliyor yemek faslı da geçiştiriyorum bazen şükür derleyip toparlasam da yine de eski düzen olmuyor bilirsiniz . Zaten sürekli bişeyleri unutuyorum Siz de böyle miydiniz ne kadr sürede toparlandınız tam anlamıyla? Yani ben de mi sorun var yalnız mıyım bu konuda öğrenmek istemiştim . Eşim benden çocuktan önceki düzenimi bekliyor ve istrr istrmez çatışıyoruz
Eşin çocuk doğurmadığına göre oturup eski düzeni kurabilir.

6yas +9 aylık dış sancısi olan kucaktan inmeyen bebeğim var. Ek gıdaya geçtiğinden beri mutfak bulaşıksiz hiç kalmıyor bitmiyor 😳. En son bu mutfakta birşey var ben temizleyemiyorum demiştim 🤣. Yaptığım yemeği dolapta unutup eksitmisim. Hergun birde ne yemek yapsam diye dolandigim halde 😶 Eşiniz anlayışlı olacak siz de konusun beklentisini kendine saklasin, yardım etsin madem . yavaş yavaş alisiyorsunuz herşeyi daha düzenli yapacaksiniz ama bebeğiniz çok küçük yaşadıklarınizi hiç dert etmeyin çok normal şeyler bunlar. Birşeyler bekliyorsa yardım etsin ☺️

esiniz anlayıssız. ben ilk 3 ay sadece esim evdeyken temizlik yaptım. esim de bebeğe baktı. bazen iştem geldikten sonra o temizlik yaptı, yemek yaptı. bir gün dahi lafını yapmadı. evde 1 hafta katlanmamış çamaşır birikti dağ gibi. gitti çamaşırların arasından giyindi gitti. cünkü benim de bebeğim gündüzleri max 30 dakika uyuyordu. asla sizi kötü ve yetersiz hissettirmesine izin vermeyin.

sorunuza gelince ben 3.aydan sonra rahatladım. bebeğim kendi kendine vakit gecirebiliyor, oyuncaklara ilgi duyuyor. her gittiğim odaya onu da götürerek, sohbet ederek ev işlerini ve yemeği halledebiliyorum. zaten yemeği 2 günlük yapıyorum. nevresimleri 2 günde bir değişiyorum. bu sekilde kolaylık oluyor. bir günde çok yoğun iş olmuyor.

kendinize yüklenmeyin. bebeğinize ve kendinize odaklanın. zamanı geldiğinde her sey düzene girecektir. ama asla bu yüzden kötü hissetmeyin. paşam dursun baksın bebeğine 24 saat da görelim o nasıl hamarat

normal.
Bende yavaş yavaş yapardım..
Uyudukça oğlum odaları süpürürdüm kapısını kapatıp o zaman uyanmazdı .
Daha küçüktü kışın
Bulaşıkları makineye koyup hallederdim..
Eşim ona baktığında çamaşır işini yapardım yıkayıp sererdim .
Yemeğide uyudukça yapardım
Bide kırkı çıktıktan sonra gece uykusu düzene giriyor .
Benim oğlumun ki girmişti..
Şuan 8 aylık..
Gündüzde gecede uykusu geldikçe uyuyor.
Yine o uyurken iş güç yapıyorum aynı şekilde . İnşallah sizinde düzeniniz yerine oturur

3 yaştan bildiriyorum, ev daha kötü, her yer oyuncak. Oyuncakları toplasam, mutfak çekmecelerini dağıtıyor. Ben mutfağı toplarken gardrobu boşaltıyor 😂

Benim de 4 aylık bebeğim var ve işe döndüm. Geçiyor merak etme. Ama eş yardımı şart. Yani biriniz bebeğe bakacak ki diğeri diğer işleri yapabilsin.

yapıyor biraz arada yemek yapıyor kahvaltı hazılıyor ama çatıştığımız zaman sürekli o yapıyormuş gibi söylüyor ya da mutfakta kusur aramaya başlıyor
Yapacak, aradasi yok. Alıştırma sakın. Sende sorun yok kendinden şüphe etme. O kocan olacak herif kaldıracak totosunu yapacak. Sinir oluyorum ya böyle anasının paşası tiplere. Siz de kendinizden şüpheye düşüp bunların totosunu kaldırtmayin

Son düzenleme:
Back
X